התרבות המינואית. חשוב מאד לדעת.

התרבות המינואית. חשוב מאד לדעת.

אינני מצליחה להעלות כאן את הקישור מויקיפדיה או את הטקסט. תקלידו בגוגל "התרבות המינואית".

GreenMamba

New member
אם תסבירי מה "חשוב מאוד לדעת" בתרבות שנכחדה לפני אלפי שנים

ושהשפעתה על תרבותנו היא כלום ושום דבר, וכיצד הידע הזה ישפר את חיי בהווה ובעתיד- אני אסכים איתך שזה "חשוב מאוד לדעת"
&nbsp
עד אז זו לדעתי בריחה מהווה אל סיפורי העבר ה"טוב יותר". עדיף להשקיע את הזמן בדברים פרודוקטיביים יותר.

את בהחלט יכולה להעדיף לעסוק בהווה ,ועם זאת

חשוב מאד לדעת את השורשים שלנו כדי להתחזק.

GreenMamba

New member
זו לא תשובה- זו התחמקות מתשובה

להגיד- חשוב ללמוד את זה כי זה חשוב- זה באמת לא עונה למה ששאלתי.
&nbsp
אם תסבירי לי איך התרבות המינואית השפיעה על התרבות העכשווית (או במילים אחרות- חוץ מזה שהן ואני נשים- איך זה הופך אותן להיות "השורשים שלי"), ואיך הידע על התרבות המינואית יעזור לי ולנשים אחרות בצורה פמיניסטית- אני אחקור אותו בשמחה.
&nbsp
אני יכולה לחסוך לך את החיפוש- לדעתי אין לתרבות המינואית, תרבויות המטריארכיה שהיו או לא היו במזואזיקון וכו' שום השלכה על חיינו, אין שום דבר שניתן להסיק מקיומה ומהיעלמה שנוגע בחצי מ"מ לחיינו היום, ולא ניתן להסיק מהן דבר לגבי המאבק הפמיניסטי. את המאבק הפמיניסטי צריך להיאבק היום ועכשיו, ולא לקרוא בערגה על מה שאולי היה ולראות בזה את "שורשינו".

catchet

New member
זו באמת תרבות מאוד עשירה ומעניינת

אני זוכרת שמה שהפתיע אותי בעיקר זה איך תרבות כל כך מתקדמת נכחדת על ידי תרבות נחותה יותר, זה לא הסתדר לי בתפיסת עולם. אגב דבר דומה קרה לרומא שנכבשה על ידי הברברים, בזמנו זה נראה לי מוזר ומנוגד לדרך הטבע.

Berethor

New member
המטריארכיה לא הגנה עליהם מפני גויי הים שחריבו את התרבות הזאת

בעוד שהמצרים והפרעונים הסתדרו באופן מוצלח במאבקים שלהם מול גיי הים, ולכן הם שרדו. זאת עוד עדות לאיזו צורת שילטון ולאיזה שליטים היה יותר כוח ויותר יכולת להגן על התרבות שלהם ועל האזרחים שלהם.

"הסיבות להרס התרבות המינואית אינן ידועות. אחת ההשערות היא שרעידת אדמה חזקה הרסה את כרתים, כנראה כתוצאה מהתפרצות הר הגעש סנטוריני. השערה זו מתבססת על תיארוך זהה של השרידים בסנטוריני ובכרתים."

"חוקרים אחרים חושבים שגויי הים הם שהחריבו את התרבות המינואית."

http://he.wikipedia.org/wiki/התרבות_המינואית

"בימי רעמסס השני שרתו שרדנים כשכירים בצבא בקרב שנערך בקדש שבסוריה כנגד החיתים. אזכור נוסף נמצא באחת מרשומות פרעה מרנפתח אשר שלטונו מתוארך על פי רוב לשנים 1213 — 1203 לפנה"ס. מרנפתח ציין שבשנה השלישית לשלטונו הוא הביס פלישה של לוביים וגויי הים. מרנפתח, לדבריו, הרג 6,000 מאנשיהם ו־9,000 מהם לקח בשבי."

"כעשרים שנים לאחר מכן הפרעה המצרי רעמסס השלישי בשנת מלוכתו השמינית הוכרח לטפל בפלישה נוספת של גויי הים. במקדש הקבורה אשר בנה רעמסס במדינת האבו נמצאו תבליטים מפורטים וכתובות החקוקות על קירות המקדש המונומנטלי. גויי הים מתוארים שהתקדמו בשני טורים. טור אחד באוניות עם חרטום בצורת ברווז ניסה לחדור למצרים דרך זרועות הדלתה, טור שני התקדם עם נשים וטף בעגלות רתומות לשוורים לאורך החוף. הוא תיאר כיצד, למרות העובדה ש"אף ארץ לא עמדה בפני" כוחות גויי הים וכי הם רמסו את "חתי, קודה, כרכמיש, ארזוה, אלשיה וממלכת אמורו", הוא הצליח להביסם בקרב ימי, ואת השבויים שלקח גייס לצבא המצרי והושיב אותם במבצרים."

http://he.wikipedia.org/wiki/גויי_ה...93_.D7.94.D7.99.D7.A1.D7.98.D7.95.D7.A8.D7.99

כנראה לא עמדו בפני גויי הים, וזו טרגדיה קשה

לכל האנושות התרבותית. כמובן, מצריים היתה ממלכה גדולה הרבה הרבה יותר מהממלכה המינואית, ששכנה באי. לא פלא שהם הצליחו לעמוד בפני גויי הים. אף כי יש לציין שבפני ההיקסוס הם לא עמדו......
אגב, רומא לא עמדה בפלישות ובמכות החוזרות ונישנות של שבטי הפרא האירופיים. ונהרסה. היות ממלכה פטריארכלית ואלימה עדיין לא מבטיח שתדע להגן על עצמה לאורך זמן.

למעלה