התרבות הבודהיסטית

mikeyy

New member
התרבות הבודהיסטית../images/Emo101.gif../images/Emo27.gif

שלום לכולם! רציתי שתעזרו לי בעבודה בנושא הבודהיזם. זאת עבודה בסוציולוגיה - אבל זה נראה לי יותר אנתרופולוגיה, לא משנה.. בכל מקרה אלו השאלות: •הבא דוגמא לערכים,נורמות, סמלים, טקסים, אמונות, שפה ועוד. •מה ההבדל בין סיבת הקיום הבודהיסטי לעומת הקיום לפי הנצרות והיהדות? מה שכתבתי עד כה
מרכיבי התרבות הבודהיסטית: ערך - שלווה, שלוות נפש, הימנעות מפגיעה בכל יצור חי . נורמה - חיים במנזר בודהיסטי והתנזרות מחיי השפע סמל - דמותו של בודהא טקס - לעשות מדיטאציה בודהיסטית ההבדל בין סיבת הקיום הבודהיסטי לעומת הקיום לפי הנצרות: בבודהיזם - הקיום עצמו הוא מותנה בסבל, האדם צריך לסבול על כדור הארץ כדי שיהיה לוטוב בעולם הבא. בנצרות - האדם אחראי לגורלו והוא צריך להפסיק לסבול כדי שיגיע להארה בעולם הזה. תודה רבה לכל העוזרים

mikeyy

New member
אמונות

דת ואמונות - דת בודהיסטית, דת ללא אל שבה הדרך לנירוונה נמצאת בראשו של כל אדם. אמונה נוספת: כל בודהיסט מאמין שעליו לשרת תקופה כלשהי כנזיר (זה מצאתי בפורום P-:) תכתבו לי בבקשה אם יש לכם משהו להוסיף! כל דבר! תודה מראש..

אלי ו.

New member
כנס לפורום תאולוגיה

במאמרי הפורום יש רשימת מאמרים על בודהיזם פרי מקלדתו של שנטידווה. אם יש לך שאלות על המאמרים הוא לעתים גם נכנס לפורום מדי פעם (נדמה לי שהוא כרגע בהודו)

לגבי סיבת הקיום

בדתות המערביות יש בורא ויש כוונה ויש מטרה ולכן יש סיבת קיום, בבודהיזם השאלה הזאת אינה רלוונטית, הקיום הוא מקרי וחסר פשר ואין מאחוריו תבונה המכוונת אותו. מה שכתבת על הקיום המותנה בסבל הוא נכון אבל זו התוצאה. לגבי המשפט האחרון שלך, נראה לי שהפכת את היוצרות: בבודהיזם על האדם לחפש את ההארה, ה"סאטורי", בעולם הזה (כי אין עולם אחר) ובנצרות עליו להתכונן במעשיו לקראת העולם הבא.

למעלה