התראת top up oil level בפג'ו 308

התראת top up oil level בפג'ו 308

שלום לכולם,
היום אחה"צ, ביציאה מעבודה, התנעתי את הרכב וקבלתי התראת top up oil level.
עשיתי בדיקת שמן ואכן כמעט ואין שמן (כמו כן, כאשר פתחתי את ההברגה של מילוי השמן ראיתי שיוצאים משם אדים).
האם בטוח יהיה לקחת מחר בבוקר את הרכב למוסך/תחנת דלק ולמלא שם בשמן או שמא לא לקחת סיכונים, לקנות במוסך ולמלא בעצמי בבית.
בנוסף, האם ניתן להסתפק בשמן שנמכר בתחנות דלק או לפנות למוסך פג'ו שמציע שמן ספציפי?
המון תודה

עדירמר

New member
מילוי שמן

אסור לדחות!
צריך לגשת לתחנת דלק ולמלא שמן. מה שמוכרים בתחנות דלק עונה בהחלט על הדרישות.

haimgds

Member
top up oil level? נשמע כעודף שמן.

בכל מקרה זו בעייה חמורה. אם באמת חסר שמן אז מאוד מאוד לא מומלץ לנסוע עם הרכב במצב כזה (עליה/ירידה חדה וארוכה עלולה להרוס את המנוע). רצוי כי מחר בבוקר תתפוס מונית ותסע לחנות חלפי רכב קרובה (בת"א ישנן לא מעט בסביבת רחוב המסגר) ותרכוש שמן התואם לשמן הקיים מבחינת צמיגות (עירבוב שמנים סנטטי/מינרלי ו/או בצמיגויות שונות גורם לנזק) ותוסיף לרכב (בדוק בקבלות הטיפולים הקודמים איזה שמן הוכנס). אני נמנע מרכישת שמנים בתחנות דלק עקב המחיר ההזוי (בפעם האחרונה שהייתי צריך רצו ממני 100 ש"ח לבקבוק של ליטר! ולא רק, גם מתוצרת מדבקה) אך אם ברירה אז רכוש שם.

אני מציע שתבדוק שוב את מפלס השמן. אם הוא אכן גבוה מדיי אז ישנה בעיית ראש מנוע (האדים שתיארת מחזקים את החשד), אם לא אז כנראה שלא קראת נכון את המוצג (או שזה בצרפתית מדוברת
)

עדירמר

New member
מילוי שמן

top up משמעותו למלא, או להשלים, ובכל מקרה אין מדובר במפלס שמן גבוה.

שאלה טובה

אין לי מושג מהו השמן התואם לשמן הקיים מבחינת צמיגות.
הרכב נקנה מאלבר וטופל במוסך מורשה, אני לא יודע לומר באיזה סוג שמן השתמשו.

enigo

New member
לא מסכים - אם היה מדובר בסכנה חמורה, היתה נדלקת נורית אדומה

במכוניות מודרניות בדרך כלל מחשב הדרך מתריע על צורך להוסיף שמן לפני שהעסק מגיע לרמה קריטית.
בנוסף - אשמח לראות סימוכין לטענה שערבוב שמנים בסמיכות שונה גורם לנזק. גם הבעיה בערבוב שמנים סינטטיים עם לא סינטטיים היא נחלת העבר, למיטב ידיעתי (אז היו מקרים של תגובה כימית בין תוספים שונים). עד כמה שאני יודע, התקנים המודרניים כוללים דרישת "תאימות לאחור".
לגבי משמעות top up כבר ענו לך.

תודה לכולם + עדכון

לא יכולתי להתאפק ובדקתי עכשיו שמן.
לפי המדיד נראה שיש שמן, קצת מעל המינימום, אז אסע מחר למוסך.
&nbsp
שאלת תם, איך אפשר לדעת שמדידה אכן מדויקת ואלו לא שאריות שמן מהצינור?
בכל אופן, על הדרך פתחתי את הפקק למילוי השמן והצצתי בקרביים של המנוע. באמת נראה שיש ממש מעט שמן. באותה הנשימה גם החדרתי דרך הפיה את המדיד על מנת לראות עד כמה עמוקה שכבת השמן והסתבר שלא עמוקה בכלל, ממש שכבה דקה, כמה מ"מ.
&nbsp

enigo

New member
למה למוסך?

צלצל בבוקר לשאול איזה שמן מתאים לך (עד כמה שאני זוכר ה-308 צריכה 5-40, אבל לא בטוח 100%), וסע לחנות חלקי החילוף הקרובה אליך וקנה שם גלון שמן איכותי. יצא הרבה יותר זול, וקרוב לוודאי שגם תצטרך לנסוע פחות.

הסתדר

לא מכיר באזור שלי חנות חלקי חילוף והמוסך ממש קרוב אז קפצתי אליו וזהו.
מסתבר שאכן היה חסר שמן ומים שמולאו מחדש ועכשיו הכל תקין.
תודה

mkr

Member
השאלה החשובה באמת היא למה חסר שמן.

אין מצב שרכב תקין יגיע בין טיפול לטיפול למצב שבו נדלקת נורת חוסר שמן.
זה או שהוא "אוכל " הרבה שמן או שיש לו נזילה כלשהי (או שבטיפול הקודם באלבר לא מילאו שמן כראוי).
זה מחייב מבחינתך מעקב תמידי על מפלס השמן.

enigo

New member
בהחלט יכול להיות שרכב תקין יצטרך מילוי שמן

צריכת שמן של ליטר ל-5000 ק"מ, נגיד, היא לא דבר חריג או תקלה, וברכב שעושה טיפול כל 20K, המשמעות היא אכילה של 4 ליטר שמן בין טיפול לטיפול. בדרך כלל האתרעה נדלקת כבר כשחסר ליטר, ליטר וקצת.

פלגיה

New member
למה "אין מצב"?

יש מצב, וההגדרות של "אכילת שמן" ברמה שמחייבת טיפול ותיקון (יקר) הן מאוד קיצוניות. לדוג' באקסנט הישנה שלי היתה אכילת שמן קבועה, ומילאתי שמן באופן קבוע בין הטיפולים, וזה עדיין לא חייב תיקון.

חן 1111

Active member
כדי שהמדידה תהיה מדויקת

צריך לחכות עד שהשמן ירד מכל חלקי המנוע אל אגן השמן. זה אומר לבדוק בבוקר לפני ההתנעה, או לחכות לפחות 10 דקות עם מנוע מדומם.
מה שאתה רואה דרך פיית המילוי זה לא אגן השמן. זה סתם שאריות של שמן בכל מיני שקעים בראש המנוע. זה לא מה שהמדיד מודד.

WarDog

New member
עירבוב חומרים בצמיגיות שונות יוצר חומר אחר עם צמיגות שונה

זה כמו שמדללים צבע עם מים/אציטון, הצמיגות של הצבע יורדת.
&nbsp
אותו דבר עם שמן, כאשר אתה מערבב שני שמנים עם צמיגיות שונות נוצרך לך שמן שלישי עם צמיגות שונה(תלוי בתגובה הכימית בינהם).
ההבדל בצמיגיות אולי לא יהיה גבוהה אבל חבל לקחת את הסיכון עם המנוע.

enigo

New member
אין שום תגובה כימית

הנוזל החדש יהיה איזה שהוא ממוצע בין הצמיגויות. ובהנחה שלא מערבבים שמן 0-30 עם כמות גדולה של שמן 40, הצמיגות המתקבלת עדיין תהיה, קרוב לוודאי, בתוך תחום הסבילות של המנוע.

haimgds

Member
השכלתי.

הניסוח מעט מוזר בשבילי, הייתי מצפה ל Low oil level וכו'.

יש שוני מבחינה דקדוקית

אבל המסר זהה:
מה שאתה מציע זה תיאור המצב: רמת השמן נמוכה [ואז כל בר דעת יתקן המצב שדורש תיקון]
מה שרשום ברכב זה הוראה / ציווי : מלא השמן [...עד לקו הסימון] [וכל בר דעת יבין מכך שזה דרוש כי הרמה נמוכה מדי]

I Gabe

New member
אם הרכב עדיין באחריות וקרוב לטיפול, קח אותו למוסך

ובקש מהם שיבדקו איטום מנוע. שיהיה לך תיעוד שנבדק. בדיוק ככה התגלתה אצלי ב 308 בעייה רצינית במנוע. רוב הסיכויים שזאת צריכת השמן הרגילה, במיוחד אם זאת פעם הראשונה כשאתה מקבל את ההודעה הזאת ואם נסעת הרבה. לא ציינת כמה נסעת מאז המילוי הקודם. אבל למקרה שזה משהו אחר.... שווה בדיקה.

lg0723

New member
מוזר ההודעות ב 308 (וגם ב 207... יש לי את שתיהן) הן בסדר הבא

Check oil level
level oil too low

אתה מתאר מצב בו הרכב "דילג" על הודעה... את זה היתי בודק

השמן הנדרש אכן 5-40W (היבואן ממליץ על MOTOL בלבד - כנראה שיש לו סיבה אולי הוא היבואן...)
הרכבים הנ"ל עושים טיפול כל 30 אלף או שנתיים ועל פי הספר (הצרפתי) המנוע אמור "לאכול" שמן כ 0.5 ליטר לכל 5,000 ק"מ בנהיגה "רגועה" או 1 ליטר בנהיגה מאומצת.

למעלה