התקשות בבטן?!?!

התקשות בבטן?!?!

אני בשבוע 16 ומרגישה לעיתים התקשויות בבטן... מה זה?!?! זה נורמלי?!?!?!??

אמילי79

New member
נורמלי זו שאלה יחסית

לי למשל התחילו התקשויות בבטן בערך משבוע 15 הבטן הייתה הופכת כל ערב קשה כמו כדור כדורסל לכמה שעות או לחילופין מהלילה ועד הבוקר בדיעבד הסתבר שכבר בשלב ההוא התחילו לי צירונים, מאידך באותה מידה אלו יכולים להיות צירים מדומים ברקסטון היקס כמו שקוראים להם ובתאומים זה הגיוני שיופיעו בשלב מוקדם יותר בקיצור אני מציעה שבפעם הבאה שזה קורה לך תיגשי לקופ"ח להיבדק במוניטור אם יש לך צירים ובאותה הזדמנות תבדקי אורך צוואר רחם כי להתקשויות (דהיינו צירונים) יש נטייה להשפיע על אורך הצוואר. כבר הכרתי נשים שהתעלמו מזה והגיעו בשבועות מוקדמים למחיקת צוואר ואף פתיחה כי לא ייחסו לזה סימנים. לגביי אני חייבת לומר שטוב שהקשבתי לעצמי כי כשהתלוננתי אצל הרופא על העניין הזה הוא די ביטל אותי ואמר שאין השפעה על צוואר הרחם ו 4 ימים מאוחר יותר הגיעו התקשויות קצביות במקום ההתקשויות הארוכות קודם לכן.... לכי להיבדק, והכי חשוב תסמכי על תחושת הבטן שלך גם אם כל העולן ואישתו (או הבעל) אומרים שאין לך מה לדאוג ....
שבת שלום

תאמיני לתחושות שלך

אני הרגשתי התקשויות כאלה סביב שבוע 26, וניגשתי להיבדק במיון - אני לא טעיתי בתחושות שלי. לגבי השבוע זה מאוד אינדיבידואלי, אצל חברה שלי זה הגיע בשבוע 20 עם תאומים. ההתקשויות הללו כמו שכתבה לך אמילי גורמים לקיצור בצוואר הרחם, אצלי הוא התקצר במהירות רבה. כדאי מאוד להיות עירניים ולגשת להיבדק. הקפידי על שתייה רבה - אומרים 2-3 ליטרים בעיניי זה לא תמיד מספיק. אני מתזמנת את ההתקשויות בדקות ואז מחליטה אם לנסוע לבי"ח. תשמרי על עצמך

תודה אבל

ההתקשויות אצלי הן בדיוק לכמה שניות, אין מצב שאני אספיק להגיע ככה לקופת חולים... ביום שישי הקרוב יש לי תור לרופא, האם לדעתך כדאי לחכות עד אז? אני לא כל כך הבנתי מה קרה אצלך? את בשמירה מאז?

איך את מרגישה עכשיו?

ההתקשויות שהיו לי נמשכו מספר שניות. אבל הן באו והלכו כל מספר דקות. כשההתקשויות חזרו על עצמן במרווח קבוע זה אמר לי שאני חייבת לגשת להיבדק. והמוניטור אישר את מה שהרגשתי. לפעמים זה מהלחץ כשהרחם גדל ולפעמים מחסור בנוזלים יכולות להיות סיבות שונות. אצלי זה גרם להתקצרות הצוואר במהירות ועכשיו אני בשמירה. את רוב היום עליי להעביר במנוחה. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. אני ממליצה על בדיקה בכל מקרה על מנת להיות רגועים . הלוואי שזה סתם לחץ על הרחם ולא יותר מזה. בהצלחה!

אני מרגישה טוב...

ההתקשויות קורות לי איזה 5 פעמים ביום וזה רק באיזור אחד בבטן משהו כזה שמרגיש בגודל של כדור טניס... היום אני אעלה את כמות השתייה ואני אבדוק אם יש שינוי, אני גם אנסה לשנות תנוחה בזמן שזה קורה. מוזר שזה התחיל לי דווקא כשהייתי בנופש באילת ונחתי המון!!!!! אם זה ימשיך מחר אני אצל הרופא!! בכול אופן תודה לכולכן

יקירתי אלו צירים

צירים בדרך כלל נמשכים בין כמה שניות כשבשיא שלהם הם יכולים להמשך גם כמה דקות אלו "ברקסטון היקס" שבעברית זה בעצם אימונים של הגוף והרחם לקראת הלידה- בדרך כלל זה מופיע משבוע 28 + רק שאצלך!!!!! זה מוקדם מדי ויכול להעלות סיכויים ללידה מוקדמת בגלל פעילות רחמית שאולי תגרום בהמשך לקיצור צוואר ולפתיחה אם התחושות ומה שתיארת ממשיך ללכת לרופא בהקדם (לא עושים מוניטור בשלב כזה כי זה חסר משמעות) לתאר לו בדיוק מה היה כמה זמן ומה הרגשת (גם אם כשאת אצלו זה כבר הפסיק זה לא משנה לבקש בדיקת צוואר רחם וכמובן אולטרא סאונד כדי לראות מה העניינים בפנים לבקש מנוחה מוחלטת ולשקול שמירה לשתות המון המון- לפעמים מה שתיארת קורה בגלל חוסר נוזלים בגלל זה דבר ראשון במיון יולדות כשמגיעות נשים עם צירים מוקדמים דוחפים להן אינפוזיה ואז פתאום זה נרגע לא לקיים יחסי מין בשום וריאציה ולנסות להימנע מלהתכופף ומאמבטיות ומסחיבת דברים כבדים בהצלחה! נעמה

אמילי79

New member
איך את כ"כ בטוחה.?

נעמה צר לי אבל איך את כ"כ בטוחה שאלו צירי ברקסטון היקס ולא צירונים של ממש? ולמה את קובעת שבשבוע 16 לא יעשו לה מוניטור? אצלי בשבוע 20 עשו מוניטור וכבר משבוע 19 לערך אני עם צירים ומקבלת טיפול תרופתי להפסקת הצירים, מספר השבוע קצת פחות חשוב בהריון תאומים בעיקר מאחר והרחם נחשב במצב מתקדם יותר.... השאלה היא האם ההתקשויות בבטן ממשיכות להתקיים גם כשהיא משנה תנוחה ושוכבת לנוח, צירים לא נעלמים בשכיבה או בשום תנוחה, ברקסטון היקס יכולים להעלם בשכיבה. לגבי יתר ההמלצות אני מסכימה - לשתות לפחות 4 ליטר ליום, לנוח לא להעמיס על הגוף, ולא לקיים יחסי מין שיכולים לעודד צירים (וגם עיסוי פטמות). לגבי העניין שהצירים נמשכים כמה שניות, אם מדובר בהתקשות של 2 שניות אז רוב הרופאים יגידו לך שלא מדובר בציר, אם ההתקשות קצת יותר ארוכה (30 שניות) ובינה לבין ההתקשות הבאה יש זמן קצר מ 15-20 דקות אז בהחלט יש מקופ לבדיקה גופנית של אורך צוואר הרחם.

Riniel

New member
מוניטור צירים אפשר לעשות

זה המוניטור העוברי שהוא חסר משמעות בשלב זה.

ברקסטון היקס

ברקסטון היקס זה כל צרצור או ציר או צירון שממנו לא מתפתחת לידה כלומר- צירים שבאים והולכים ובאים והולכים ולא גורמים לפתיחה ו/ או למחיקה כמו במקרה הזה.מהתיאור שלה הסקתי שזה כך- ואני רואה שצדקתי כי הצוואר סגור וארוך וקשה בבדיקה (איזה יופי!!) לא תמיד ברקסטון היקס נעלמים בשכיבה הם פשוט לא מורגשים בשכיבה לכן חושבים שהם נעלמים וככה מתייחסים לזה, כשבפועל לפעמים הם נמשכים. ברקסטון היקס הוא השם הכולל לצירים ש"מאמנים" את הרחם ולא הדבר האמיתי הדבר היחיד שמבדיל ברקסטון היקס מצירי לידה אמיתיים- הוא שמצירי לידה אמיתיים יכולה להתפתח לידה. ציר יכול לקחת 2 שניות (ואז המוניטור בכלל לא מתייחס אליו והרופאים יגידו "זה לא ציר") או להגיע ל2-3 דקות. כבר הייתי בלידות שהציר היה פשוט ארוךךךךךךךךך בלי הפסקות (בעיקר בסוף בפתיחה כמעט מלאה)כך שהכל פתוח ואין את אחת לגבי צירים לכל אישה הגוף שלה והקצב שלה.למרות שהספרים כותבים שצירי לידה כואבים מאוד ומתחילים בצורה הדרגתית יש נשים שכואב להן עוד לפני הפתיחה ויש שלא כואב להן בכלללללללל גם בפתיחה מלאה ויש כאלה שהצירים סדירים ויש כאלה שאין בהם שום הגיון מבחינת העוצמה והסדר... כל הרופאים אמרו לי כשהייתי מאושפזת שברגע שהפתיחה תגדל (זה היה בפתיחה 3, 4, 5...) יכאב לי בטוח "כי לכולן כואב" ואני אגיע וכך שוחררתי הביתה כל פעם וחזרתי כשגילו שהפתיחה גדלה כשאני לא הרגשתי כלום- גם לא בפתיחה מלאה והגעתי במקרה כי המים ירדו... בהריון תאומים יש גבול דק מאוד בין ברקסטון היקס לצירים שיכולים לגרום ללידה מוקדמת בגלל המצב העדין של הרחם נכון שאפשר לעשות מוניטור צירים בכל שלב בהריון אבל בדרך כלל ב99% מהמקרים בשלב כזה זה חסר משמעות בהריון תאומים כי ההתכווציות והצירים בשלב כל כך מוקדם שהמוניטור מראה בשלב הזה לפעמים הם בדרך כלל בסך הכל תזוזות והתמתחות של הרחם בגלל העוברים וההריון ולכן האינדיקציה העיקרית לפעילות רחמית היא בדרך כלל מעקב אחר אורך הצוואר שמשלבים אותו בבדיקת מוניטור או עושים רק אותו. כמובן שכל מקרה לגופו - כמו אצלך שגילו צירים בזמן ואת מקבלת טיפול וזה מצויין אני מניחה שגם אורך הצוואר נבדק? - ולכן מאוד חשוב להיבדק אם התכווצויות נמשכות ולעקוב אחר אורך הצוואר במקרה של צירים וגם כשאין צירים מורגשים כדי לטפל ולעצור בזמן מציעה שוב לשלול דלקת בשתן שיכולה לגרום לצירים מאחלת בהצלחה והריון תקין ונעים! נעמה

תודה לכולן הלכתי להבדק

צוואר ההרחם סגור. ההתקשויות האלה שאני חווה הם שני העבריינים שלי ששוחים ביחד לאותו כיוון. תודה לכולן על התמיכה!!

גילוש איפה היית התגעגעתי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כן, הייתי בסקירה לפני כמעט שבועיים (ב- 03/9), עידכנתי כאן ולא ראיתי תגובה שלך
איך את מרגישה? ספרי לי קצת מה עובר עליך...

גילי 123

New member
סוף סוף....

הי מותק לא נעלמתי,בעלי היה במילואים אז ישנתי אצל אמא ולא היה לי כוח להתחבר, אז ככה דבר ראשון אני שמחה לשמוע שיש לך שני בנים הרי את זוכרת שגם לי כנראה יש שני בנים,אני ידע בסוף השבוע בסקירה, דבר שני לגבי ההתקשויות בבטן ,אז לדעתי הבטן פשוט נמתחת מאד בתקופה הזאת וזה מרגיש קשה לא??????? איך היה בסקירה ?כמה זמן זה לקח? היית בהלם שאמרו לך שזה בנים?מה רואים בסקירה? נ,ב כמה את שותה ביום הרבה?יש לך תאבון?כמה עלית?יצאה לך בטן? סליחה על כמות השאלותתתתתתתתתתתתתת

בוקר טוב גילי

לגבי ההתקשויות הלכתי לרופאה שאמרה שהכול בסדר וזה כניראה התזוזות שלהם. אבל ביום שישי יש לי תור לרופא שלי אז אני אשאל אותו כי עליה אני לא כלכך סומכת. לגבי הסקירה: זאת פשוט חוויה מדהימה!! עשו לי סקירה ביטנית כי הרופא (פרופסור גולדשטיין) טען שאני לא אעמוד בכאב של סקירה ואגינאלית... הסקירה ארכה שעה וחצי. תוך כדי הסקירה הרופא הכריח אותי לשתות איזה 3 פחיות של מיץ ענבים (אני שונאת מתוק) ונתן לי מלא שוקולדים כדי להעיר את החבר'ה שלי שיזוזו יותר ממה שהם זזו (זה היה 09:00 בבוקר והם בטח רצו להמשיך לישון). הייתי בהלם שהוא אמר על הראשון שזה בן כי הרגשתי הייתי בטוחה שיש לי שתי בנות.. אבל אני הכי שמחה בעולם!! בסקירה רואים הכול!!! ראיתי את שניהם מוצצים אצבע, אחד הוציא רק פעם אחת את האצבע מהפה והחזיר ישר
אני שותה בערך 2 וקצת ליטר ביום. יש לי תאבון שהשבוע מתגבר מאוד. עליתי בערך 6 ביום חמישי הקרוב אני נשקלת אז אני אדע בוודאות. הבטן יצאה אצלי כבר משבוע 8 אני 1.63 אז ממש רואים עליי (אבל בנתיים רק בבטן) ספרי לי מה קורה אצלך!!!

גילי 123

New member
הי סוף סוף...

תודה על כל הפירוט... מחר יש לי את הסקירה טוב שאמרת לי לשתות משהו מתוק.. אני כפי שאת זוכרת בשולשה החודשים האחרונים סבלתי מהקאות מרובות,בחילות,חוסר תאבון וכ'ו אבלללללל משבוע שעבר בערך זה התחיל לעבור לי ברוך השם והתחלתי לאכול סוף סוף כמו שצריך,גם לי היתה בטן משבוע 8 זה יותר בגלל השאיבת ביציות, רציתי לשאול אותך אם את עובדת רגיל ואיזה גובה את? נ.ב מחר אני יעדכן לגבי זהות המינים אם זה אכן באמת שני בנים כמו שראו בשקיפות.

גיל- מחכה לעידכון!!

בשלושת החודשים הראשונים עבדתי רגיל (בלי שעות נוספות ז"א "רק" 8.5 שעות) ומהשבוע כבר התחלתי ממש לעשות שעות נוספות כי ברוך השם מרגישה הרבה יותר טוב. אני 1.63 ואת? נשמע נורא מה שעבר עלייך בשליש הראשון... אז ירדת בטח במשקל לא?!?!? תשתי משהו מתוק לפני הבדיקה, ושיהיה המון בהצלחה!!!

גילי 123

New member
הי סוף סוף בוקר טוב!

אני מטר 1.74 ,ירדתי במשקל אכן אכן אבל בשבוע האחרון העלתי שני קילו. התבלבלתי הבדיקה מחר,מרוב שאני מחכה לראות אותם כבר אני מבולבלת. עוד נושא שרציתי לדבר איתך עליו...... כשאני אומרת שיש לי תאומים אנשים חופרים לי בשכל,מה יש לכם הרבה במשפחה?מה את עונה? אני אומרת שזה מטיפולים....

היי גילי

אותי שואלים אם זה טבעי או מהפריות (ולא רק אנשים שקרובים אליי...) אבל אני לא מספרת שזה מטיפולים!! זה לא עניינו של אף אחד איך נכנסתי להריון. חוץ מזה לחפרנים הרציניים אני אומרת שבעלי תאום (בעלי באמת תאום!). בת כמה את?

למעלה