התקרבות לאלוהים

גלבועא

New member
התקרבות לאלוהים

אחת האמרות האכזריות שאני מכיר היא, שככל שאדם מזדקן יותר הוא מתקרב לאלוהים כדי שמקומו בגן עדן יובטח. כנראה שדבר דומה קורה לאבי בן ה- 80. אתמול הוא ניסה כמעט בכוח לגרור אותי לאיזה טקס של גילוי פרוכת שנמצאה בתורכיה והוא תרם כסף לשיחזורה המקצועי-אומנותי. די הפתיע אותי הניסיון שלו לחזור אל חיק הדת ממנה ברח בגיל 17, וכל חייו היה עסוק בביזוי שלה בכל דרך אפשרית. אבל הוא כבר בן 80. מה אני יודע? אולי בחלומות שלו הוא מקבל הודעות מפחידות?!

pf26

New member
הזכרת לי משהו מוזר

אבא שלי, שהאמין רק במעשי בני אדם והיה רחוק במיוחד מהדת, חלם חלום מוזר בשבועות האחרונים של חייו. בחלומו רב מסוים ניגש אליו והזמין אותו ל"עולם שכולו טוב". אבי התנגד ואמר שיש לו עוד זמן וגירש אותו. מכיוון שכאמור אבי היה אדם רציונלי, הוא הסיק מהחלום את המסקנה המתבקשת מאליה -זה לא הרב המסוים מגיע מהעולם הבא, אלא זה הוא שמתחיל להבין שמהמאבק הנורא הזה בסרטן הוא כבר לא יצא חי. ואפרופו חלומות: אבא שלי וסבתא שלי, שניהם הופיעו אצלי בחלומות לאחר מותם. ברור שזו תוצאה של איזו פעילות חשמלית במוח, אבל איזה כיף היה לפגוש אותם שוב... מכירה לא מעט זקנים. אף אחד מהם לא התקרב אל הדת וגם לא התקרב לאלוהים. מה שכן, אנשים מחפשים נחמה, במיוחד כשהגוף כושל והיקרים לנו נעלמים. המחשבה שיש איזשהו גורם עליון שמכוון את הדברים ויש לאן ללכת, יכולה מאד לנחם.

mich78

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם נושא ההכוונה

ולגבי חלומות - אני מאמינה שחלקם זה לא רק פעילות חשמלית במוח .. שיהיה יום נפלא

alona 9

New member
אותי הפתיע

הנסיון שלו לגרור אותך לטקס זה, והשאלה בעקבות זאת היא........ האם זה אומר שאתם כבר.....שולם?

alona 9

New member
../images/Emo6.gifמה זה חזרת?

לא הלכתי מעולם, תמיד פה אתכם לפעמים, פעילה קצת יותר ולפעמים פחות, אבל תמיד....

גלבועא אולי אתה לא יודע כי אתה

צעיר. אבל בגיל מסוים מרגישים צורך לחזור לדברים של הילדות. אז אם אביך היה מסורתי מן הסתם הוא רוצה לחזור לזה. לא חושבת שעניין גן עדן מסביר את זה. זה קורה להרבה מבוגרים. גם הורי חזרו למסורת בגיל מבוגר כשאת כל חייהם חיו כחילוניים גמורים. מעולם לא חשבתי שזה לא בסדר. זאת לא צביעות מצד אבא שלך. זה פשוט תהליך נורמלי של זיקנה. הוא אולי מתרץ את זה בכסא טוב בגן עדן, אבל הסיבה האמיתית היא שונה. אם תבין את זה אולי תוכל לקבל את התופעה בשלוות נפש.

גלבועא

New member
עברתי כבר את גיל חמישים

כך שאינני -צעיר - יותר, למרות שאני מרגיש כמו בן 20. אין לי גם ענין לקבל בשלוות נפש דבר הקשור להוריי. סוף סוף אני מצליח להשתחרר משנים ארוכות של חרדה, יראה ומכשולים ומעצורים שמנעו ממני שמחה בסיסית ושפוטה בחיים, ואני משתחרר בין היתר באמצעות ביקורת נוקבת, אכזרית וחוסר אדישות ושלוות נפש. תודה על העצה, למרות הכל. נ.ב. - את ענין החזרה בתשובה של אנשים מבוגרים אני מכיר היטב ולעומק. מעולם לא התיחסתי לזה בהערכה. רוחניות אינה קשורה לאלוהים, ולטעמי רבים מהחרדים להמשך "גילגולם" הם אנשים ריקניים שעברו חיים שלמים בשטויות.

אנפה2

New member
אני כמו אלונה פעם באה ופעם הולכת,

בקשר לאבא שלך, ואולי זו סתם נוסטלגיה, הגיע בצורת געגוע....... לפעמים חלומות מתגשמים, האם הוא יליד תורכיה ?, אז אולי היה לו חלום לחוות את ריחות ,נופי ,ומנגינות ילדותו...... א
ו
ל
י .

אויש, גילבוע, ממש קשה לי לשמוע את

האנטי שלך לבחירת ההורים. ובכלל נגד המגזר החרדי. אני חילונית ומעולם לא חשבתי שמישהו חי בצורה חשוכה. כל אחד חי לפי אמונתו ולפי איך שנולד. כולם לטעמי חיים בסדר. כולנו מחפשים דברים בכל גיל. החיים של היום מאוד דינמים וחיים הרבה זמן, העולם כל הזמן משתנה וגם המבוגרים לא יכולים לעצור את העולם ולרדת ממנו. אנשים אוהבים לחיות במסגרות. כשמזדקנים הביטחון האישי יורד, ולכן מחפשים ביטחון בכוח עליון.

גלבועא

New member
אז ....

נראה לי שאת קוראת את דבריי לא כפי שאני רוצה שייקראו. אני ממוקד במקרה דנן באבי ובאמי בלבד.

ציטוט שלך גילבוע

"נ.ב. - את ענין החזרה בתשובה של אנשים מבוגרים אני מכיר היטב ולעומק. מעולם לא התיחסתי לזה בהערכה. רוחניות אינה קשורה לאלוהים, ולטעמי רבים מהחרדים להמשך "גילגולם" הם אנשים ריקניים שעברו חיים שלמים בשטויות." אתה יכול להסביר את זה? נראה לי שגם התרבות הצרכנית שלנו היא מטומטמת לחלוטין. אנשים עובדים שעות בכדי שיוכלו לבזבז כספים על מאות חפצים בלתי נחוצים לחלוטין. מה כל כך חכם בזה? מדוע ילד צריך 1000 דינוזאורים. לא מספיק 100? או שאני לא קולטת את הפואנטה? מה כל כך חכם בלהתמכר לקניות?

נץ666

New member
בוודאי

המילה "חרדים" כאן משמעותה "חוששים" "מפחדים" ולא דוסים.

גלבועא

New member
לדעתי את "לא קולטת" את הפואנטה

גם אני "לא קולט" אלא מבין זאת רק כחינוך וכאינדוקטרינציה לערכי חברת השפע והצריכה הקפיטליסטית. בהודעה אחרת כתבתי לך שהדרך לטפל בזה היא באמצעות צריכה ביקורתית של פרסומות, חפצים וכל דבר. צריכה ביקורתית זה ערך שעל ההורים לתת לילדים שלהם, לא לחכות שביה"ס יספק את זה.

למעלה