חצי בלתק
אני חושבת שאת לא באמת שלווה אלא את מחזיקה את עצמך להיות שלווה. ברור שבסוף זה מגיע לפיצוץ ולאלימות פיזית. וזה שזה אחרי שעתיים זה שאפו עבורך. אין מצב שהייתי מחזיקה את עצמי כל כך הרבה זמן. בנוסף יש איומים בעונשים וזה אף פעם לא באמת עוזר או מרתיע, בטח לא בטנטרום. זה רק מלבה את האש.
מה דעתך ללכת משם? או להרחיק אותה? להגיד לה שתחזור כשתרגע. תני לה לבעוט בדלת, לשבור משהו, אל תתייחסי. תצאי החוצה. תנשמי אוויר. תתרחקי מהסיטואציה. אל תתני לה את האנרגיה שהיא מקבלת מהטנטרום ובעיקר מסיומו. היא מחפשת את האלימות, את האינטראקציה ואת ההתפרקות כתוצאה מכך. תני לי לנחש אחרי זה היא ממש מקסימה ומתרפקת עליך ומתוקה נכון?
לדעתי הדרך היחידה לא להאכיל את ה"שד" זה פשוט לא לתת לה את המקום לשגע אותך. בגלל זה אני חושבת שהדבר הנכון הוא להתרחק. לקחת בחשבון שיהיה נזק לבית
אבל כשאת חוזרת לא לעשות סצינה, לא לכעוס. לנקות בשקט. לקנות חדש. להיות מוכנה מנטלית לבלגן ולגרוע מכל. אני מאמינה שאם תצליחי להרחיק את עצמך ולהוציא את עצמך מהסיטואציה ולא תתני לא את הפורקן שהיא מחפשת זה כבר יעזור מאד.
דבר נוסף שלמדתי לאחרונה, תני לה תשומת לב גדולה יותר ממך ביום יום. אני עושה עכשיו משהו מקסים שלמדתי בשקטי עם הילדים. 5 דברים טובים כל ערב. יושבים כמה רגעים לפני השינה וכל אחד מספר 5 דברים טובים שעברו עליו באותו היום, גם אם הם דברים. שיחה נעימה לסוף היום, תשומת לב בלעדית, חיבוקים. מאד עוזר