התקפי חרדה

lapis

New member
התקפי חרדה

שלום שמי שי ואני בן 20 ויש לי בעיה נפשית שמפריעה לי מאד ואשמח אם תוכלו לתת לי עצה,למי ליפנות,או מה לעשות בנידון אני סובל כבר זמן רב מדיכאון,פשוט כלום לא מרגש אותי הכל חסר עניין בעיני כבר מספר שנים בשבוע שעבר עזבתי את העבודה שלי מכיוון שלא יכולתי עוד לעבוד ואמרתי לעצמי שאם אני רוצה להישאר שפוי אני מוכרח לקחת חופש. ביום שלמחרת קיבלתי התקף חרדה חזק במיוחד!! (שילשולים,דפיקות לב,הזעה,חוסר אוויר...) עד שהגעתי לסף רצון להתאבד.ומאז כבר שבוע שאני מקבל התקפים במשך היום ולא יודע כמה זמן עוד אחזיק מעמד הלכתי לרופאת משפחה שלי והיא נתנה לי כדורים אבל זה לא ממש עוזר לי נ.ב אני סובל מהתקפי חרדה כבר מגיל 10 בערך וזה הפריע לי לאורך כל החיים אני לא יכול ליסוע רחוק מהבית לישון במקום אחר או להיות בבית הרבה זמן ועוד ההתקפים קובעים לי את החיים האם יש דרך להפסיק אותם ואם אפשר גם את הדיכאון? לאן עלי לפנות? בתודה מראש שי

הי. אנשי המקצוע שמטפלים בבעיות

מהסוג שאתה מתאר, כלומר חרדה ואולי אף דכאון, הם פסיכולוגים ופסיכיאטרים. קבע תור לפסיכולוג או פסיכיאטר או דרך הקופה או דרך מרפאת בריאות הנפש העירונית או באופן פרטי ובקש אבחון. אל תשכח להחליף רופאת משפחה! אני לא יודעת איזה כדורים היא נתנה לך, אבל כשאדם מתלונן על בעיה שמפריעה לו במשך שנים הפתרון לא נמצא בתרופות שרופאי משפחה יכולים לתת, וזה נשמע לי רשלני להחריד לא להפנות אותך הלאה לאיש מקצוע. בכל מקרה, אם אתה מרגיש שנכנסת למקרה חירום, לפני שהצלחת לקבוע תור לפסיכולוג או פסיכיאטר, אל תעשה שום דבר פזיז, אלא פנה לחדר המיון בבית החולים הקרוב. טיפול מקצועי יכול בהחלט לעזור במקרי דכאון וחרדה. בהצלחה! ותעדכן.

~דויד~

New member
אני מסכים

בנוסף אני ממליץ גם על האפשרות לעבור טיפול באמצעות רפואה אלטרנטיבית, כמו למשל הילינג או ריפוי באמצעות חזרה לגלגולים קודמים כיוון שיתכן ומקור החרדה היא מגלגולים קודמים שלך.

דור78

New member
מצטרפת לעצתך

רעיונותיך מצויינים אבל נראה לי שהעניין דחוף ומחייב פניה לחדר מיון

onix

New member
דויד

אשמח ללכת בנוסף לטיפול אלטרנטיבי האם אתה מכיר מקום/מטפל טוב בהילינג או בגילגולים ששמעתה עליו? אשמח להמלצות בתודה lapis

היי שי! ערב טוב..

מהנסיון שלי, דכאון בדרכ גורם לחוסר עניין מה שכמובן גורם ליותר דכאון. הרשה לי לומר שבדכאון אכן אפשר לטפל, אבל כמובן שאתה בוחר איך. מה התחיל את הדכאון? אולי הוא חלק מהתקפי החרדה, בכל אופן, פסיכולוג הוא דרך מעולה בשבילך להבין את עצמך יותר, ולנסות להבין ממה הדכאון ואיך אפשר לטפל. ואולי זה גם מה שיביא ללפחות להפחית בכמות ועוצמת ההתקפים. בשביל לטפל, אתה צריך לחדור לעצמך, לגלות מה אתה אוהב, ואני בטוחה שיש, מה אתה רוצה לעשות, אולי לא מצאת את עתידך וזה גורם לדברים אחרים להיראות כלא מעניינים, אם אתה לא מרגיש נוח עם פסיכולוג, אני בטוחה שיש איזו קבוצת תמיכה. בהצלחה.. מקווה לטוב.. שני.

גיל גיל

New member
לפיס,

התקפי חרדה ניתנים לטיפול פשוט יחסית בשיטה הביהייביוריסטית, שפשוט חושפת אותך לגירויים שונים ו"מחסנת" אותך. אני ממליץ שתנסה לפנות דווקא לפסיכולוג ולא לפסיכיאטר. השיטה עובדת! אתה סובל מחרדה מלווה בפוביה ממקומות הומי אדם ולא בטוחים, נכון? (אקרופוביה בשפה מקצועית) הטיפולים עובדים! לך לפסיכולוג ביהייביוריסטי-קוגניטיבי ודי מהר תראה שיפור! בהצלחה!

למעלה