התקפי זעם/עצבים

התקפי זעם/עצבים

מאז ומתמיד יש לי התקפי זעם. אני מודע לזה, ומבין שזה כנראה נובע מתסכול מאוד גדול (כמו כן חוסר יכולת לבטא את הכעס בדרכים יותר נורמטיביות). נגיד היום היה לי ויכוח עם מישהי שאני לא מכיר בבמכון לשטיפת רכב, ודי נבחתי עליה, ואחרי כן חוויתי רגשות אשמה. איך אפשר לבטא את עצמי יותר טוב, בלי צעקות/נביחות/תוקפנות?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התמודדות עם התקפי זעם

איש יקר, בוא ננסה לבדוק את מהלך העניינים. מדוע הרגשת צורך לצעוק על הגברת בשטיפת המכוניות? נסה לשים לב מה קרה - מה היה האירוע? איזו פרשנות נתת להתנהגות שלה? איזה רגש חשת באותו הזמן? האם אפשר היה לראות את המצב אחרת?

לחשוב על צורת ביטוי זו גישה קצת שטחית

שלום לך ענן, בניו אייג' מקובל לדבר הרבה על צורת התקשורת שלנו. אבל התקשורת היא קצה הקרחון. היא מבטאת את מה שקורה אצלנו בפנים. השאלה "איך אפשר לבטא את עצמי בלי תוקפנות" - בשעת כעס - היא קצת שטחית. כי זה לא קשור למילים שאתה אומר. אתה יכול להיות סופר מנומס. השאלה היותר מעניינת היא איך אפשר לכעוס פחות במקרה כזה? שבכלל, יהיו פחות התקפי זעם? ולא כי מדכאים אותם. אלא כי משהו עמוק בפנים נרגע. זה מזכיר לי בחורה שרצתה להתאמן איתי. בהתחלה על קידום העסק שלה, אבל בסוף הגענו מהר מאוד למה שממש מפריע לה בחיים: הכעס. אבל היא לא רצתה ללמוד את השיטה שאני משתמשת בה לעבודה עם רגשות - "התמקדות". שיטה שיכולה באמת, בצורה משמעותית ואמיתית, לחולל מפנה רציני בכל הנושא. והיא לא רצתה לדבר על נושאים עמוקים - כי אין לה סבלנות לחפירות. והיא לא רצתה לנסות לתרגל תרגילים שיתאימו לשעת כעס - כי זה לא טבעי. אז איך נעבוד עם הכעס, שאלתי אותה? על מה חשבת? היא אמרה שהיא לא באמת רוצה לעבוד לעומק עם הכעס, אין לה סבלנות לזה. היא מעדיפה "שיטה לניהול כעסים". אז זהו, שאני לא חושבת שבאמת יש שיטה לניהול כעסים. אלא לעבודה עם הכעס עצמו, עם המקור. בהצלחה

יודה ב

New member
שלום ענן שובב,

אני מבין שאתה מודע להתקפי הכעס שלך ורוצה להימנע מהם. הנה שתי דרכים: 1. חשוב על מצב שבו לא היה לך התקף כעס למרות שהייתה בסיטואציה מאתגרת, מה אפשר לך לא להיות בהתקף? מה הכלים שהשתמשת בהם? אם לא היה מקרה קונקרטי כזה, דמיין מקרה בו אתה נמצא בסיטואציה מאתגרת שבו בדרך כלל חוטף את ההתקף, והפעם אתה נמנע ממנו. מה מאפשר לך להיות רגוע בסיטואציה הדמיונית? 2. כלי נוסף: קבע לך כלל שאתה תתרגל ממש באופן מלאכותי עד שהוא יהפוך להרגל, משהו כמו 3 חודשים: לפני שאתה עונה או מגיב לכל אדם בכל סיטואציה אתה לוקח נשימה עמוקה ושואל את עצמך בלב: מה אני רוצה להשיג מהסיטואציה? מה תהייה התוצאה שתספק אותי? נהג לפי הדרך שתקרב אותך למטרה. אתה לא חייב להצליח בשימוש בכלי זה מהפעם הראשונה אך זכור להתמיד ולחזור אליו תמיד ולהסתכל לשינויים הקטנים בדרך. ממש לספור את כמות ההצלחות הגדלה שלך מפעם לפעם. וספר לי איך זה עבד עבורך

efrat dor on

New member
צהריים טובים

אתה טוען כי ככה אתה מכיר את עצמך מאז ומתמיד.משכך - אתה לא מכיר את עצמך מגיב אחרת. התקפי הזעם זו הדרך אותה סיגלת לעצמך ( אני כרגע לא נכנסת לשאלת ה"מדוע " ) להתמודדות עם מצבים לא נוחים. אני ממליצה לך לבצע " איתחול מחדש " - ממש כמו "restart " במחשב -להתנהלותבמצבים שכאלו . נסה לדמיין עצמך מגיב אחרת לסיטואציה לא נוחה ( אתה יכול לקחת לדוגמא את הסיטואציה במכון לשטיפת רכב ) ובדוק כיצד אתה מרגיש . אני מניחה שאלו יהיו תחושות בעלות אופי חיובי ביותר. בפעם הבאה ,כאשר אתה נתקל בסיטואציה שכזו, תעצור רגע ותנסה להתחבר לאותן תחושות חיוביות - ותבחר אחרת:) הרבה הצלחה

יודה ב

New member
ענן שובב

אם אתה לא יודע אז הגיע הזמן ללמוד את וזה אפשרי גם בתהליך אימון בשילוב NLP.

Yin

New member
אפשר פשוט לבחור לכעוס

במקום לכעוס מבלי לבחור. עדי

למעלה