התקפי זעם-המשך

התקפי זעם-המשך

ערב טוב, תקווה תודה על התשובה וההמלצות. תשומת לב זה הדבר האחרון שחסר לבן שלי. אני לא עובדת ומהרגע שהוא מגיע מבית הספר בלי צהרון, אנחנו יחד-עושים שיעורי בית, משחקים ומדברים. וסופ״ש עוד יותר. הבעיה נעוצה בעיקר בגבולות וביכולת שלו לקבלן. מרבית התקפי הזעם שלו מגיעים כשלא מקבל את מבוקשו. מה שרציתי לשמןע מהורים שחווים דברים דומים סה טיפים איך להגיב, איך להרגיע, איך להפסיק את הרמת היד כלפיי ולמגר את התופעה... וכמובן לקדם הדרכת הורים עם איש מקצוע טוב ומומלץ....תודה

מה הוא אוהב ? מה הכי מרגיע אותו ?

א. ברור שזה מוכר לצערנו
אצל בן בגילאים הצעירים זה היה להכניס אותו לאמבטיה - שם היה המקום היחיד שבו היה נרגע
הוא אף פעם לא הרים עלי יד אבל התקפי זעם היו וגם היום קיימים למרות שמאוד התמתנו .
&nbsp
בזמן התקף זעם ממש לא להחזיק אותו ולחבק אותו
כן לשלוח אותו לחדר שלו ובתקיפות להגיד לו שאת לא מוכנה להתייחס אליו כאשר וא מתנהג ככה .
&nbsp
אם הוא אוהב טרמפולינה למשל שיקפוץ עליה
כל דבר שמרגיע אותו .
&nbsp
כייגמר התקף הזמן יושבים , מחבקים ומדברים .
&nbsp
כמו כן אני חסידת שיטת הסלים של רוס גרין
(שכחתי את שם הספר מי עוזר לי )
אלימות זה הדבר היחיד שהוא קו אדום . על דברים אחרים אפשר לעשות משא ומתן או לוותר בכלל
&nbsp
&nbsp
&nbsp

TikvaBonneh

New member
הדרכת הורים ו...טיפים

לגבי הדרכת הורים, בדקתי עם דנה בלוך, היא פנויה. את רוצה את מספר הטלפון שלה? יש לה עמוד בפייסבוק "האומנת".
ויש עוד אפשרות, לקבל הדרכה מסטודנטית בתכנית ההסמכה באוניברסיטת תל אביב, שמסיימת שנה שנייה ומחפשת עוד הורים להדריך, כסטאז׳. ההדרכה היא כמובן ללא תשלום ברמה גבוהה של איכות ומקצועיות תחת הליווי של האוניברסיטה. אם את רוצה אני יכולה לקשר אותך איתה.
וכעת, לטיפים - שוב, אני לא מכירה את הילד שלך ואותך, ואולי אני שוב מפספסת. אצלנו מה שעוזר לקיום הגבולות זה שיגרה-שיגרה-שיגרה. הגבולות לא נופלים עליו בבת אחת כגזירה משמיים. ןלמשל הוא לא מקבל זמן מסכים עכשיו כי זה לא הזמן של המסכים. הוא יודע מראש מתי מכינים שיעורים, מתי אוכלים, מתי מתקלחים, מתי מסדרים את החדר, מתי אוכלים קינוח, מתי קונים ממתק, וכן הלאה. המון הכנה מראש, תזכורות. כך שהוא לא מנחית עלי סתם בקשות שאין סיכוי שיתמלאו, ולא נמצאים במשא ומתן מתמיד על כן מקבל\לא מקבל.

TikvaBonneh

New member
בדקתי שוב לגבי הסטודנטית לתואר שני

אזור השפלה לא מתאים לה. היא מפ"ת.

את יכולה לתת דוגמה?

אני חושבת שזה יקל על אנשים לתת עצות.

מתי קורות ההתפרצויות? מה קודם להן? מה הוא עושה כשהוא מתפרץ? מה מרגיע אותו בסוף?
איך את נוהגת בזמן ההתפרצות?

כמה שיותר דוגמאות יסבירו לנו לדעתי יותר טוב את המצב

התקפי זעם ורכיבה טיפולית

מניסיוני, מטופלים רבים שמגיעים עם רקע של התפרצויות זעם.ממתנים תגובות בעקבות הרכיבה.
המטופל שבדרך כלל רגיל לתגובות של חוסר אונים מצד החברה-להרגשת כוחניות (שברבים מהמקרים נובעת דווקא מחוסר ביטחון ו/או אולי מהעדר גבולות ברורים) , פוגש מטפל "מיוחד"- סוס במשקל 500-600 קילו. רגיש למגע ולכל תגובה. עוצמתי,מהיר.
העבודה (רכיבה) משקפת באופן מיידי למטופל את המצב. הסוס,מגיב באופן מיידי-בהגברת מהירות תנועה, או בעצבנות. תגובת הסוס תוסבר למטופל-ללא אמירה שיפוטית או בקשה להפסקת ההתנהגות.המטופל חש בכל גופו את התגובה-לעיתים,תחושת העוצמה שלו מתחלפת בצורך לשמור על עצמו-אולי מלווה בחשש מהגברת המהירות/מהאפשרות להפגע-ליפול.שם תגיעה הרגיעה.
לאחר החוויה תערך שיחה,איזה פעולה ביצענו ואיך הסוס הגיב? איך נגרום לסוס להרגע ? באיזה אופן עלינו להתנהג מולו? -בשלב מאוחר יותר הדיון יהפוך להיות על ההתנהלות שלנו בחברה. הכוונה לאפשר חוויה של התנסות והצלחה בהרגעת הסוס- לא חס וחלילה ב"הפחדת" המטופל!!!!!!!!!!!!!
המשך הרכיבה בתוך מסגרת מאפשרת ובעלת גבולות ברורים-ויצירת חוויית הצלחה, תגביר את הביטחון העצמי ואת תחושת המסוגלות.

למעלה