התקפים ודופק

התקפים ודופק

האם יש קשר בין התקפים/התנתקויות לעליית דופק הלב? כשאני לפעמים מקבל איזה התנתקות קלה כי לא ישנתי מספיק הדופק שלי מאיץ פתאום... האם זה אומר כי פעילות ספורטיבית ממושכת כמו ריצות ארוכות יכולות לגרום התקפים?

אוף, חיים עכשיו אני צריך לקרוא.../images/Emo8.gif

אבל תודה על הקישור. מקריאה חלקית - ספורט עושה טוב בזמן הפעילות, אבל אחריה יש סיכון להתקף, בגלל החשת מהזור הדם, ו"ביזבוז" של התרופה. וכמובן תלוי בסוג הפעילות. יש שיפור לטווח ארוך יותר בגלל שיפור מצב הרוח. מחר נמשיך.

לאחר קריאה- פעילות ספורטיבית

מאומצת וממושכת לא מתאימה לאפילפטים. מאחר שפעילות המואצת של מחזור הדם מדללת מאוד את התרופה. בשעות שאחרי הפעילות המופרזת יש סיכון מוגבר להתקף. למרות שבמשך הפעילות הסיכויים אפסים.

aerox

New member
דווקא אני קראתי מחקרים

שפעילות ספורטיבית מאוד טובה לחולי אפילפסיה אני לא מדבר על שעתיים משחק כדורגל או ריצה של 20 ק"מ מדבר על קטרגל 45 דקות או רכיבה על אופניים כשעה....או הליכה של שעה ואני לא חושב שזה מזיק זה רק עושה אורך חיים כיפי ומישר קוים

פעילות גופנית- תמיד בעד../images/Emo45.gif

באת פעילות גופונית מאוצת יש שיחרור של חומצה לקטית-החומצה שמאוד מרגיעה את מערכת העצבים בדומה לחוסם ביטא בתרופות אנטי אפילפטיות קצת מאוד לא ברור הקישר בין פעילות גופנית לדילול התרופה בדם אני דווקא חושב שאקטיביות התרופה טובה יותר עם עוברת טוב יותר במערכות הדם וזה לא אומר שהיא עדיין מתפרקת יותר מהר

בגבולות שתיאר aerox , זה מצוין.

בקישור שחיים הביא זה כתוב, בנוסף אני קראתי כבר לפני שלש שנים בפורום אחר, על בחורה ספורטאית שמתארת את המצב של התקפים 'לאחר' הפעילות הספורטיבית המאומצת.

חייםלוי

Member
מנהל
יופי טוב שאתה עונה בגלל הניסיון

שלך בפעילות ספורטיבית. אני מבין שעליך זה לא משפיע לרעה אלא להיפך.

aerox

New member
האמת אני די פעיל ../images/Emo13.gif

רוכב על אופניים 2-3 פעמים בשבוע בערך 12 ק"מ זה יוצא 30 דקות רכיבה מהירה וימי שבת כמעט כל שבת נוסעים לכיוון הכרמל שעה וחצי רכיבה זה נקרא free drive קפיצות וכו'...תהנו תעשו ספורט

הייתי בטיול של 4 ימים אופנים

ככה הגענו ממקום מקום.. 20 ק"מ ביום בערך.. אני הייתי בין הראשונים בד"כ חחחח הרגדתי נהדר ובד"כ אני רוקדת שלוש פעמים בשבוע שעה ורבע כל פעם, עוד מעט אני אולי אוסיף לי עוד שיעור ואז זה יהיה 4 פעמים.. אני מרגישה מצוין אחרי כל שיעור.. ואם אי מרגישה סחרחורות(שלא מהסיבובים חחח) אני הולכת לישתות והכול עובר.. מעולם לא נתקלתי במשהו מעבר לזה.. הייתי משחקת גם טניס פעמים בשבוע ומיד אחרי זה רצה לשיעור ריקוד משמע שעתיים+ ספורט... לא יודעת מה איתכם, אבל הספורט גורם לי להרגיש מצוין! וברור שהכול במידה.. אני משערת שאין כאן איזה ספורטאי מתחרה מקצועי או משהו..

למעלה