התקף שורשים

סיגלית 2014

New member
מנהל
התקף שורשים

יש לי בימים האחרונים התקף שורשים. אני מתחילה להאזין יותר ויותר למוסיקה מבית ההורים,
מוסיקה שגדלתי עליה אבל בתקופה שהייתי צעירה פשוט לא יכולתי לסבול אותה! (הפתיע אותי למצוא אותה ביוטיוב...)
כבר אמרתי לאמא שלי שאני רוצה לתעד מתכונים של מאכלים שהיא יודעת להכין ואני עדיין לא.

הורים שלי הגיעו מאירן. למרות שאני לא מבינה את כל המילים בשפה הפרסית, עדיין פה ושם, ממה שאני כן מבינה, השירים כולם שירי אהבה למולדת או לבן/בת זוג. המילים (שאני כן מבינה) מרגשות עד דמעות. כבר לא כותבים שירים כאלו על אהבה.... והקול של הזמרים עושה חור באוזן! (מקווה שמה שהוספתי לא יעשה לכם חור באוזן אבל הסבלנות משתלמת, מבטיחה. הקול שלה נדיר.... חסר רק אורז וחורשט)

מהיכן הוריכם הגיעו? על איזו מוסיקה גדלתם? אילו מאכלים אכלתם בילדות (ועדיין רצים לבית ההורים כדי לא לשכוח את הטעם)?

הגיע הזמן לחשיפה לתרבויות אחרות.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אז.....

לא בא לכם לחשוף קצת תרבויות אחרות?
לא נורא..... אני ארקב לי כאן לבד, בשקט.........
(הנה הפולניה יוצאת החוצה. אולי היא קיימת אצל כל אחד ואחת מאיתנו, לא משנה מה המוצא?)

ד ר ל י

New member
את לא פולניה

פולניות לא נרקבות בשקט, הן לא מפסיקות להתלונן בקול!
אם את יושבת לבד בחושך זה משהו אחר, למרות שפולניות אף פעם לא יושבות בלי לעשות כלום.

אז ככה

גם אני נהפכתי אנטי לערבית
לא אהבתי סילסולים ויללות
אבל היום אני מבין שיש איכויות אחרות
אמנם לא אוהב לשמוע את זה - אבל מבין ושומע שהמוסיקה היא בקול ולא רק בכלים
והיא כוסית הפרסייה הזאתי

סיגלית 2014

New member
מנהל
היא אולי הייתה. היא כבר לא

הזמרת הזו נפטרה מהתקף לב לפני חמש עשרה שנה.
מאד מפורסת בזמר האירני. שמה היידה hayedeh

ד ר ל י

New member
לא כדאי שאני אכנס לזה

יש לי 6 ארצות מוצא, כולן מאירופה.
לבעלי יש 3. אז לבנות שלנו יש 9 ארצות מוצא, מגניב.
אבא שלי ניסה לגרום לנו לאהוב מוסיקה קלאסית וממש לא הצליח לו. גם היום אני לא אוהבת.
אני מאד אוהבת את האוכל הפרסי. הייתי אוכלת אצל השכנים פעם. לאשכנזים אין אוכל טעים עד כמה שידוע לי, אבל אני אוהבת את האוכל של אמא שלי, שזה דברים שהיא למדה במהלך השנים בלי קשר למוצא שלה. פלפל ממולא למשל.

ד ר ל י

New member
כן זה בסדר

כשחושבים על זה, גם אני קצת פספסתי בגלגול הזה דברים.

עפריק

New member
אני בן הזקונים

אז בבית שמעתי מוזיקה שאחיי שמעו ...ההורים עלו מטריפולי , כזוג צעיר אחיי נולדו בארץ ,כשהייתי ממש קטן עוד שמעתי פה ושם ,אבל אין לי למה להתגעגע ,אוהב מוזיקה בכלל ואין לי העדפות מיוחדות, מה שנעים לי באוזן וזו יכולה להיות כל מוזיקה ...

עפריק

New member
סיג ,אל תדרכי לי על היבלות ..חחח

סוגיה קשה... אמא בשלנית על ,כל דבר שבשלה היה מעדן והיה למי להשוות ,האחיות שלה לא הגיעו לרמה שלה ,הורי ישבו טוב בחול ,והכל סבב סביב האוכל ,ואני לא התנתקתי עדיין מחבל התבור ,וכול שישי הייתי אוסף את הילדים מבית הספר ישר להורים ,והיינו שם כמעט כל שבת ,והייתי מבשל עם אמא את הצהריים שזה קוסקוס ,וכל פעם שעועית בסגנון שונה ,וכמובן מפרום וצירסי ולפעמים במיה ,וגם במשך השבוע הייתי מגיע ועוזר ,היום אמא לצערי לא מבשלת וגם לא כל כך זוכרת ,הגיל לצערי,ואני לא מבין איפה היה השכל שלי שלא רשמתי כל דבר ,אז היום אני עובד מהזכרון ,ומצליח לשחזר כל מיני דברים ...נעזר לפעמים בגיסות , והחצי שגם הייתה המון עם אמא שלי זוכרת וגם רשמה פה ושם ,אוקצור אני יכול לרשום מגילות בנושא ,אם זה מעניין אני אמשיך ,כולל מתכונים...אחלה שבוע לכולם...

למעלה