התקף ראשון לבני

nathaniel7

New member
התקף ראשון לבני

הבן שלי בן 16 עבר התקף פעם ראשונה בשבת האחרונה,לאחר שעבר את כל הבדיקות בבית החולים ואושר בודאות שזה התקף אפילפסי,
התחיל טיפול תרופתי בתרופה שנקראת דפלפט כרונו 500 .
מאוד הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר את התרופה הזאת ויודע על השפעותיה על אפשרות של התקפים עתידיים.

guligirl

New member
שלום nathaniel

ברוך הבא לפורום.

ההשפעה ויעילות של תרופה היא אינדיבידואלית. כל אחד מגיב לכל תרופה אחרת ולצערנו קשה לצפות את יעילותה של תרופה מראש. צריך פשוט לנסות ולראות, ואם זה לא עובד מנסים תרופה אחרת.
גם אותי אבחנו עם אפילפסיה בגיל דומה לבנך ונתנו לי דפלפט (אז עוד לא היה דפלפט כרונו, זו היתה ורסיה ישנה יותר) ולי אישית היא לא עזרה, אבל אני מכירה הרבה אנשים שמאוזנים איתה וחיים איתה טוב מאוד, וזה רק מוכיח שכולנו בנויים אחרת ואין לקחת חוויה של חולה אפילפסיה אחד ולהחיל אותה על אחר.

הצלחתה של תרופה וההשפעות שלה נמדדת תמיד ע"י שני גורמים - הראשון הוא כמובן האם היא מפסיקה את ההתקפים. השני, חשוב לא פחות, הוא שהתרופה לא תגרום לבנך תופעות לוואי חמורות מידי שיפגמו באיכות החיים שלו. לכל התרופות יש תופעות לוואי, וסביר להניח שתתקלו בהן במידה כזו או אחרת, והכל עיניין של "האם זה שווה את זה". תופעות לוואי שמקושרות הרבה עם דפלפט הן עלייה במשקל, עייפות ורעידות. תוכל לקרוא עוד על התרופה כאן

חשוב לזכור שלא כולם סובלים מכל תופעת לוואי, לרוב תופעות הלוואי מופיעות בצורה קלה, ואם התרופה עובדת אז כמובן שיש לזכור גם את הצד החיובי.
אני מאחלת לכם המון בהצלחה בטיפול

museMe

New member
לא נותר לי להוסיף

אלא המון בריאות וברוך הבא!

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא

דפלפט ודפלפט כרונו שהיא פיתוח שלה הן תרופות ידועות בנות כמה עשרות שנים. זוהי התרופה הנפוצה ביותר בטיפול באפילפסיה. אני מסכים עם guligirl שההשפעה היא אינדיווידואלית. אני מכיר כמה אנשים שלוקחים את התרופה, כמעט בלי תופעות לוואי ובזכותה אין להם התקפים ולעומת זאת יש כאלה שתופעות הלוואי של התרופה לא אפשרו להם להמשיך לקחת אותה.
צריך לנסות לקחת ולראות איך היא משפיעה לאורך לפחות כמה חודשים. צריך לקחת בחשבון שבהתחלה יש תופעות לוואי (בכל התרופות האנטי-אפילפטיות) ולרוב הן עוברות אחרי זמן לא רב. אפשר לקרוא על התרופה בויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/חומצה_ולפרואית

למעלה