התקף עקב מאמץ יתר????

smagi

New member
התקף עקב מאמץ יתר????

ביום חמישי הייתי בפסטיבל כרמיאל (אחרי שלא רקדתי כמה שנים) ורקדתי כמה ריקודים מהירים אז הרגשתי את הדופק שלי פועם במהירות הסטרית (גם במנוחה הדופק שלי הוא מעל 100) ואמרתי לבעלי שנעמוד רגע לנוח כי הדופק שלי מאד מהיר וקשה לי לנשום. אחרי דקה וחצי חטפתי התקף. האם שמעתם פעם על התקפים בעקבות חוסר חמצן/ פעילות יתר??? מגי

smagi

New member
בטח זוכרת! מה שלומך

ומה שלום עדן???? היא צריכה להיות בת 3 אם אני לא טועה נכון?

עדוש

New member
נכון!

היא בת 3.5 אני בדיוק כתבתי בשרשור של הורים לילדים, אז תוכלי לעתעדכן. מה שלומך?

עדוש

New member
אגב

לגבי הפרכוס, אני חושבת שבהחלט יכול להיות פרכוס ממאמץ יתר, כמו מעיפות.

יתכן מסיבובים

אני אומנם אמא לילד עם פרכוסים ולא סובלת בעצמי אבל אוהבת מאוד לרקוד וכשרקדתי ריקודי עם עם דן בים והסתובבתי איתו המון הוא קיבל פירכוס. מאז כשאני רוקדת איתו אנחנו עושים צעדים במקום בזמן הסיבובים.

smagi

New member
אני רקדתי ריקודי עם במשך

שנים ארוכות ואף פעם לא קיבלתי התקף תוך כדי ריקוד, אבל עכשיו היה לי מאד קשה לרקוד (אולי בגלל ההפסקה הארוכה מפעילות גופנית). לי לא זכור שהרופאים אמרו לי אי פעם שפעילות גופנית גורמת להתקף, אבל פתאם זה נראה לי הגיוני: חוסר חמצן למוח והתקף. אבל אולי אני טועה.....

אולי

קראתי בפורום אחר על ספורטאית פעילה שתענה : שבזמן פעילות מאמצת קראו לה התקפים , והיא העלת מינון בזמן אימונים. הטענה שלה היתה שמחזור הדם עובד מהר, התרופה כאילו מיתדלדלת, וצריך לחזק אותה.

טלטול232

New member
עודף חמצן ( היפר ונטילציה) יכול

לגרום להתקף . בבדיקות EEG מבקשים לנשום במהירות ע"מ להגיע לעודף חמצן וזה יכול לגרום התקף. אבא של טלטול

smagi ../images/Emo24.gif

אני לא יודעת מה התשובה לשאלה שלך, אולי טלטול232 צודק, בכל מקרה רציתי לשלוח חיבוק

aerox

New member
היו מקרים מעולם

בגלל שלא רקדת המון זמן הגוף צריך להתרגל בפעמים הראשונות לכן חוסר חמצן במוח יכול להיות נתיב להתקף אפילפטי וגם לאנשים שלא חולים באפילפסיה מצב כזה יכול לנבוע מזה , שאני חזרתי לשחק כדורגל לפני כמה חודשים עשיתי זאת בהדרגה איטית מאוד והיום אין לי בעיה לרוץ 90 דקות כמו מטורף ולא לקבל התקף כי הגוף התרגל ! בהצלחה ! Aerox

smagi

New member
אז עדכון בדקתי את הנושא

עם נוירולוג והוא אמר שאכן יתכנו התקפים עקב מאמץ ובגלל הדופק המהיר שיש לי אני צריכה לטפל קודם כל בדופק המהיר ורק אח"כ לנסות לחזור לפעילות גופנית. כמו כן הוא אמר שכאשר לא יכולתי לנשום זה היה בעצם חלק מהאוארה לפני התקף. תודה לכולכם מגי

למעלה