התקף לב...

התקף לב...

במקרה שבו צוותי החילוץ עדיין לא הגיע יש דבר שיוכל לעזור? אמרו לי פעם שלחיצה קלה על החזה וארצה לקבל הסבר מדויק ומפורט יותר. תוכלו לעזור? בתודה... HLA

paradan

New member
קצת

הזעקת עזרה היא אחת מהפעולות החשובות ביותר. ככל שתבוצע מוקדם יותר כך יגדלו סיכויי ההחלמה. מעבר לכך יש לוודא כי האדם נמצא במנוחה מוחלטת ולא זז בכוחות עצמו אף לא מטר. הייתי ממליץ לעבור איזה קורס בעזרה ראשונה בסיסית. ניתן לפנות לתחנת מד"א המקומית ולברר על השתלמות קצרה הנקראת "נאמני החייאה" וניתנת בחינם...

הרבה

כאמור לאחר שהזעקתי עזרה אני שומרת על האדם מפני חבלות מיותרות בזמן ההתקף, אך לא עוזרת לבעיה הדחופה שיש לו. לגבי הקורס הבסיסי <קורס 60..אם לזה התכוונת> התעניינתי מעט וחודש לימוד יהיה העמסה בזמנים אלו. תוכל לתת לי הסבר קצר על מתן עזרה ראשונה ללא ציוד. אם אני לא טועה המתנדבים של מד"א מגיעים עם ידע כללי/בסיסי לגבי באירוע ונותנים לנהג לעשות את רוב העבודה עם המוניטור, אינני מזלזלת במתנדבים כי כמובן יש יוצאים מן הכלל, אבל מהיכרות קצרה שיש לי הידע הבסיסי לא מאפשר להם לעזור בעת התקף כזה מלבד העצה שנתת לי. תוכל לתאר את עצמך רואה מישהו מתמוטט ומתחיל לעזור לו. אם זה בשיטת phtls או בכל שיטה אחרת. <בעת התקף לב כמובן> שוב תודה:)

מער

New member
phtls??????

תיראי הטיפול במשהו שחוטף התקף לב מולינו כאמב' לבן הוא לא הרבה הטיפול הוא של הנט"ן ובתור אחת שלא עם רקע של ידע בעזרה ראשונה גם לא תוכלי לדעת מה לעשות אבל התרופה היחידה שתוכלי לתת לו היא להרים את הטלפון ולצלצל 101 וחוץ מי זה PHTLS זאת סכמת הטיפול בנפגע טראומה ולא חולה בבעיות לב! Pre Hospital Trauma Life Support - אז קורס מזורז לעזרה ראשונה מאד יעזור פה. מער

מתקנת את עצמי...

סכימת טיפול בחולה. אבל תוכלו בבקשה לענות על השאלה???מה לגבי הלחיצה על החזה? טיפול תרופתי כאמור לא נמצא באמבולס לבן והוא היחידי שיכול לעזור אם כן למה האמבולנסים הראשונים שמגיעים הם לבנים??? שום דבר שאפשר לעשות???

הסבר...

לא מוציאים נט"ן אם יש חשש, אלא מוציאים אותו במקרי חירום בלבד. במקרה של מספר קריאות וחוסר באמבולנסים יצא גם הלבן. הוא יוכל לעזור רק בנסיעת חירום מהירה, מכן אני יכולה גם להסיק כי אין טיפול מידי לפי התשובות כאן?

BiAAcH

New member
נראה לי...

שהיא מדברת על הפרסומת או לא יודע מה זה היה (זה היה לפני איזה חצי שנה), שדיברו עם איזה קרדיולוג, והוא אמר שאם אתה רואה בן אדם עם התקף לב, כל מה שצריך לעשות זה עיסויים, וזה די טיפשי, כי הוא התכוון למחוסר הכרה, אם לכל אחד שהיה התקף לב היינו ישר עושים עיסויים, היו לנו הרבה אנשים עם צלעות שבורות והפרעות קצב...

כמובן שלא ....

מובן שאדם מחוסר הכרה לא יקבל עיסויי לב, הכוונה היא לחיצה ממושכת קלה על החזה לאדם עם תעוקת חזה קשה. תוכלו להפנות אותי לפורום שיוכל להביא לי תשובה בדיוק מה עושים??? תודה :)

MoonShield

New member
את מתבלבלת!

כשלא מרגישים דופק בקרוטיד - עושים עיסויים! (נשאיר בצד לרגע את סוגיית העיסויים בטראומה)

רוני יקר...

עברתי הרבה קורסי החייאה בעבודה. ובקשר למוקדנים אני בדקתי עם ידידים שלי שעכשיו מדרכים במד"א ובנוסף הייתי בתחנה. הסברתי את עצמי כשאמרתי שיש מספר רב של פניות. כמו למשל "מוטל ברחוב" אמור להיות מקרה החייאה ולמעשה הוא שיכור, בגלל מקרים כאלו או הרבה אחרים מעדיפים לשלוח את הלבן, כי יש אפשרות שבה הזדקקו לו יותר במקום אחר. מישהו יכול בבקשה לענות???? תודה :)

amitp

New member
מה השאלה בדיוק-

כי מרוב תשובות כבר לא ברור מה בדיוק שאלת - אם השאלה היא מה ניתן לעשות על מנת להיטיב את מצבו של אדם עם חשד לאוטם בשריר הלב (על ידי אדם חסר השכלה רפואית וציוד) התשובה היא: 1. להתקשר בהקדם האפשרי 101 2. לענות כמו שצריך על שאלות המוקדן + להשאיר כתובת מדוייקת וטלפון לחזרה (אבל את זה את כבר בוודאי יודעת) 3. לוודא שהחולה ינוח ולא יתאמץ עד להגעת צוות האמבולנס 4. במידה ויש אפשרות למתן חמצן - לתת. במידה ומדובר על לחץ בחזה ידוע ומוכר, ולחולה כדורי cordil/ניטרוגליצרין שנרשמו על ידי רופא עם הוראות למתן בעת תעוקת חזה - לתת גם כן, על פי ההוראות (לא סתם ולא ללא הגבלת כמות) 5. לפתוח בגדים לוחצים ולאפשר נשימה קלה 6. במידה והמצב מתדרדר יש להקפיד על שמירה של דרכי האוויר פתוחות ולבצע החייאה במידת הצורך. במידה ולא עניתי לשאלה את מוזמנת לשאול שוב.

amitp

New member
ניתן גם

למדוד את לחץ הדם ,הדופק והסוכר (במידה ויש מכשירים לכך בבית), שיהיו ערכים מוכנים עוד לפני הגעת האמבולנס.

amitp

New member
קראתי עכשיו את כל השרשור, ואם אפשר

אז קצת סדר: א. המקרה היחידי בו נבצע עיסויי לב הוא לאדם מחוסר דופק ונשימה, אשר יהיה, מן הסתם, גם מחוסר הכרה. זה סט שבא קומפלט. לא עושים עיסויים על אדם בהכרה (למרות שכבר שמעתי על רופאים שניסו) ב. התקף לב =/= אדם שמתמוטט. זה מופיע בעיקר בסרטים. במציאות מדובר בד"כ על אדם יושב, חיוור, מזיע, חלש, עם דופק מהיר מאוד ולעתים כאבים בחזה, שלא מוקלים במנוחה. באדם כזה טיפולך הוא כפי שציינתי בהודעה הקודמת. במידה והאדם כבר מתמוטט ומאבד הכרה יש להתחיל בסכמת CPR, ולשם כך אני ממליץ בחום לעבור השתלמות נאמני החייאה באיזור מגורייך (4 שעות). לפרטים את מוזמנת לציין את איזור מגורייך... ג. לכל חשד של אוטם בשריר הלב יוצא נט"ן. במידה ואין נט"ן זמין מספיק קרוב יוצא _גם_ אמבולנס לבן. ד. גם אם למתנדבי הנוער של מד"א אין ידע רפואי של פאראמדיק ממוצע, הידע שלהם עדיין עולה בהרבה על זה שניתן לרכוש דרך פורום כלשהוא. ולגבי שאלתך הנוספת - ידע של מע"ר יתן לך יותר מאשר הידע אילו פעולות נחוצות תיאורטית. הוא יתן לך את היכולת לזהות נכון את מצב החולה, להבין מה קורה ולבצע נכון את הפרוצדורות הפיסיות. כמו כן הוא יתן לך מיומנות גבוהה בביצוע CPR, לעת הצורך. לגבי לחיצת החזה, שאין לי מושג מאיפה שמעת עליה - במקרה של אוטם יש בעיה עם פעולת הלב והוא אינו מזרים דם כמו שצריך. לחיצה קבועה על בית החזה - במקרה הטוב לא תעזור בכלל ובמקרה הרע תפריע להתכווצותו התקינה של הלב, ותגרום רק נזק.

amitp

New member
אבל משהו אחד לא הבנתי-

יש לך ידידים שהם מדריכים במד"א, ואת מגיעה לפורום על מנת לשאול מה לעשות במקרה של אוטם? וחוץ מזה, למה את כל כך לא אוהבת?

עמית קבל ../images/Emo24.gif

סוף סוף קיבלתי תשובה. בקשר לידידים שלי במד"א, מזכיר לי שמזמן לא ביקרתי שם... אבל לא יצא לי לדבר איתם על זה. אני חושבת שחלקם לומדים רפואה. אגב אם כבר אז כבר, לפעמים היו מעלים אותי לנסיעות גם בלי הקורס ולמדתי הרבה דברים <אבל זה רק ביני לבינך
בקשר לזה שאני לא כל כך אוהבת, זה דיי אירוני כי אוהבת ולא מתאהבת זו אני <שיניתי כינוי> זו דרך יפה לומר לאנשים ולתת להם טיפה לחשוב על הנוסחא... אתה לא חושב??? שוב תודה...

amitp תודה ../images/Emo13.gif

ענית לי על השאלה. ואחת נוספת עלתה לי, אתה מוזמן לענות: ואם היית לי הכשרה של מע"ר הייתי יכולה לעשות דבר נוסף מלבד הדברים שאמרת? <שוב..ללא ציוד רפואי> לגבי ההכשרה של 4 שעות ,שלחו אותי לקורס כזה מהעבודה. תודה :-}

MoonShield

New member
תראי

אמרת שאת לא עברת אף קורס במד"א ופתאום את יודעת על נוהלי הזנקת הנט"ן? אני כמעט בטוח שכשהמוקדן חושב שמדובר באוטם הוא מזניק את הנט"ן. יש פה מוקדנים אולי?

למעלה