התקף חודשי

adek

New member
התקף חודשי

אני מוגדר כחולה אפילפסיה לאחר שעברתי שני התקפים גדולים (אובדן הכרה) והרבה התקפים קטנים.
אני מטופל ב לבטיראצטם 500 מג בבוקר ו 1000 בערב
בחצי שנה האחרונה קיימת תופעה שכל סוף חודש בין 25-30 לחודש יש לי התקף תוך כדי שינה שבמסגרתו אני חורק את השיניים וזז במיטה. אשתי אומרת שאם אני ממשיך לישון מספיק זמן אני קם כמעט בלי השפעה ואם אני לא ישן מספיק אני קם כולי מבולבל וכל היום למחרת אני מרגיש כאילו חזרתי משנה בחו"ל והכל נראה לי מרוחק. זה מלווה גם בדיכאון
האם ידועה על תופעה כזאת באפילפסיה של התקפים שחוזרים כמו מחזור של אישה ?

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא מכיר מכיר כזאת תופעה אצל גברים. אצל נשים

יש סוג אפילפסיה שנקראת אפילפסיה וסתית.
מצד שני, במשך השנים, למדתי שכל תופעה אפשרית באפילפסיה. יכול להיות שיש לך משהו ייחודי לך. יש כל מיני אנשים שיש להם תופעות ייחודיות בהתקפים שלהם ושמעתי על כל מיני דברים מוזרים.

התקף חודשי - גם אצלנו

אדק שלום, סוף סוף מצאתי מישהו שמדווח על התקף או כמעט-התקף חודשי, בדיוק כמו אצל בני (12). לאחר שבני אובחן כחולה אפילפסיה לא התחלתי בטיפול תרופתי אלא עקבתי אחרי ההתקפים שלו וראיתי שהם הופיעו רק בבקרים וכמעט רק בסוף החודש, בדיוק כפי שציינת בין 25-30. לפעמים זה היה התקף ממשי (חלקי) ולפעמים רק אאורה או רמז להתקף, אבל משהו תמיד היה שם לקראת סוף החודש. גם הלילה שלפני ההתקף היה מאופיין בכל מיני תופעות כמו שציינת - חריקות שיניים ותזוזות, וגם תנועות לעיסה, הזעה וכן היתה עלייה כללית ברמת העצבנות/רגזנות. כיום כמעט אין תופעות בלילה אבל המחזוריות עדיין קיימת ולקראת סוף חודש אני תמיד מגבירה עירנות וקשובה לסימנים.
לא מצאתי תשובה למחזוריות הזאת אצל בנים (אצל נשים כן). אשמח לשיתוף אם יש לך ממצאים כלשהם. בני לא טופל אף פעם בתרופות אלא בצמחים. אני רוצה להדגיש שהבעיה לא נפתרה לחלוטין אבל המצב הרבה הרבה יותר טוב ממה שהיה. זו לא המלצה להפסיק עם התרופות אלא פשוט תיאור של המתרחש אצלנו.

למעלה