התקף בחלום

tanshi

New member
התקף בחלום

שלום לכולם פעם ראשונה שלי בפורום, אז הנה הכרות זריזה: אני בת 26 וקיבלתי את ההתקף הראשון בגיל 18. למרות שלקחתי LSD באותה תקופה, הניאורולוגים אמרו שמדובר בבעיה שהייתה מתפרצת ממילא, כי היא נוצרה כשהייתי בת 3 חודשים (קבוצת תאים שלא התפרקה כראוי ונדדה עד שהגיעה לעצב שגורם להתקפים אפילפטיים. בכל אופן, צמד המילים "גראנד מאל" נזרקו לאויר ומייד נתנו לי טגריטול (1600 מ"ג) שהרגיע את המצב. היום אני עדיין עם טגריטול, 400 מ"ג, ובשנים האחרונות קיבלתי שלושה התקפים בעקבות שפעת. אגב, סוג ההתקפים היה חמור, אבל לא מלווה באיבוד שליטה על הסוגרים, או באיבוד ההכרה. היום אני נטולת התקפים לחלוטין, אבל יש תופעות לוואי; קשיים בדיבור (לא לעיתים קרובות), חריקת שיניים בזמן שינה, בחילות מדי פעם ורגעים שאני "נעלמת" לכמה דקות ולא מסוגלת לדבר או להקשיב - נדיר אך קורה לא מעט. בימים האחרונים עוברים עלי הרבה שינויים - לימודים, עבודה ומעבר לדירה חדשה. אני לא ישנה, אוכלת, או נוטלת כדורים כמו שצריך. בזמן השינה אני "חולמת" שאני חוטפת התקף רציני, כמו שהיה לי בגיל 18. אני מתעוררת מבולבלת, מכווצת שרירים, לסת כואבת ובטן מאוד רגישה. ההרגשה היא כמו אחרי התקף אמיתי. האם מישהו כאן חווה כזה דבר? האם זה אמיתי ויש צורך לביקור אצל הניאורולוג שישנה את המינון או התרופה? אני לא מכירה אף אחד שחולה אפילפסיה או חווה התקפים אפילפטיים, אז אין לי עם מי לדבר על זה. נועה

DesertVoise

New member
אהלן נועה

אין לי תשובות, אבל אני חיב לצין, שאמורים להיות מעל 70,000 אפילפטים מטופלים בארץ. וכל שנה יש כמה אלפים שמיצטרפים וחלק שניכנסים להפוגה. וכאן אנחנו רוצים להפוך את המלה במישפט "אז אין לי עם מי לדבר על זה" ל"יש". בי

היי נועה

לא חוויתי אף פעם התקף בחלום, אבל לפי התופעות שתיארת יכול להיות שאלה התקפים בשינה, או מצד שני סימפטומים של לחץ בעקבות כל השינויים והחשש מהתקף. אני במקומך הייתי פונה לניאורולוג כדי לבדוק את זה אתו ולשמוע מה יש לו להגיד. גם אם אלה באמת התקפים, סביר להניח שלא צריך לשנות את המינון אלא פשוט לחזור לאורח חיים בריא של שינה, אכילה ונטילת כדורים. תשמרי על עצמך ובהצלחה..

tanshi

New member
טוב לדעת

שיש עם מי לדבר. משום מה, אנשים עדיין מפחדים מהמילה אפילפסיה וחושבים שזה מדבק. מחייכת. את צודקת לחלוטין, בקשר לרגיעה וחזרה לשגרה בריאה יותר. אם אפשר, אני תמיד מעדיפה להימנע מביקור אצל הניאורולוג. יש לו נטייה לזלזל. כמו שהבנתי מהודעות בפורום הזה, מדובר בתופעה נפוצה. שיהיה שבוע טוב נועה

חייםלוי

Member
מנהל
פה זה המקום לדבר על אפילפסיה

מה שאת תארת נראה על פניו כהתקפים בשינה. גם הניתוקים מעידים על כך שאת לא מאוזנת. את צריכה לפנות לנוירולוג ואם זה שאת הולכת אליו מזלזל תחליפי אותו. יש מספיק נוירולוגים ואפילפטולוגים (נוירולוגים המתמחים באפילפסיה) טובים בארץ. יש רשימה שלהם עם טלפונים במאמרי הפורום. בהצלחה.

ברוכה הבעה נועה ../images/Emo140.gif

אכן, כאן זה המקום לדבר על זה. יש שתי אפשרויות לגבי מה שתיארת: או שזה באמת התקף מתוך שינה, או שזה פחד מפני התקף. בכל אופן לימדתי את עצמי לצאת מתוך הפחד, באמצעות מדיטציה, וכמו-כן, להרפות שרירים, כולל שרירי הלסת, כך שאני לא חורקת יותר שיניים בשינה. מציעה לך לפנות לנוירולוג ולספר לו על מה שקורה לך, יש גם אפשרות לבדוק את הנושא בבדיקת E.E.G בזמן שינה. בהצלחה והחלמה מלאה.

היי קרה לי מספר פעמים, עד היום אני

לא יודע אם באמת קבלתי התקף או חלמתי אותו, אני מניח שלא באמת קיבלתי התקף כי אחרי התקף לוקח לי המון זמן להתעורר ויש כאב ראש וזה.. אבל מי יודע אולי היתי שם זרוק איזה שעה ורק אז חזרתי להקרה מלאה.. בכל אופן זה קרה לי איזה 2-4 פעמים למרות שאני לא מקבל ממש התקפים.

נועה יש לי שאלה

בזמן החלום את מרגישה כמו בהתקף רגיל וסתם אם כבר שאלתי אז מה את מרגישה בזמן התקף את מחוסרת הכרה או בהכרה כי אני למשל הרגשתי כאלה דפיקות בראש בזמן ההתקף יכול להיות שרק לקראת סוף ההתקף חוויתי את זה

למעלה