התקנת VENTA

• פותח הנושא cad11
  • פורסם בתאריך

cad11

New member
התקנת VENTA

שלום רב יש לי בעייה , בתעלת אורור של השירותים היצתבר "לכלוך של ציפורים" ועוד התעלה מסריחה ועושה לי ריח רע בשירותים ובכל הבית בין השירותים לקיר החיצוני יש אמבטיה, בגלל זה התעלה חשבתי להשחיל צינור PVC או נירוסטה בתוך התעלה ועליו להתקין VENTA. ככה אני בעצם יצור תעלה חדשה במקום הישנה. השאלה , האם נראה לכם שזה יעזור ??? כמה עולה VENTA 6INCH ואיפה קונים באזור הצפון ? מה העדיף , צינור PVC או נירוסטה ? האם קים צינור PVC 6" קוטר פנימי ??? תודה לעוזרים .

פפו

New member
עיצה מניסיון

המאווררים של VENTA בגדלים 6 ו 4 אינטש אינם יעילים (ספיקת האויר שלהם ממש נמוכה) והמחירים ללא פרופורציה. לכן עצתי אל תקנה. צינור נרוסטה יקר מאוד ואינני מכיר צינור PVC 6 אינטש אך יש לבדוק מה יש בשוק. עיצה באשר למאוורר. בחנויות אלקטרוניקה יש מאווררים המשמשים לאיוורור מכשירים אלקטרונים עדינים . הם קיימים בגדלים שונים 3,4,6,8 אינטש ויתרונם הרב הוא: 1.זולים בהרבה מוונטה 2. ספיקת אויר אדירה פי 10 לפחות מכל מוצר אחר דומה 3. אורך חיים גבוהה במיוחד שכן הם מתוכננים לעבוד בזמנים רציפים ארוכים. בביתי מותקן אחד כזה בקוטר 3 אינטש ועובד כבר 10 שנים ללא בעיות. שים לב שצורתו החיצונית של המאוורר מרובעת וקוטר הכנפיים הוא המצויין וזאת לצרכי תיכנון ובחירת התעלה,ותעלת צינור 4 אינטש תספיק והיא מתלבשת בול על קוטר המאוורר. בהצלחה

cad11

New member
איפה משיגים את המאורר

אתה מכיר חנות כזאת בצפון ?

פפו

New member
בחיפה

רחוב העצמאות (מול הכניסה לרחוב הבנקים) "טל-מיר אלקטרוניקה" מעבר לכביש ליד תחנת הדלק סונול-רחוב עזה "רדיו ליאון" אם אתה מתמצא מעט בחשמל/אלקטרוניקה אז ברחוב הקטר (מול רכבת חיפה מיזרח) תמצא ג'נק שם יש הכל ומחירים שווים. לפני כחודש קניתי שם שני מאווררים כאלו בגודל 6 אינטש שעובדים על 48 וולט DC במחיר 10 ש"ח לאחד. היות וצריכת הזרם שלהם נמוכה,קניצי שנאי זול של פעמיים 24 וולט ומפסק בורר ואני מפעיל אותם בשני המתחים לסרוגין בהתאם לצרכי. כל הסיפור נסגר ב 100 ש"ח,אז זה כמובן תלוי ברמת היידע האישי שלך. אם תזדקק ליותר עזרה/הכוונה בנושא פנה אלי במסר,אל תתבייש

רשר

Well-known member
מנהל
כדי למנוע כניסת בע"ח התקן תריס

שנפתח ע"י הרוח של הוונטה בצד החיצוני של התעלה. ונטה כפי שכתב פפו יש בשפע בכל ספק מחשב משומש (בימים אלה תמצא אותם ליד פחי אשפה של בתיה"ס) רק צריך שנאי ומתאם להרכבה מלוח עץ או פרספקס צינורות PVC יש כמעט בכל קוטר בחנויות לחומרי בנין, לצינור נירוסטה קוראים ארובה ביחידות של 1 מ"א וניתן להשיג אצל משווקי תנורים במחיר מפולפל, ככל שהצינור יותר גדול ביחס לוונטה הרעש קטן, בתמונה וונטה של מחשב מחוברת לצינור 75 מ"מ באורך 10 מטר ומאורררת שרותים שמתחת למדרגות, מופעלת ומופסקת עם האור, ואפשר להוסיף טיימר שיתן עוד זמן פעולה לאחר כיבוי האור,

cad11

New member
אני ינסה לתכנן משהו עם FAN של מחשב

אני מקבל את ההמלצות, אני יתחיל לתכנן משהו שיעבוד על FAN של מחשב. ה FAN הכי גדול שאני מכיר הוא 120X120 , אתם מכירים גדולים יותר ??? אולי כדאי לי לשרשר 4 מאוררים קטנים 80X80 וככה אני יקבל כיסוי טוב. אני יתחיל לאסוף את הרכיבים ויכתוב כאן שוב שיהיה לי הכל ביד. תודה

רשר

Well-known member
מנהל
אם המספרים במ"מ אחד קטן מספיק

מאוד לא רצוי להתקין שני מאוררים במקביל, כי יווצר לחץ אויר נגדי ורעש חזק, במחשב שמותקנים בו שני מאוררים לפחות אחד מוציא אויר לחלל השני שמכניס מוצא תא לא אטום,

cad11

New member
מאוורר

המספרים אכן ב מ"מ אתה חושב שמאורר אחד של 120X120 מספיק ? החדר ממש קטן , 1.5X1.5 מטר

רשר

Well-known member
מנהל
המאורר בצילום מנקז חדרון 2X1 מ'

והוא 80X80 מ"מ וכאמור מוציא לצינור ארוך מאוד.

פפו

New member
אולי תשתמשו במדידת קוטר?

פשוט אורך ורוחב אינם נתון מדוייק למאוורר

רשר

Well-known member
מנהל
מאחר וזה מאורר "בלאי" ממחשב

אין עליו נתונים פרט למתח עבודה (5V), והוא מתחבר בהתאמה ישר על קצה צינור 75 מ"מ עם שני ברגים ודיבלים לקיר.

פפו

New member
ממש כזה יש לי בשרותים מתחת

למדרגות 3 אינטש ומחיר אחד כזה חדש ויותר חזק מזה של מחשב הוא 80 ש"ח בלבד. כך שאם יצורך לקנות לא יתמוטט כלכלית. הוא מופעל עם הדלקת האור ואם יש צורך משאירים אותו מופעל עוד זמן מה. 10 שנים כמו חדש

מאורר

מרבית החשמלאים נעולים על מאווררים תוצרת חברת "ונטה"אבל יש בשוק מיספר חברות נוספות המיבאות מאווררים מצויינים במחיר שפוי היתרון שלהם הוא באביזרים הנוספים המתאימים עצמם למאוורר כולל וסתי מהירות,חלונות ודלתות כיוון אחד וצנרת גמישה. מומלץ לבדוק בשוק את ההיצע הקיים ולא להיתפס לחברה אחת החזקה בפירסומת וחלשה במאוורים,ועוד לשלם על זה ביוקר רב.

אורן1231

New member
ונטה

מנסיון של 10 שנים בהתקנת ונטות מתקין יחיד של חברת ונטה קודם כל אם אתה רוצה שקט בשירותים ולא רעש של מטוס עליך להרכיב ונטה בסוף התעלה זה נקרא מפוח IL150 כאשר אתה מרכיב אותו לקראת הסוף ממנו אתה הולך עם צינור שרשורי מבודד כמו של מזגנים על מנת לבודד את הרעש בשירותים אתה שם רשת 6 ביציאה לבחוץ אתה שם תריס על חוזר 6 למנות כניסה של ציפורים כמו כן רצוי לעשות פתח שירות למכשיר על מנת שיגיע טכנאי שיגיע עליו זה הפיתרון הכי טוב שיש

למעלה