התקנת ספידומטר

jango99

New member
התקנת ספידומטר

מתקין ספידומטר (ללא חוט), לא ברור לי מההוראות האם משנה באיזה מקום על המזלג אני שם את החיישן, כמה שיותר למעלה , למטה, באמצע?

steiff

New member
לא ממש משנה

אתה מתקין מגנט על אחד ה״שפיצים״ ואת החיישן אתה ממקם כך שהוא מול המגנט, ושהמגנט יעבור במרחק המינימלי האפשרי מהחיישן בכל סיבוב של הגלגל. החיישן סופר את תדירות מעבר המגנט מולו (מספר הסיבובים בדקה, או הזמן בין סיבוב לסיבוב), מכפיל אותה בהיקף הגלגל (נתון שתצטרך להזין לשעון) ומכך מחשב את מהירות האופניים.
התדירות לא משתנה בין אם תרכיב את החיישן והמגנט קרוב לציר או קרוב לחישוק. אפשר גם להתקין בגלגל האחורי ולמקם את החיישן על תומכות השרשרת.

jango99

New member
שאלת המשך

על הצמיג כתוב 700x23c , על הגלגל כתוב 622x15c המידה הכי נמוכה בדף ההדרכה 650x20c ואחרי זה עובר לאינצים. אז איזו מידה לבחור?
ותודה מראש.

זכיר

New member
כיול ספידומטר מכני

עקרונית שבע מאות על עשרים ושלוש.
אבל עדיף למדוד עם מטר רץ סיבוב מדוייק של הגלגל. ולאחר מכן אם רוצה לשפר את הדיוק אז לבדוק את גודל הסטיה למרחקים גדולים מדודים ולתקן בהתאם את מידת הגלגל שרשמת בספידומטר

TakeCtrl

New member
שים לב שללא חוט בדרך כלל צריך להיות line of sight

בין החיישן לבין השעון, תוודא שאין הפרעות בדרך.
בעיקרון אני הולך לפי google maps, אני מתכנן מסלול מנקודה א' לב' ומקבל את המרחק, אח"כ אני מנסה קצת ניסוי וטעייה עד שאני מקבל את המרחק בספידומטר שתואם לmaps
רגע, מה זאת אומרת זה לא מציאותי? גוגל קובעת מה מציאותי! :)

steiff

New member
700/23c

ושיטת כיול מצויינת היא להשתמש באחת מהאפליקציות בנייד שמודדות את המרחק על בסיס ה-GPS המובנה בטלפון הנייד. למשל MapMyRide.
מעבר לכך השיטה ה״פרימיטיבית של סימון קו על הצמיג, כשהקו נוגע בקרקע לסמן קו על הקרקע, להתקדם עם האופניים סיבוב שלם של הגלגל ולסמן קו נוסף, ולמדוד את המרחק בין שני הקווים.

תכל׳ס, היום בעידן הטלפונים החכמים אפשר להשתמש בנייד כספידומטר משוכלל. המגבלה העיקרית היא הסירבול בהתקנה שלו על הכידון, וחיי סוללה קצרים כאשר המסך וה-GPS בפעולה רצופה. מרבית הסוללות מתות מצמא אחרי שעתיים ״גג״. לחלופין יש שעוני דופק מצויידים ב-GPS (למשל פולאר V800 או RCX3) וגם ספידומטרים יעודיים מבוססי GPS (למשל ג׳רמין Edge).

mj1

New member
הכי נוח לטעון לסמרטפון תכנת ניווט

ולהשוות למרחק שהיא מדדה את תוצאת הספידומטר
קצת מתמטיקה ומעדכנים את הכיול [ מספר הכיול הוא הקף הגלגל במלימטרים]
בתור התחלה מסמנים נקודה על הגלגל , מגלגלים את האופניים כאשר יושבים עליהם עד שהנקודה חוזרת לאותו מקום ומודדים את המרחק על הקרקע, אפשר לגלגל כמה סיבובים זה משפר דיוק
שים לב שכיול הספידומטר תלוי מאוד בלחץ בצמיגים

למעלה