התקנת סורגים בדירה בבניין משותף

shushulamit

New member
התקנת סורגים בדירה בבניין משותף

שלום, אנחנו עוברים להתגורר בדירה שעד היום השכרנו ומשפצים אותה. בבניין יש חברת ניהול ופנינו אליהם לבדוק אפשרות כניסה לגג לצורך התקנת סורגים. הם טוענים שאם אנחנו רוצים סורגים, אנחנו צריכים אישור מהם והם ישקלו אישור כזה בכפוף להחלטת אדריכל שתחייב אותנו לעיצוב, צבע, חומר וספק שהם יבחרו. בחוזה מולם אין אזכור לסורגים אלא רק שאם רוצים להוסיף תוספות לקירות חיצוניים כגון שמשיה, אנטנה וארובה וכיוב, הם צריכים לאשר. הם טוענים שכיוצא בזה כאן כולל סורגים. רצינו לשאול אם הם צודקים. נציין שהחוזה כולו משונה מהרבה בחינות, ההתקשרות מול החברה הזו מוארכת אוטומטית לעשור כל פעם ורק הם יכולים להחליט לסיימה. יש לנו תינוק וחשוב לנו שהבית יהיה בטיחותי, אנחנו חוששים ממצב שהם יגררו אותנו לביורוקרטיה מיותרת שתיקח זמן רב שבו הבית לא מסורג. רוב השכנים מבוגרים או גרים בשכירות. נציין כי הסורגים שהזמנו בצבע לבן, מראה רגיל ולא בולט. כיום אין לשכנים אחרים בבניין סורגים. נשמח לדעה מקצועית על הסיטואציה. תודה

סורגים בדירה מושכרת

לא ברור מה בדיוק רשום בהסכם שכירות שלכם.
אם יש שם מפורשות הגבלה על התקנת סורגים וחתמתם על זה כנראה שאין מנוס מלפעול בהתאם. מעבר לכך סורגים נופלים במקום של פטור מהיתר, ואף אחד לא ממש מקפיד לפקח על זה. מצד שני אם יש לכם חברת ניהול שנושפת לכם בעורף רצוי שתלבנו את זה איתם קודם. שיעבירו את הדרישות של האדריכל שלהם ותתקדמו בהתאם. מבחינתכם תציבו אולטימטום של X ימים, ללא הידברות מצידם תמשיכו.

shushulamit

New member
זהו, שזו לא דירה בשכירות אלא שלנו

ואין שום הגבלה מפורשת לגבי סורגים. ההסכם שעליו אנחנו חתומים מדבר על דברים שמורכבים על קירות חיצוניים כגון אנטנות, ארובות וכיוב. הם נטפלו למילה כיו״ב וטוענים שגם סורגים נכללים בזה. כמה ימים מקובל להגדיר במצב כזה כזמן שבו אדריכל מעביר את הדרישות שלו?

אם הדירה שלכם ולא שכירות.

אני (אישית) לא חושב שהייתי טורח בכלל לשאול מישהו. הסמכות היחידה מולכם זה הפיקוח על הבניה העירוני.
תנו לאדריכל שלהם להעביר "הנחיות" עד 10 ימי עבודה, תמסרו להם על כך הודעה רשמית בכתב וזהו.

zammy

New member
קצת מורכב

סורגים הינם שימוש פרטי אם הם מותקנים על החלון כך שלא על הקיר החיצוני, זאת מצד אחד.
מצד שני מדובר בשינוי , עד כמה שיהיה קל, בחזית החיצונית של הבניין . כל שינוי בחזית חיצונים מחייב הסכמה של אסיפת הדיירים. אפילו שלא צריך היתר בנייה עבורו.
אם הסורג יותקן על הקיר החיצוני- מציע לבדוק בתשריט הבית המשותף לבדוק אם אכן הקיר החיצוני הוא רכוש משותף. בהרבה מקרים קירות חיצוניים אינם מסומנים כמשותפים.
באשר לחוזה עם חברת הניהול- צריך לראות ולהבין וזה עניין משפטי לכאורה. מציע שתראו לעו"ד לשיחת יעוץ.
למה שלא תתקינו סורג פנימי של טרלידור או אחת מהחברות הללו ואז לא יהיה פתחון פה לאיש, לא יפגע בחזות הבניין, יהיה קל לשימוש והסרה כשהתינוק יגדל.
&nbsp

shushulamit

New member
סורגים בהתקנה פנימית

השאלה היא במידה ונתקין באופן פנימי, האם זה לא נחשב כשינוי חזית ממילא. הסתכלתי קצת בתמונות והתרשמותי היא שההבדל בנראות לא משמעותי ובעצם מסתכם בזה שהחיבור מבוצע מבפנים ולא על קיר חיצוני. למתבונן מבחוץ יהיו סורגים מול העיניים. אז אמנם הסעיף שציינו מדבר על התקנות חיצוניות אבל אם מדברים על שינוי חזית הבניין, אולי אנחנו עדיין בבעיה? וגם לא ברור לי איך פותחים חלון הזזה ומנקים אותו כשהסורג ים מבפנים, שינוי חלונות נשמע לי פסיכי.

Efi19802

New member
לשאול אם להקין סורגים????

יש לכם ילדים קטנים הסורגים בכדי למנוע נפילות???
&nbsp
תתקינו נקודה - בטיחות קודם לכל...
&nbsp
זו דעתי :)

זה קצת בעיתי

אני די מזדהה עם חברת הניהול כדי שלא יעשה כל אחד ככל העולה על רוחו בשינוי חזות הבניין. אתם תתקינו סורגים, אחרים פרגולה, שלישי מעקה, רביעי מתלה כביסה ועד מהרה מישהו יסגור מרפסת ובעוד כמה שנים הבניין ייראה כמו....בניין ממוצע בישראל. לפני שדיברנו בכלל על דודי שמש, מזגנים וכו'.

מצד שני מגיע לכם בטחון ובטיחות. אני חושב שהפתרון שהם הציעו הוא הוגן ולוקח בחשבון את האינטרסים של הצדדים. זה גם האינטרס שלכם שהבניין ייראה יפה.

למעלה