התקנת גוף תאורה - הרווח בתקרה

• פותח הנושא biv
  • פורסם בתאריך

biv

New member
התקנת גוף תאורה - הרווח בתקרה

שנים שלא הצלחתי להתגבר על הבעיה הקבועה וזהו, די, נשבר לי. שמישהו יעזור כבר דאמט. מי מכם שניסה להרכיב פעם גוף תאורה תלוי מן התקרה, בוודאי יודע, שבאותם גופי תאורה תלויים, אלו שאינם נקדחים ומוברגים לתקרה, ישנה לולאה שכזו מתחת לתפוח שמכסה את נקודת החשמל, שאמורה להשתחל על קרס/וו מעוקל המוברג בתוך התקרה, במרכזה של קופסת החשמל. (אני מקווה שהבהרתי את עצמי בהקשר הזה). ובכן, הלולאה והוו האלו, תמיד היו עבורי מושא לעגמת נפש. או שלא הצלחתי להשחיל כי המרחק בין התפוח ללולאה (שהצמיד את התפוח צמוד מדי לתקרה ולא אפשרה לי מרווח מתמרון) היה כזה שלא ניתן היה להשחיל, או שכבר לאחר שהצלחתי להשחיל (כי היה מרווח מתאים) נשארה המנורה תלויה במרחק כזה מן התקרה, שבין התפוח שבתקרה לבין התקרה נותרו כמה מילימטרים עד סנטימטרים מכוערים, כך שגוף התאורה לא היה צמוד לתקרה. גם להבריג החוצה את הוו מן התקרה לא הועיל, כי אחר כך אי אפשר להבריג את הוו חזרה עם המנורה (חוטי החשמל מתפתלים). איך עובד הפטנט הזה ריבונו של עולם???? פליייז עזרה. מישהו.

amidek

New member
הסבר לפטנט

בדר"כ על המנורה עצמה יש מכסה שתפקידו לכסות את כל החוטים לאחר החיבור והוא אמור להיות מוצמד לתקרה, אני מבין שזו הבעיה. תבדוק אם למכסה אין בורג קטן מאוד שמהדק אותו למוט של המנורה (זה שבקצהו יש לולאה שמתלבשת על הוו מהתקרה). מה שצריך לעשות זה לשחרר את הבורג הזה מעט כדי שהמכסה יהיה חופשי ותוכל לעבוד בקלות, לתלות את המנורה על הוו מהתקרה ולחבר את החוטים ואז להרים את המכסה עד שאין חריץ עם התקרה ואז להדק את הבורג הקטנצ'יק הזה שיתפוס אותו במקום. קפיש? תודיע אם יש בעיות, אמיר.

biv

New member
אכן, למכסה הזה התכוונתי

למכסה שכיניתי אותו בהודעתי לעיל - תפוח. (אולי בגלל צורת התפוח שלו). היטבת להבין את בעייתי. פחדתי שזה מבולבל מדי ולא ברור. ובכן, לכמה מגופי התאורה שהרכבתי אין כלל בורג כזה ואת הוו והלואה אני אמור להשחיל אחרי חיבור החשמל, מבחוץ, ללא אפשרות של הצמדה ל-א-ח-ר ההרכבה. באחרים יש כזה בורג אבל גם אחרי ההצמדה המקסימלית שמתאפשרת - נותר מרווח, כי הוו+הלולאה תופסים יותר מקום מאשר המקום בתוך המכסה. אני ממש מתוסכל.

amidek

New member
גם לזה יש פתרון

אז ככה, במקרה שגם לאחר ההצמדה יש רווח, נסה לשים וו יותר קטן בתקרה כך שהוא "יסגור" את הרווח, אומנם יהיה לך יותר קשה ככה לתלות את המנורה אבל זה קורה רק פעם אחת, לחילופין אפשר להקטין את הלולאה שבמנורה-זה אותו אפקט. האם אתה מבריג את הוו לתוך קופסאת הפלסטיק? לי היתה פעם כזו בעיה במנורה בסלון ומה שעשיתי זה קדחתי דיבל בתוך התקרה ולתוכו הברגתי את הוו כך שהוא "התרומם" כלפי מעלה וסגר את המרווח. תיזהר בקידוח ונתק את החשמל לפני! לגבי התפוח, יש כאלו שהם עם בורג ויש כאלו שהם די מוצמדים למוט המנורה והחיכוך מחזיק אותם. אם זה לא עובד אז אחרי שתתלה את המנורה ותצמיד את התפוח לתקרה (בתקווה שהמרווח נסגר) תתקע משהו (לדוגמא שפיץ של קיסם) בין התפוח למוט המנורה כדי שיחזיק אותו במקום ואח"כ תחתוך את השארית. בהצלחה

biv

New member
היום הערב

כשאגיע הביתה אנסה את המלצותיך והצעותיך, נשמע לי אפשרי אבל מתיש (להאבק עם לולאה ווו קטנים במרווח אפסי עם ידיים מורמות במשך דקות ארוכות...), ואספר לך איך היה (אני מקווה שתעמוד במתח עד מחר). מכל מקום, המון תודה, ראשית על שהבנת על מה אני מדבר, ושנית על העצות. תודה

רשר

Well-known member
מנהל
בלדחין = שמו של ה"תפוח"

ואם עד היום זה לא מצליח לך - הזמן חשמלאי שיתקין את המנורה בצורה מקצועית ולא בחפיף כפי שיוצא לך. ושוב להזכיר לכולם חשמל על פי החוק זו עבודה של חשמלאי!!!

biv

New member
בקשר לחשמלאי,

אני מסכים איתך לחלוטין בקשר לצורך באחריות של חשמלאי מוסמך, ואכן בכל עבודת חשמל הדורשת מומחיות, ואפילו מועטה, כמו התקנת שעון בלוח, או הוספת שקע וכיו"ב אני מעדיף חשמלאי, אבל בדברים פשוטים כמו התקנת מנורה (שזה לחבר שני חוטים, כמעט כמו להכניס שקע לתקע שאתה לא מזמין חשמלאי) אני מעדיף לעשות בעצמי ולא רק (אבל גם) בגלל הכסף. זה נראה לי אזלת יד וחדלות אישים להזמין בשביל זה חשמלאית. נ.ב. הבעיה שציינתי אינה בעיה חשמלית אם שמת לב...

רשר

Well-known member
מנהל
תודה, אכן שמתי לב!

ואני מפנה אותך לכותרת האדומה בראש העמוד.

biv

New member
ובכן, ניסיתי

וזה באמת קצת יותר טוב אבל עדיין נשאר מרווחון מעצבן אוף!!!

mobzy

New member
שאלה דומה באותו נושא

יש לי מצב שבו ההברגה בתוך קופסת פלסטיק נשברה. מה עושים? האים לקדוח חור לדיבל ג'מבו בתוך הכוס (קירבה לחוטים וסיבוך)? או ליד הכוס (אז צריך להתרחק מהכוס ואז התפוח לא יכסה את הכוס)?

רשר

Well-known member
מנהל
ההברגה בקופסא 70 מ"מ "שבדית"

נועדה לחיבור מכסה לקופסא. אפשר לנצל אותה לתלית בית נורה ללא משקל (פנדל). כדי לתלות מנורה כבדה חייבים לקדוח דיבל בעומק הקופסא או שני דיבלים בצידי הקופסא ולחזק סרגל מתכת שעליו ניתן לתלות מנורה כבדה.

mobzy

New member
תודה

הבעיה עם שני דיבלים בצידי הקופסה, שאח"כ הם לא יכוסו טוב עם תפוח של המנורה. אני אנסה לקדוח בעומק הקופסה כפי שיעצת.

למעלה