התקנת בולמי דיקס

am24390

New member
התקנת בולמי דיקס

היי,
אני רוצה לשדרג את הבולמי שלי מבולמי V לבולמי דיסק.
יש לי אופני הרים HARO FLIGHTLINE "29
אני מחפש מדריך איך לעשות את זה!
והאם בכלל זה אפשרי על האופניים האלה. מקדימה ראיתי שיש לי תושבת לקלפר אבל מאחור אני לא בטוח. וגם לגלגלים שלי אין התושבת להתקנת הרוטר (אבל הבנתי שאפשר להתקין מתאם)
אשמח לעזרה!

אורון47

New member
האם לא מצאת באנגלית בגוגל/יוטיוב? לא חפשתי. יפתיע אותי אם אי

לא חפשתי. יפתיע אותי אם אין.
אם תמצא, נא פרסם כאן.

am24390

New member
מצאתי חלקים

מצאתי הרבה חלקים קטנים של איך לעשות את זה.
אבל לא הצלחתי לקשר את החלקים, ואני לא בטוח האם זה יעבוד.
השאלה הגדולה היא איך אני מברר האם האופניים שלי מתאימות לשדרוג כזה?

אורון47

New member
בגלל שגלגל קדמי נראה לי פשוט יותר מאחורי, אפשר להתחיל איתו

להתחיל בלהתמקד רק בקדמי. ועל הדרך, לקבל קצת נסיון עם החלפה כזו.
רעיון נוסף הוא לבדוק להחליף גלגל. לגלגל שמתאים לדיסק. גם יתכן שקל יותר למצוא, וגם נותן נקודת מבט נוספת על מה שדרוש. אולי להתחיל מגלגל יבהיר האם ניתן, ומה נדרש, ממתאם לגלגל הקים.
יש גם את הענין של ידית המעצור.
האם ניסית לשאול במה כרוך שאדם מקצועי יעשה את העבודה?
אף פעם לא התענינתי בהחלפה לדיסק.

am24390

New member
יש קיטים מוכנים

מוכרים באיביי קיט מוכן להרכבה. כולל קבלים, ידיות, רוטרים וגריפים עם הברגים והכל
אבל אין שום הסבר!
והאם בכלל מומלץ שיהיה בלם אחד מסוג כזה ובלם אחר מסוג שונה?

am24390

New member
תמונה של המסגרת שלי

steiff

New member
צריך תמונה של הצד השני

המעצור, אם ניתן בכלל להרכיב אותו, יהיה בצד שמאל של הגלגל.

nightjar

New member
הראשון לא יעזור לך

מדובר במתאם בין שתי שיטות חיבור רוטור, בהנחה שהנאבה כן מתאימה לבלם דיסק.
צ'שמע, כל העלויות של המתאמים מתחילות להצטבר ולא בטוח שבאופניים שלך החלפת הבלם תשנה את חווית הרכיבה באופן משמעותי.

steiff

New member
התקנת מעצורי דיסק

בסדרת הארו פלייטליין יש דגמים שכוללים מעצורי דיסק, ומכאן אני מסיק שבשלדה שלך קיימות האוזניים שמאפשרות חיבור מעצור דיסק.
מדבריך אני מבין שגם במזלג יש אוזניים כנ׳ל.
המעצורים מותקנים מצד שמאל ובתמונה שהעלית מופיע צד ימין כך שלא ניתן לראות את החלק של תומכת האוכף עליו יהיו האוזניים הללו.

השלב הבא יהיה הנאבות, צירי הגלגלים. עליך לבדוק אם צירי הגלגל שלך מותאמים להרכבת הרוטור. ישנן שתי שיטות לחיבור הרוטור: שישה ברגים (במקרה זה תראה שישה חורים של ברגים בצד שמאל של הנאבות) או שיטת Centerlock של שימנו, בה החיבור מבוצע באמצעות גלגל משונן.

אם שני המבחנים האלה עברו בהצלחה משמע שקיימת אפשרות להרכיב על האופניים מעצורי דיסק ״כפי שהם״. אם בצירים לא קיימת הכנה לחיבור הרוטור תצטרך להחליף את הציר בציר מתאים. במקרה זה עדיף להחליף את הגלגל כולו. זה יהיה זול לעומת קניה של צירים וחישוקים ובניה של הגלגלים מחדש. וממילא תצטרך בונה גלגלים מיומן לביצוע המלאכה.

בקניה של גלגל חשוב כמובן להקפיד שהצירים לא רק מותאמים להתקנת רוטור אלא שהם גם מותאמים לעובי הציר (תלוי בדגם המזלג) וברוחב מפתח השלדה וסוג החיבור בגלגל האחורי. הצירים המקובלים מלפנים הם QR או 15 או 20 ומאחור הם QR/135 או 12/142 או 12/150. תצטרך לבדוק במפרט של האופניים את המידה המדוייקת.

והעניין האחרון שתצטרך לטפל בו יהי חיבור הקליפרים לשלדה ולמזלג. יתכן שתצטרך מתאמים ספציפיים לסוג החיבור ולקוטר הרוטור וזה מסוג הדברים שקצת קשה ליעץ לגביהם בלי לראות את האופניים.

לכן השורה התחתונה היא שאני מציע להביא את האופניים למכונאי ולהתייעץ. בשלב הבא אפשר לבקש ממנו להכין ״כתב כמויות״ ולצאת למסע קניות מקוון. את הטובין להביא למכונאי ולתת לו להרכיב הכל. לא לשכוח שהעבודה שלו בתשלום.

am24390

New member
בעיה קטנה...

על המזלג יש לי "אוזניים" אבל מאחור אין לי!
האם יש דרך לפתור את הבעיה, או שזה קרב אבוד מראש?

steiff

New member
בעיה גדולה...

המתאם הראשון שמצאת מאפשר שימוש ברוטור ״שישה ברגים״ בנאבות שמותאמות ל-Centerlock. הוא לא יעזור לך כי במאבות שלך כנראה אין בכלל התאמה לשום סוג של רוטור. כך שבכל מקרה תצטרך גלגלים חדשים (או משומשים, אם תמצא).

באשר להיעדר אזניים בשלדה, זו בעיה אפילו יותר גדולה. המתקן שמצאת הוא פתרון די בעייתי ולא בטוח שהייתי משתמש בו. מדובר ברכיב בטיחותי ממדרגה ראשונה. מעצור. לא הייתי רוצה להסתכן במתקנים מאולתרים שמהווים פוטנציאל לתקלות.

ראה... מעצורי דיסק זה בהחלט יתרון, מהרבה בחינות, אבל במקרה שלך אתה הולך להוציא הרבה כסף רק על הכנת האופניים למצב בו אפשר יהיה להתקין עליהם מעצורי דיסק, וזה לפני שבכלל רכשת את המעצורים עצמם. עכשיו נשאלת שאלת התקציב...
אם מלכתחילה לא התכוונת להוציא הרבה כסף, מה שישאר לך אחרי כל ההכנות זה די מעט, ותצטרך לבחור מעצורים פשוטים שלא בטוח שיעצרו הרבה יותר טוב ממעצורי החישוק הנוכחיים.
אם אתה מוכן להשקיע... אז במקרה הזה נראה לי שהכיוון הנכון יהיה החלפה של האופניים כולם לדגם עם מעצרי דיסק. כאמור, גם בסדרת פלייטליין (בהנחה שהגיאומטריה נוחה לך) יש דגמים עם מעצורי דיסק. יש סיכוי שבחנות שמוכרת דגמים של הארו יתנו לך מחיר נוח לשדרוג, אולי אפילו פחות ממה שתצטרך לשלם עבור כל ההכנות והתקנות באופניים הנוכחיים.

creth11

New member
הכל אפשרי אבל למה לעשות את זה ? מה המניע ?

האם השילדה ושאר האביזרים שווים את ההשקעה ?
איני מכיר את הדגם המדובר אבל בוא נשקול בקור רוח את הכדאיות למיבצע
1 - צריך סט קומפלט של בלמי דיסק (רוטורים. מתאמים.קאליפרים.ידיות+המשאבות.צנרת.בילידינג )
2- אם אין הענה בנאבות צריך או להחליף נאבות (אם הגלגל שווה את זה) או להחליף גלגלים
3- עיגון לקאליפר קידמי אם יש דלג הלאה אם אין צריך להחליף מזלג קידמי
4- עיגון לקאליפר אחורי אם יש דלג הלאה אם אין צריך למצוא פיתרון ריתום לקאליפר
לאחר בחינת הנקודות צריך לבחון עלות (עצמית או בחנות) וגם לבחון מה קיבלת בעלות האם קיבלת גרוטאה עם בלמי דיסק או אופניים שבאמת שודרגו וזה תלוי כבר בשילדה אם היא קלה וטובה או סתם שילדה ישנה וכבדה וגם תלוי במערכות ההילוכים אם הן לא אלו שיהיו הגורם המפריע הבא שלא נדבר על מזלג קידמי אם לא הוחלף.
בקיצור
בעלות הפרוייקט הזה כניראה תועל לקנות אופני יד2 עם בלמי דיסק לפחות באותה רמה שייש לך כרגע, אם תוותר על הטרנד של ה29 ותקנה באותו מחיר אופני יד2 26 בכלל תשיג אופניים בליגה הרבה יותר גבוהה באותו מחיר
תוסיף לכך שלפי השאלות כניראה קל זה לא יהיה (ויעלה גם שכר לימוד) ונחזור לשאלה הפותחת
למה לעשות את זה ???

am24390

New member
התאמה לשטח

בעיקרון רציתי להתאים אותם יותר לשטח. בגדול הבלמים שלי עכשיו הם טובים אבל בשטח זה כבר סיפור אחר.

steiff

New member
מעצורי חישוק מתאימים גם לשטח

נכון שלמעצורי דיסק יש הרבה יתרונות, אבל מעצורי חישוק הם כלי שימושי מאד גם בשטח.
החסרונות של מעצורי חישוק בשטח הם שניים:
1. רגישות לבוץ ומים: מים על החישוק עלולים לגרום לרעשים ולהקטין את כוח העצירה (במיוחד אם על החישוק יש שאריות שמן). בוץ על הצמיג עלול להיתקע בזרועות המעצור ולהקשות על תנועת הגלגל.
2. במקרה של שמיניות בחישוק מעצור חישוק מאבד מיעילותו ולול להיות מושבת לגמרי.

אבל...

1. אם נזהרים בבוץ, שומרים על חישוקים נקיים משמן ומשתמשים ברפידות איכותיות, הבעיות הקשורות לבוץ ומים פחות משמעותיות.
2. מרבית החישוקים היום בעלי דופן כפולה ומחוזקת כך ששמיניות הן בעיה לא כל כך נפוצה.

אם עד היום לא נתקלת בבעיות כמו אלו שתיארתי, לא נראה לי שתהיה לך בעיה להסתדר עם המעצורים הנוכחיים בשטח. לכל היותר החלף רפידות למשהו איכותי (CoolStop למשל מייצרים רפידות מצויינות).

היתרונות של מעצורי דיסק, מעבר לפתרון בעיית הבוץ ובעיית הרגישות לשמיניות, יבוא לביטוי בעיקר כשאתה משתמש במעצורים הידראולים. מעצורים הידראולים נותנים, בנוסף לכוח עצירה חזק יותר, גם מודולציה, דהיינו יכולת לשלוט בעוצמת העצירה על ידי וויסות עדין מאד של עוצמת הלחיצה על הידית. במעצורי חישוק ומעצורי דיסק מכאניים צריך ללחוץ די חזק ולא תמיד קל לווסת את עוצמת העצירה.

מצד שני, למעצורי דיסק יש את הבעיות שלהם... טיפת שמן על הרפידות והן סיימו את הקריירה. קצת מים על הרוטור והמעצורים ירעישו בחריקות צורמות. דיסקים מכאניים גם סובלים מהתארכות של הכבל כשהקליפר מתחמם, מה שגורם לירידה בכוח העצירה. בקיצור: לא הכל וורוד, במיוחד אם אתה מחפש פתרון זול (מעצורי דיסק הידראולים שימאנו XT ו-XTR לא סובלים מרוב הבעיות האלה, והמחיר בהתאם...).

ובכל זאת, אם אתה חושב שמעצורי דיסק הם מה שאתה צריך, לך על זה, אבל כפי שהוצע: החלף אופניים. יד שניה בחדש או יד שניה ביד שניה. יש לא מעט אופניים 29 יד שניה בשוק, עם המעבר ל-27.5. להערכתי תוכל למצוא יד שניה 29 עם דיסק הידראולי בסביבות 2000 ש׳ח ולמכור את שלך בחצי מזה. סה׳כ תוספת של 1000, והעלות של החלפת גלגלים והתאמת השלדה שלך ורכישת המעצורים והעבודה לא יהיו פחות מזה. לפני ארבעה חודשים קניתי לבן שלי ספשיאליזד רוקהופר 29 עם דיסק הידראולי ומערכות SRAM X7/X5 ב-1750. יד שניה במצב מצויין.

למעלה