התקנתי לינוקס-LILO לא הותקנה ויש לי בעיה...

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
התקנתי לינוקס-LILO לא הותקנה ויש לי בעיה...

התקנתי לינוקס סוף סוף עכשיו אני צריך דיסקט כדי להפעיל אותה בכל פעם- אבל הבעיה הכי גדולה- במהלך ההתקנה דרשו קוד- ונתתי- אבל כל פעם שאני מפעיל את LINUX היא דורשת LOGIN-שלא נתתי כי לא ביקשו. ואין לי מושג מהוא... מה לעשות???? (RAD HET 5.2)

N0

New member
מה את עושה ?

קודם כל למה 5.2 יש כבר מנדרייק 7.2 או רד האט 6.2 (אם אני לא טועה ) אבל חמש אני בספק אם הוא יזהה לך את העכבר ! 1. תשיג גירסא יותר מעודכנת 2. למרות שאתה גם ככה צריך להתקין גירסא יותר מעודכנת הוא היה אמור לת לך בהתקנה להכניס סיסמה ל ROOT אם לא אז זה די מוזר אבל יש דרך לעקוף את זה באיזה חומר כתוב אתה משתמש? ( הוא לא עושה רושם ששווה משהו ) 3. איך הוא לא התקין לך לילו מה זו השטות הזו כשאתה מפעיל תמערכת תרשום LILO כשאתה ROOT זה צריך לסדר את זה אני מקווה. אוקיי כדי להיכנס בלי סיסמה אתה צריך להפעיל את המערכת מ init 1 (כמו מצב בטוח ) אז שהלילו עולה תרשום linux single או linux 1 (אני מקווה שזה עובד גם מהדיסק הצלה. אח``כ תשנה את הסיסמה של הROOT עם PASSWD ותיצור נוסף רגיל שבוא תשתמש בד``כ (לא מתחברים סתם על החשבון ROOT ) אני מקווה שלא שכחתי משהו אבל עדיין עדיף להשיג גירסא עדכנית יותר. N0

mmm

New member
ובכן זה הולך ככה.....

ובכן קניתי ספר ללינוקס- הספר הכיל גירסה של 5.2 לינוקס RED HAT והתקנתי-WINDOWS98 היא המערכת הנמצאת ב- PRIMERY התקנתי לינוקס על הEXTENDED עם ספריות / USR/ /USE/LOCAL /USR/SRC כאשר התקנתי את הכל וגם את דיסקט הBOOT או ההצלה- ונתתי את הקוד - שההתקנה דרשה(ללא USER NAMEׂ ) ואת ההתקנה - היו שתי אפשרויות להתקין LILO אחת על PRIMERY ושניה על /.../HDA9 שהינו מחיצת הBOOT של לינוקס- לאחר שעשיתי זאת הוא נתן לי את שתי מערכות ההפעלה DOS LINUX ושמתי את ה- DOS כמערכת העיקרית בעזרת F2 המחשב לא אישר ונתן שגיאה עם 3 אפשרויות חזרה(לדיסק ההצלה)- חזרה להתקנת LILO וחזרתי ואחרי שניסיתי את כל האפשרויות BOOT של לינוקס עם לינוקס כמערכת עיקרית או DOS ולא הצלחתי קפצתי לסוף- כאשר המערכת נידלקה הWINDOWS פעלה, וכאשר הפעלתי עם דיסק הפעלה הוא הגיע למסך שחור שרצה LOGIN ן PASSWORD שאותו אני מכיר, ניסיתי את הLOGIN - שהינו LINUX או LINUX SINGLE עם מבחר קודים כולל אותו כתבתי בהתקנה ולא הצלחתי- מה לעשות אני רוצה להתחיל לעבוד עם המערכת הזאת - ואין לי גירסה יותר מתקדמת.....

N0

New member
אוקיי ככה

תנסה שם משתמש ROOT ואת הסיסמה שכתבת זה צריך לעבוד. אם לא כשהלילו עולה הוא רושם לך Lilo boot : או משהודומה שם תרשום linux single או linux 1 זה יפעיל את הלינוקס בלי הלוגין. ותשנה את הסיסמה של הROOT ותוסיף משתמש חדש רגיל (הוראות מדויקות צריכות להיות בספר שקנית ). אל תשתמש אף פעם שסתם ככה במצב הבטוח או בROOT ותנסה להשיג גירסה יותר עדכנית גם בגלל שהקרנל שלך בטח מלא חורים שכולם מכירים וגם בגלל שהגירסה הזו לא תזהה לך הרבה התקני חומרה חדשים. תבדוק ב www.linux.org.il אם אתה גר באזור חיפ או הרצליה ש פגישות לינוקס שם אתה תוכל לבקש מימשהו שיצרוב לך (פחות עלויות משלוח ). N0

mmm

New member
עוד משהו....

תודה רבה n0 - כאשר התקנתי את הלינוקס שיניתי את הEXTENDED מ WIN98 FAT32 ל EXTENDED כדי שההתקנה תזהה את הלוגיות- האם זה שינה משהו ממהירות הדיסק אחרי הכל FAT 32 מהיר ומאורגן יותר???? אם כן האם אני יכול לעשות משהו???

למעלה