התקנה

gilad_no

New member
התקנה

התקנתי MYSQL,APACHE וPHP על לינוקס. כאשר אני מנסה להתחבר, אני מקבל את השגיאה הבאה:
Warning: Can´t connect to local MySQL server through socket ´/tmp/mysql.sock´ (2) in /www/htdocs/test.php on line 3 Warning: MySQL Connection Failed: Can´t connect to local MySQL server through socket ´/tmp/mysql.sock´ (2) in /www/htdocs/test.php on line 3 E​
זהו קוד ההתחברות שלי:
<?php $link=mysql_connect("localhost","root","") or die("Error"); mysql_select_db("test",$link); ?>​

תמר,

New member
כמה דברים

א. נראה שהבעיה בהתחברות ל-socket, למיטב הבנתי - בעיה בשרת mysql, לא ב-php. ב. סיסמה ריקה ל-root??? (שנה סיסמה בעזרת mysqladmin) ג. מומלץ ליצור משתמש עם הרשאות מוגבלות עבור ה-web. תוכל ליצור הרשאות ל-nobody (או משתמש אחר שמריץ את ה-apache), ואז לא תצטרך להשתמש בסיסמה ובשם משתמש בהתחברות: mysql_connect ללא פרמטרים מתחבר ל-localhost עם שם המשתמש של שרת ה-apache וסיסמה ריקה. משתמשים והרשאות יוצרים בעזרת grant ב-mysql ד. debug - כדי לבדוק אם ניתן להתחבר לשרת mysql, השתמש ב-mysql client ב-command line. ראה man mysql ה. הסתכל בלוגים של ה-mysql, נראה שהוא נופל מסיבה כלשהי.

gilad_no

New member
בדיקות:

שיניתי סיסמה ועדיין זה לא פתר. אני מצליח להתחבר עם הקליינט, אבל לא דרך PHP (עם אותו שם משתמש וסיסמה) איפה הלוגים את השרת? תודה

gilad_no

New member
אוקיי, גיליתי משהו:

דרך MYSQLADMIN גיליתי שהסוקט יושב אצלי על /var/lib/mysql/mysql.sock ולא על /tmp/mysql.sock למרות שהPHP מנסה לפתוח אותו משם. כמו כן, אין לי קובץ בשם MY.CNF שדרכו אני יכול לשנות הגדרות. איפה כדאי לשנות? בPHP או בשרת MYSQL? וכמו כן, איך לשנות הגדרה?

למעלה