התקנה של דוט-נט 2003....

dor_ian

New member
התקנה של דוט-נט 2003....

עשיתי לי מחשף חדש. עכשף אני צריך (לצערי) להתקין את סביבת הפיתוח "ויזואל סטודיו דוט-נט אלפיים ושלוש (אחרי הספירה). אז השאלה היא: מה יקרה אם אני אתקין אותה ולאחריה אתקין את VS6 שאני עדיין צריך??? אודה למי שיש נסיון בעניין. אההה רגע, לא ללכת, עוד שאלה...בנושא אחר. מה הקטע של MINGW32? למה זה טוף? תודה

dor_ian

New member
בהמשך לשאלה

הוא מכריח אותי להתקין: 1. microsofy frontpage 200 web extension client 2. microsoft visual #j.net redistributable pkg 1.1 ועוד כל מיני דברים שאני לא רוצה על המחשב שלי
רק פירמטתי אותי. חיפשתי איך להמנע מזה ולא מצאתי. אני בסה"כ צריך, בגלל הלימודים, את ה C++ והVB.NET האם יש דרך להמנע מהאבסת המחשב בטכנולוגיות BORG זרות? אני כבר רואה אותו שוב זוחל בקושי

eyalbd

New member
לגבי mingw32

השם mingw32 הוא קיצור ל Minimal GNU for Win32 להבדיל מ cygwin. תוכל לברר לעצמך אח"כ את ההבדלים. mingw32 הוא טוב כי הוא GCC שעובד עם ספריית runtime של MSVC. ו- GCC הוא קומפיילר מצויין. אתה מקבל בנוסף תמיכה נרחבת של ה-API (לא ממייקרוסופט אלא שיכתוב של קבצי הכותרת). זו סביבת טקסט ותצטרך לעבוד משורת הפקודה. יש סביבות GUI למשל ++dev-c שמשתמשות בקומפיילר של mingw32 ברקע. שים לב שמדובר באותה גירסת קומפיילר שבאה למשל עם לינוקס ומהרבה בחינות היא טובה יותר (ודאי ללימוד) מאשר MSVC 6 משום שהקומפיילר הרבה יותר תואם לסטנדרד. תוכל לקרוא עוד ב-mingw.org

annefan

New member
שתי שאלות

אולי תחסוך לי את זמן הבדיקה בעצמי... בהנחה שיש לי כבר פרוייקט גדול שמקומפל ב-VC6: 1. האם יש דרך להמיר בקלות בין הפרויקטים למצב של Makefiles+gcc? 2. איך יהיו הביצועים של ה-EXE שנוצרים?

eyalbd

New member
לא יודע - זה תלוי בפרוייקט

אפשר לשמור makefile מהסביבה ולהמיר את פקודות הקומפילציה לאלה של GCC. לגבי ביצועים - GCC מצויין. בביצועים הוא פחות או יותר כמו המקבילים המסחריים. בכל מקרה הוא משתמש בספרית runtime של MSVC כך שאני לא מאמין שאתה תרגיש בהבדל. קח בחשבון שאם הפרוייקט שלך מבוסס על MFC אז אתה עתיד להיתקל בקשיים. אם זה המצב - לא הייתי מתאמץ. אני ממליץ לך לקרוא את הFAQ ואת התיעוד של mingw32 יש שם דברים שהם שונים מה שאתה רגיל בMSVC. לגבי סביבת עבודה - מומלץ להשתמש ב ++dev-c. הקומפיילר שם הוא גם GCC.

annefan

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט

לגבי המרת makefile, אל תשכח שקבצים היוצאים מ-VS הם קבצי nmake שאולי דומים ל-Makefiles של make, אבל השוי מספיק גדול כדי לדרוש הרבה עבודה. דבר שני יש MFC ו-COM בפרויקט. דבר שלישי, לגבי הביצועים אני חושב שאתה טועה, אבל אין לי נתונים לפני.

eyalbd

New member
כן הלואי

אבל אל תשכח שאפשר להריץ את GCC ע"י nmake. תוכנית ה-make לא משנה. אתה יכול עם מס' שינויים מינימלי לקמפל. השימוש ב MFC ו-COM מהווה מגבלה, הן כי צריך רשיון ע"מ להשתמש בMFC עם קומפיילר אחר והן כי אין תאימות בינרית ב ++C (עבור COM) למרות שאפשר לכתוב COM ב-C. לגבי הביצועים אני לא טועה. GCC לא נופל ויש מקרים בהם הוא עולה על קומפיילרים מסחריים. אל תישכח לאיזה פרוייקטים הוא משמש בלינוקס ושם הביצועים מצויינים. הוא גם משמש כקומפיילר מערכת ב-MacOS BSD Linux. הוא גם רץ על כל ארכיטקטורה שהיא. מהבחינה הזאת הוא הקומפיילר הנפוץ ביותר.

למעלה