התקנה ראשונית של PHP,MYSQL וADMIN

ET2k

New member
התקנה ראשונית של PHP,MYSQL וADMIN

שלום אני חדש בתחום הPHP,אני מבין טוב באקסס וASP. התקנתי IIS עם PHP.הבנתי שתוכנת מסד הנתונים היא MYSQL.התקנתי גם אותה,אבל כרגע אני יכול להתחבר רק עם הROOT PASSWORD.אני לא ממש מבין מה לעשות אחרי שאני מתחבר לקונסולה.(משתמשים,מסדי נתונים) התקנתי על השרת את MYPHPADMIN כדי שיהיה לי יותר קל.הסתכלתי בהוראות,ולא הבנתי את כל תהליך ההתקנה (עריכה של קובץ CFG אני חושב).מישהוא יכול להסביר לי? כמו כן,איך אני יודע על איזו כתובת MYSQL רץ?

i s o T o p

New member
הסבר קצר

בקובץ ההגדרות יש שם דבר כזה:
/** * Server(s) configuration */ $i = 0; // The $cfg['Servers'] array starts with $cfg['Servers'][1]. Do not use $cfg['Servers'][0]. // You can disable a server config entry by setting host to ''. $i++; $cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost'; // MySQL hostname or IP address $cfg['Servers'][$i]['port'] = ''; // MySQL port - leave blank for default port $cfg['Servers'][$i]['socket'] = ''; // Path to the socket - leave blank for default socket $cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp'; // How to connect to MySQL server ('tcp' or 'socket') $cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql'; // The php MySQL extension to use ('mysql' or 'mysqli') $cfg['Servers'][$i]['compress'] = FALSE; // Use compressed protocol for the MySQL connection // (requires PHP >= 4.3.0) $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = ''; // MySQL control user settings // (this user must have read-only $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = ''; // access to the "mysql/user" // and "mysql/db" tables). // The controluser is also // used for all relational // features (pmadb) $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; // Authentication method (config, http or cookie based)? $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root'; // MySQL user $cfg['Servers'][$i]['password'] = '';​
תחפש את הקוד המדוייק זה אמור להיות ממש בהתחלה זה מאוד פשוט מפה: תגדיר HOST כשרת שלך,user משתמש וpassword סיסמה שלך אתה יכול להשתמש בשם וסיסמה של הרוט זה לא משנה בזמן הפיתוח כי ברגע שאתה מעלה את זה לשרת רגיל את משנה את הסיסמה והשם משתמש בהתאם לשרת.

ET2k

New member
הסתבכתי עם הגירסאות השונות

עברתי את זה.אבל כשאני מנסה לתקין את PHP MY ADMIN,אני מקבל את ההודעה "Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client". הבנתי שהגירסה של MYSQL - 4.1.8 לא תואמת לPHP (4.3) ושהמספר השני צריך להיות זהה. ניסיתי לעדכן את MYSQL ל5,זה לא הצליח.לא הצלחתי להתקין את PHP 5 כי התקנה עם תוספת תמיכה בMYSQL לא באה עם מתקין אוטומטי ואין לי שום ניסיון עם התקנה ידנית. יכול להיות שזו בכלל בעיה בסיסמה? הUSER שלי הוא ROOT,הסיסמה היא הסיסמה שאיתה אני נכנס לקונסולה,והHOST הוא LOCALHOST.זה גם מה שרשום לי כשאני עושה STATUS בקונסולה. מישהוא אמר לי לנסות את הPHP TRIAD,אבל כבר נגמר לי הכוח להיום
. באיזה גירסאות שמתואמות אחת לשניה מומלץ להשתמש?

...

אצלי אני עובד על ווינדואס עם PHP 4.3 ו-MySQL 5 Alpha ועל לינוקס עם PHP4.3 ו-MySQL 4.1. הכל עובד טוב חשוב לציין שבווינדואס אני עובד עם Apache שהוכח שהוא עדיף עבור PHP

ET2k

New member
מוזר

קראתי שהשגיאה הזו כמעט תמיד מופיעה בכלל בעיה בגירסאות.אני אוריד את PHP TRIAD ונראה מה יהיה.

למעלה