התקן תוך רחמי...

התקן תוך רחמי...

חודשיים וחצי אחרי לידה. ביום שני האחרון הפסקתי עם ה"סרזט" לטובת התקן תוך רחמי רגיל. כמה שעות אחרי הכנסת ההתקן דיממתי קצת וביום למחרת זה גבר. האם זאת ווסת? אפשר לשים טמפון? מתי זה אמור להגמר? זה יכאב כך בכל מחזור? יש למשהי קצת ידע בנושא? האם המחזורים אמורים להיות יותר חזקים? יותר כואבים? ספרו לי מהנסיון שלכן...

ציפיק2

New member
התקן

יש דימום מהכנסה. כמובן שהכל אישי, אבל יכול להיות דימום יותר חזק, יותר ארוך ולעיתים יותר קרובות. זה גם יכול להתקע ברחם!

ליבי777

New member
זה לא מחזור. זה דימום מההתקן וזה ..

טבעי. לגבי כל שאר השאלות אוכל לענות לך עוד מס' חו'.

התקן

אני מניחה שהדימום היה מהכנסת ההתקן. זה יכול לקרות. אם הוא פסק אז לא נראה לי שיש בעיה, אם הוא נמשך, אולי כדאי שתלכי להיבדק, או לפחות להתייעץ בטלפון עם רופא הנשים שלך. לגבי הכאבים - אני עם התקן ללא הורמונים ויש לי ממש קצת כאבים בכל מחזור (עם גלולות בכלל לא היה לי). לגבי הדימום - המחזור שלי די רגיל (כמו קודם), אבל זה נפוץ שיש דימון מוגבר עם התקן.

הבוקר עוד לא ראיתי דימום

מקווה שהוא לא יחזור... והלאה ניראה מה יקרה. בנות מקסימות, המון תודה על התגובות!!!

נושקולה

New member
נצל"ש לגבי התקן

האם צריך לקבוע תור מיוחד אצל רופא הנשים או שמספיק להגיע לבדיקה רגילה? האם זה כואב כשמכניסים אותו? כמה זה עולה?

נושקולה, לשאלתך...

למיטב הבנתי, מספיק לקבוע תור רגיל. אני הבנתי שלכל גניקולוג קיים ההתקנן הרגיל, בלי ההורמונים. אם אני לא טועה את צריכה לקנות בבית המרקחת התקן אחר, אם את מעוניינת בכזה. בכל מיקרה כשאת מתקשרת לקבוע תור את יכולה כמובן לשאול את הפקידה. בזמן ההתקנה, הרגשתי מעין לחץ בצידי הבטן התחתונה, תחושה של אי נוחות מסויימת. מה שכן, זה עבר. אחותי סיפרה לי שבעודה שוכבת על מיטת הקליניקה ואומרת לרופא "תגיד לי כשאתה מכניס את ההתקן כדי שאהיה מוכנה" אז הוא פשוט ענה לה "קומי, תתלבשי, זהו..." כניראה שגם זה (כמו הרבה דברים אחרים) מאוד אינדיבידואלי. היו לי דימומים אחרי הכנסת ההתקן (מים שני ועד אתמול) הייתה תחושת עייפות וחולשה בימים אלו, עם מעט כאבי גב תחתון וכאבי בטן. משהו נסבל בהחלט, וזה קורה כי הרחם פשוט צריך להתרגל לנוכחות גוף זר בתוכו. באשר למחירים, יש עלות של ההתקן עצמו+התקנה (שזה תלוי ברופא שלך, כמה הוא לוקח). אני במכבי, ושילמתי 440 ש"ח סה"כ, במזומן באותו ביקור, וכמובן קיבלתי קבלה... מקווה שעניתי לך על שאלותייך שיהיה בהצלחה!

התקן תוך רחמי

בטח אצתל כל אחת זה אחרת, אצלי התקן בלי הורמונים, שני המחזורים הראשונים היו בלתי נסבלים מבחינת כאבים ומבחינת האורך, לאט לאט זה נעשה נסבל והגיוני. היום זה כבר כמו התקופה טרום ההתקן.

רק שאבין, מה זה בלי הורמונים?

זה אומר שזה הרגיל? ה"פשוט"? אני שילמתי 440 ש"ח סה"כ. הוא אמר לי שקוראים לזה "נובה פלוס" או משהו... זה בלי ההורמונים נכון?

למעלה