התקן תוך רחמי- מומלץ או לא? מנסיונכן....

שרי411

New member
התקן תוך רחמי- מומלץ או לא? מנסיונכן....

בנות יקרות,

אני אחרי לידה רביעית, הריון אחרון לא מתוכנן אבל זכיתי במתוקה נוספת למשפחה....ב"ה.
בקרוב תור לרופאה שהמליצה על התקן לא הורמונלי נובה טי, מנסיונכן בנות
שמשתמשות אשמח לשמוע חוות דעת.
גלולות עשו לי רע, והוציאו כל חשק מיני ממני, קונדום- אסור הלכתית וגם נראה לי לא סבבה.
זהו. מחכה לתגובותיכן.
תודה.

cookie1

New member
הרע במיעוטו

לי יש התקן לא הורמולי.
החסרונות - דימום שנמשך זמן רב יותר (אם מדובר בענייני הלכה יש סיכוי שזה היה מוריד כל אפשרות ליחסי מין
), לעיתים כאבי בטן חזקים.
מעבר לכך זה הפתרון הכי שפוי מבחינתי.

דובצוק

New member
מנסיוני - מומלץ מאוד.

אני הייתי מאוד מאוד מרוצה מהנובה T, ומתכוננת להשתמש בו שוב בקרוב - גם אני בדיוק אחרי לידה רביעית (דווקא כן מתוכננת). במשך שלוש שנים בדיוק בין הלידה השלישית להריון הרביעי השתמשתי בנובה T.

עד שלא תשתמשי לא תדעי איך הגוף שלך מגיב אליו, וכדאי לדעת שיש נטייה לכל מיני תופעות לוואי איתו (בדיוק כפי שיש עם כל סוג אמצעי מניעה). אישית לא סבלתי מאף תופעת לוואי, אבל אלו הם הדברים הנפוצים:
סיכוי להכתמות - ומכיוון שאת שומרת נידה זה עלול להיות בעייתי (אבל שוב - זה לא קורה לכולן. לא לא היה אף לא פעם אחת).
סיכוי לדימום מוגבר, ארוך יותר או/ו כואב יותר ממה שהיה לך קודם (שוב - אני לא סבלתי מכל אלו - עם ההתקן היתה לי ווסת של בערך יום, ללא כאבי מחזור כלל).

ההתקן טוב עד חמש שנים, אבל כמובן שניתן להוציאו קודם. מבחינה כלכלית הוא משתלם בערך סביב השנה ביחס לעלות של גלולות. אבל יש בו יתרונות רבים אחרים כגון העובדה שהוא לא הורמונלי, ושאין צורך לזכור לקחת אותו כל יום...

בהצלחה ומזל טוב.

מה שטוב

New member
מוסיפה לגבי ההכתמות

שנשים רבות לא מודעות לכך שחלק גדול מהן לא אוסרות!
מי ששמה התקן חייבת להכיר את ההלכה, ולא להחמיר על עצמה סתם. אם עובדים לפי הכללים, ההכתמות לא אמורות לסבך מדי את העסק.
ממליצה לך בחום לפנות לקו הטלפוני של 'נשמת', או לאתר יועצות ההלכה של נשמת.
בהצלחה!

תריגה

New member
מצטרפת ומקשרת לך

תשובה מהאתר של נשמת לשאלה ששאלה אישה שעמדה להכניס מירנה. יש הבדלים משמעותים בין מירנה לנובה T מבחינת ההשלכות ההלכתיות (למירנה יש יותר דימומי הסתגלות, אבל אחר כך הוסת נעלמת כמעט לגמרי ובהרבה מקרים במשך שנים אין יותר מהכתמול לא אורות. הנובה T לעומת זאת לא מעלים את הוסת ואצל הרבה נשים היא גם מתארכת ביום או משהו כזה כל חודש) אבל בכל מה שקשור לשאלה שנשאלה שם ולתשובה שנענתה שם אני חושבת שאין הבדל.

הנה התשובה- מתוך אתר יועצות ההלכה של נשמת

temp8

New member
יש גם תופעות לוואי פחות סימפטיות

חברה שלי צריכה עכשיו לעבור ניתוח בגלל בעיות שיצר לה ההתקן.
לפי מה שהבנתי הוא לא יושב טוב אצלה - לא יודעת אם בגלל מבנה גוף או בגלל הרופא ששם אותו, אבל עכשיו צריך להסיר אותו בניתוח.

שיטת המודעות לפוריות - מכירה?

זה אמצעי המניעה היחיד שיש לו אפס תופעות לוואי, והיעילות שלו בשימוש נכון דומה ליעילות של קונדום.

גילוי נאות: אני המו"לית של המהדורה העברית של הספר שנחשב לתנ"ך של השיטה.
אבל גם גילוי נאות על הגילוי הנאות: הסיבה שהפכתי למו"לית של הספר הזה, אף שזה בכלל לא קשור לתחום עיסוקי, היא שקראתי את הספר המקורי, הוקסמתי מהשיטה, התמלאתי כעס על שאף אחד לא סיפר לי עליה קודם לכן, וחשתי רצון עז לשתף במידע הזה את כל מי שרק אפשר.

תוכלי לקרוא קצת על הספר, וגם להזמין אותו בהנחה, בלינק שבחתימה שלי.

עבדתי בשיטה הזו עד ההריון האחרון

אבל מכיוון שאני שנה ו-5 חודשים מהלידה ומניקה אני לא סומכת על הסימנים כמו לפני ההריון.

תריגה

New member
רק שהיעילות של קונדום היא לא מדהימה במיוחד...

למרות שהרבה נשים דתיות משוכנעות שזה להיט והן מפסידות את הפיתרון האולטימטיבית כי הוא אסור הלכתית...

שיטת המודעות לפוריות מוצלחת הרבה יותר כדי לעזור להיכנס להריון מאשר כאמצעי מניעה.
אין ספק שכדאי להיות מודעות לאיך שהגוף שלנו עובד, אבל אם חשוב באמת לא להרות, ובטח בתקופת ההנקה שהגוף עובד אחרת מכרגיל, זה לא אמצעי מניעה אמין במיוחד.
(ואם מגבים אותו באמצעי נוסף אפשר כבר להשתמש באמצעי הנוסף כל החודש)

fossa

New member

על שני אמצעי המניעה הללו לא הייתי סומכת אם *באמת* חשוב לי לא להרות.
עוד בעיה של שיטת המודעות לפוריות היא שבעצם אמורים להמנע ממין דווקא בימים של החשק המיני ההכי חזק. אז מה הועלנו כאן לעומת הגלולות לצורך העניין, אם ממילא המין הוא רק בימים נטולי החשק?!

fossa

New member
למי ששומרת על טהרת המשפחה אני בכלל לא מבינה

איך אפשר להשתמש בשיטת המודעות לפוריות. עם כל הימים שאסור בגלל הנידה, ואז אסור בגלל הפוריות - זה משאיר בערך שבוע בלבד בחודש שכן מותר בו

מעיןבר

New member
המקור של השיטה הוא אצל הקתולים

שם אין נידה ואין טבילה אבל התנזרות היא ערך חשוב. בסיטואציה הזו מניעת הריון באמצעות שמ"פ היא בטוחה למדי, במיוחד אחרי החודשים הראשונים שלוקח ללמוד להכיר את הגוף הפרטי.
לגבי הנקה - בהנקה מלכתחילה קשה יותר לזהות את הסימנים אבל גם הסיכוי להריון ירוד. יש התאמה של השיטה למצבי הנקה ואם רוצים אפשר ללמוד אותה ואולי להקפיד יותר על מדידת חום (אני למשל לא מודדת חום כבר שנים).
בתכלס, הקושי הוא לא בזיהוי סימני הפוריות אלא ההתנזרות בימי החרמנות סביב הביוץ, זו הסיבה שממליצים לשלב עם קונדומים/דיאפרגמה שהם אמצעי מזדמן, כי כשהשיטה מבוססת על התנזרות (שהוא אמצעי המניעה היחיד שבטוח ב- 100%) היא מתבססת על הטבע האנושי (שהאמינות שלו פחותה
).

תריגה

New member
הנקודה המרכזית לגבי הקתולים

היא שהם אוסרים כל אמצעי מניעה שהוא.

בעיני דיאפרגמה היא אמצעי שבהחלט רלוונטי לשקול, רק שגם לו המגרעות שלו, וגם יש די רבנים שיתירו את השימוש בו.
אבל להשקיע מאמצים גדולים בשמ"פ שאמא מניקה אחרי לידה ולהשתמש בדיאפרגמה בחלק מהזמן לא נראה לי יותר יעיל מאשר להשתמש בדיאפרגמה באופן קבוע. רק מוסיף עול נפשי.
כל זה לא סותר את זה שמעולה להכיר את הגוף וכו'.

מעיןבר

New member
זו הסיבה שהשיטה היא שיפור של השיטה הקתולית

ומותאמת לאוכלוסיה רחבה.
שמ"פ לא לומדים בזמן ההנקה - זה תזמון רע ללמוד אותה. להנקה צריך להגיע כשכבר מכירים את השיטה והגוף ואז מה שנשאר זה להוסיף את הנדבך של ההנקה, זה כבר מעט מאוד מאמץ (לי אישית גם הלימוד הראשוני לא כלל מאמץ גדול במיוחד, אבל גיליתי אח"כ שלא לכולן זה אינטואיטיבי כמו שזה בא לי בזמנו). היתרון הוא בשימוש בדיאפרגמה חלק מהזמן הוא בדיוק צמצום המגרעות שלה - ליהנות משני אמצעי מניעה על מגבלותיהם במקביל מאפשר ליהנות מהיתרונות היחסיים שלהם ביחד ויש לזה את הערך המוסף של זה...

תריגה

New member
כן, התייחסתי ללימוד בזמן ההנקה כי זה המקרה כא

ואני רוצה להאמין שהמו"לית לא רק השתמשה בשירשור כבמה לפירסום אלא התכוונה להמליץ על השיטה כרגע לאישה הנ"ל, רגע אחרי לידה רביעית.

למעלה