התקן- בעד ונגד

התקן- בעד ונגד

רופאת הנשים שלי ייעצה לי לא להשתמש בהתקן תוך רחמי אם עוד לא הריתי , אף פעם לא ממש קראתי והתעניינתי אבל אני רוצה, הייתי רוצה לדעת יותר י מהם הסיכונים (היא הסבירה בכלליות) אחוזי הסיכון וכו' אני כמעט בטוח לא מתכוונת להרות אי פעם מסיבות אישיות (ובחיאת, בלי להטיף מוסר ובלי עליהום) תאמינו לי שאם יהיה לי ילד אהיה אמא מזעזעת, כדי למנוע בעתיד עוד סיפור עצוב וילד שיסבול בעולם , עדיף ככה אני פשוט מודאגת מהסיכוי הפצפון שארצה בעתיד ומזיהומים ודימום כבד במחזור עצה ? תודה וסליחה שהתפרצתי לכן לפורום החיובי עם משב רוח מדכא

queenyfj

New member
התקן תוך רחמי

התקן תוך רחמי באמת אינו מומל. למי שטרם ילדה. הסיבה המרכזית היא שרופאת הנשים מחדירה אותו דרך צוואר הנרתיק, שאצל אישה שילדה הוא גמיש וקצת פתוח, ואצל מי שלא ילדה - לא. לפעמי םזה לגמרי בלתי אפשרי להכניס אותו אם עוד לא ילדת. אם יש לך ספקות לגבי ההחלטה שלך, נשמע שעדיף לך להשתמש בגלולות למניעת ההריון. הן מפחיתות את דימום המחזור ונותנות לך שליטה גמורה - את יכולה להפסיק ליטול אותן מתי שתרצי.

לא ממש מדויק

התקן תוך רחמי אינו מומלץ למי שטרם ילדה מפני שהוא מעלה את הסבירות להריון מחוץ לרחם. ההתקן מונע השתרשות של ביצית מופרית ברחם (אם אפשר לדמיין את הרחם בתור סוג של קרקע, אדמה שהביצית לאחר ההפרייה - לאחר המפגש עם הזרע המתקיים בחצוצרה- רוצה להנביט תינוק בתוכו, אז במקרה הזה הרחם דוחה השרשה זו). כלומר אם היה מפגש, אם יש ביצית מופרית שרוצה להקלט ברחם והרחם דוחה אותה אז הוא יכול להתפתח בחצוצרה מה שעשוי להיות מסוכן אם לא תופסים בזמן. זה גורם לכאבים ואז צריך לטפל בהתערבות כירורגית. מה שקורה במקרה של זיהום, פגיעה בחצוצרה שלעיתים הנזק הוא בלתי הפיך.... ואז אי אפשר להכנס להריון. מצד אחד יש בזה משהו לכאורה נוח כי לחמש שנים את לא צריכה לדאוג ובוודאי יש את היתרון של חוסר שימוש בהורמונים, מצד שני את לא יודעת בוודאות איך תרגישי עוד עשר שנים, ויכול להיות שעם הפרטנר הנכון או לאחר שאת עצמך תעברי שינויים, תרגישי אחרת לגמרי. קיימים בשוק היום מספיק אמצעי מניעה בלי שאף אחד מהם יהיה קרדינאלי ממש, וישפיע על כל חייך. מציעה לך לשקול עוד אפשרויות כדאי לבחור את הטוב ביותר עבורך בשלב זה של חייך, תוך השארת כל האופציות פתוחות בעתיד... בהצלחה לי

למעלה