התקלפות

elad4u

New member
התקלפות

אני בן 14.5. זה השבוע השני שאני הולך לים ולמרות שאני נמרח אני נשרף ובהמשך מתקלף... (בשבוע שעבר בכתפיים ובגב והפעם בבטן) האם זה מסוכן? (בהמשך הקיץ אני כבר "נשרף פחות")

elad4u

New member
ועוד שאלה-

מה קורה לעור לאחר ההתקלפות / במהלך ההתקלפות ומדוע היא נגרמת...

tevagil

New member
נו נו נו

השריפה לא טובה לעור. עליך להפסיק להשרף דחוף. ההתקלפות היא כתוצאה מפגיעה בתאים, והתאים המתים מתקלפים. את תוצאות הכוויות רואים לפעמים בצורת סרטן עור, אחרי 20 שנה. השריפה היא כתוצאה מקרניים אולטרה סגולות אשר שוברות את מבנה ה DNA. כל עוד הגרעין נהרס ולא פעיל זה לא נורא, אבל במיקרים מסויימים הגרעין נשאר פעיל אבל הוא מעוות, וזוהי מוטציה. גרעין מעוות שמתפשט וגדל בצורה לא מבוקרת זה סרטן העור.

שיזוף בטוח????

מה שהכי גרוע בחשיפה לשמש, זה לשהות זמן כזה בשמש שאתה נשרף ואחר כך מתקלף. החשיפה, אם בכלל, וכידוע אני מתנגד לה, צריכה להיות מודרגת. נחשפים בפעם ראשונה לדקות, ואחר כך קצת יותר כדי לקבל צבע בלי להיכוות. גם אם נמרחים זה לא אומר שניתן להיחשף מלכתחילה להרבה זמן, כי המריחה אינה מונעת לגמרי את הגעת הקרינה לעור ורובנו גם לא נמרחים נכון. להימרח לפני היציאה לשמש, ואחר שעה שוב. בפעם הראשונה שהייה של שעה זה יותר מידי אפילו אם נמרחת. גם בהמשך שעה זה יותר מידי כמובן.

למעלה