התקדמות

zoyaaa

New member
התקדמות

הייי לכולםם
אז כמו שחלק ניכר מכם קראו, לפני יומיים שלושה עשיתי לסייח שלי לונג' שהיה לא מוצלח בעליל.. נתקלתי בבעיות שלא נתקלתי בהן קודם והוא מצא דרך יעילה למדיי לנצל פרצה.. ככל שהוא מושך חזק יותר כך הוא יודע שהוא יכול לברוח לאן שמתחשק לו ולסיים את האימון..
חלק גדול מהתגובות שלכם המליצו לי להשתמש בראונד פן שידוע ככלי יעיל במיוחד.. כיוון שהסוס שלי הוא סוס מרעה ואנחנו לא חיים בחווה מסודרת כמו חלק גדול מכם, רוכבי המרכז ובכלל .. החלטתי לאלתר ראונד פן בחלל שטוח שמצאתי בין כמה עצים שמספיק גדול כדי שיוכל לפתוח את הצעד שלו וללכת במעגל שווה ונכון.
החלטתי לנסות שוב בעצמי לפני שאני מביאה מאלף או משהו כזה.. מעבר לכך דיברתי עם כמה חברות טובות שיוכלו לבוא ולעזור לי קצת מבחינת הביקורת..
כיוון שה"ראונד פן" שהכנתי הוא לא מקצועי ולא מעץ או ברזל או חומר חזק כלשהו, הבחנתי בכך שהסייח חושב על לנסות לברוח, כלומר, עבדתי איתו על הליכה, גם לכיוונים שבפעם הקודמת הוא סירב ללכת בהם, קצת טרוט ולא התקדמתי לקנטר. ראיתי שבכיוון הבעייתי בו הוא לא רצה ללכת הוא זכר מין הסתם שהייתה פרצה, ושהוא יכל לנצל אותה, והוא ניסה ואז הוא הבחין באילתור החביב שלי וגילה שאין לו דרך לנצל את הפרצה הזו יותר.. ומיד הכנסתי את הראש שלו פנימה והמשכתי, כך באותה נקודה בה הוא מנסה להימלט עברנו שוב ושוב, כשבפעם הראשונה הוא הסב לשם את תשומת ליבו, בפעם השניה חשב על זה, ובפעם השלישית וויתר על זה. ואז קצת לצד שני ובחזרה, כעבור 20 דק' קשרתי אותו בתוך המתקן שהכנתי, כמו שהמלצתם לי לעשות ונתתי לו קצת הפתעות טעימות והברשתי אותו וליטפתי אותו.. הוא היה ילד טוב.. אחרי כמה דק' החזרתי אותו למרעה ובזה נגמר היום , בחיוך :) אמשיך לעבוד איתו על זה באופן יומיומי וגם אם הולך לי אבקש קצת עזרה מבחוץ כי תמיד יש מקום לשיפור.. תודה רבה לכולכם, ובעיקר על הדחיפה שנתתם לי לא לוותר לסייח העקשן הזה, שמייח לי

הורסמאן

New member
המממממ

תעשי לשניכם טובה גדולה ותרחיקי אותו מגדר התיל.
רחוק מאוד, רחוק אם צריך אפילו בעיר אחרת.

zoyaaa

New member
כן אני יודעת..

הוא נולד במרעה ליד הבית והועבר כמה מרעים בחיו, אלו השטחים של קקל ככה הם מגדרים אותם.. הם לא נותנים לי לשים גדר אחרת כי זה שובר להם את הסטנדרט.. זה מין שטח שקיבלתי אישור להחזיק שם אותו ואת הסוס של חברה שלי ואנחנו ממש מטפלים בשטח הזה.. מעיפים את כל הסירה הקוצנית כדי שיהיה יותר מקום לאוכל לגדול, יש לנו מרעה רזרבי כדי לתת למרעה הזה להצמיח עצמו מחדש בחורף כדי שיהיה מה לאכול בקיץ .. כל השערים והשלטים והמעבריי הולכי רגל זה אנחנו עשינו.. זה היה סתם שטח פעם.. ורציתי להחליף את הגדר אבל לא נתנו לי.. אני מקווה שאולי אם הזמן ככל שנטביע את חותמנו עמוק יותר ועמוק יותר שם אולי כן יתנו.. וכיוון שהוא כל חיו חי במרעה בעל גדר מתיל אז אני לא דואגת.. אני חושבת שהוא מכיר את זה ..

giri

New member
מותר לשאול איך אילתרת ראונד פן?

חפצים? בזנטים וסרט? משהו אחר?
סקרנית לשמוע.

zoyaaa

New member
חחחח !

עכשיו חזרתי מאימון איתו והוא ממש טוב.. לא נמשך הרבה זמן , שוב, חזרתי על אותו דבר כמו מה שעשיתי כשכתבתי בפוסט.. הוא ממש יורד מהעניין הזה של אז ואני ממש שמחה שזה עוזר לי לפתור את הבעיות ולהוריד את ההרגל הרע הזה מהר מהר..
האמת שמצאתי ליד השטח שלנו מקום דיי רחב ושטוח לגמרי שסביבו יש עצים כמעט במעגל שווה.. אז הלכתי לחנות של חומריי בניין וגינה וכאלה וקניתי 150 מטר של חבל כזה, ואני עושה שלוש קווים כאילו מותחת אותם סביב העצים ואז זה נראה כמו זירת אגרוף חחחחח , אבל זה מועיל ממש.. ובגלל שזה רק חבלים אז זה כן פיתה אותו בהתחלה לנסות לברוח משם אבל מהם מאד הוא גילה שזה קשה יותר קשה ממה שהיה נדמה לו ומהר מאד הצלחתי להגיב ולהמשיך כרגיל ואז הוא פשוט ירד מההרגל הזה של לנסות לחתוך בחזרה למרעה.. האמת שחשבתי בהתחלה על משטחים או משהו כזה אבל זה גדול מדיי ואין לי מאיפה להשיג חחחח.. לא חשוב, העיקר שזה עובד :) !

kenz

New member
אגב,

לא יודעת מאיפה את ואםזהיענייןאנשים בסביבתך, אבל יש גדרות מתקפלות שאפשר לפתוח לראונד פן נייד...
אני מניחה שזה לא זול, אבל אולי אם כמה חבר'ה קונים ביחד, זה יכול להוזיל עלויות ולהועיל לכולם :)

zoyaaa

New member
וואי באמת??

וואלה ! את זה לא ידעתי, איפה אפשר להשיג כזה דבר? :O כסף זה לא אישיו !! חח

kenz

New member
תחפשי PORTABLE ROUNDPEN

את תגיעי לכל מיני תוצאות :)
ואני מניחה שכל מסגר יכול לבנות משהו כזה.
זה כמה גדרות עם חיבור של טבעות ופינים, (כמו ציר של דלת) שאת יכולה להקים ולפרק כשאת רוצה.

Half Halt

New member
יש לי מספר של מישהו שמתעסק עם גדרות לבקר

בזמן ששיפצנו את החווה השתמשנו בגדרות שלו והן היו מצוינות.
תגידי אם את מעוניינת.

zoyaaa

New member
אשמח למספר

אני לא יכולה להחליף גדרות במרעה כיוון שזה שטח של קקל .. אבל אשמח למספר בכל אופן למקרה שמשהו ישתנה .. תודה רבה !

מגניב ביותר!

האמת לא קראתי מה אחרים כתבו לך,
אבל שמחה לקרוא שיישמת את שתי ההמלצות שלי-
ראונד פן, וקשירה. (אומנם בלי הדרכה של מאמן יכול להיות מסוכן)
אבל ישר כוח, שמחה שעבד לך :)

zoyaaa

New member
כן אמרתי בתגובות הקודמות

שגם אם מצליח לי וגם אם לא אני ביקשתי מכמה חברות טובות לבוא להסתכל להעיר לי אם אני עושה משהו לא נכון, הן ממש טובות.. אז כאילו אני אשלב בין מה שהמלצת לי עליו לבין עצות של אחרים שגם רואים בעיניים ולא רק קוראים מהפוסטים שלי.. כל עוד יש תוצאות והן לחיוב אז אני שמחה.. (:)

למעלה