התקדמות מקצועית

GB1980

New member
התקדמות מקצועית

היי
פעם ראשונה בפורום
אני שנתיים פלוס בודק ידני אני מרגשי שאני קצת תקוע מקצועית
יש לכם המלצות איך אני יכול להתקדם מקצועית
אני הודה לכם אם תוכלו לפתוח לי את העיניים

עמית ו

New member
תפוס לך תחום התמחות

כנראה שהגיע הזמן לשאול את עצמך שאלה - מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול? מה מבחינתך נחשב התקדמות? לאן אתה רוצה להתקדם?
&nbsp
האם מעניין אותך להתמקצע בתכנון בדיקות? האם מעניין אותך ללמוד לתכנת? האם מעניין אותך להתעסק בבדיקות ביצועים? אבטחה? חוויות משתמש? נגישות? מובייל? אינטרנט? מערכות משובצות? לוקליזציה?
האם מעניין אותך לעבור (לא להתקדם, לעבור) לתפקיד ניהולי? לתפקיד שאינו בבדיקות?
&nbsp
ברגע בו אתה יודע מה מעניין אותך, קל יותר לסמן את הכישורים הנדרשים ולהתחיל לחפש הזדמנויות.

halperin

New member
מנהל

smadji

New member
דעתי

בתור מי שהיתה במצבך...
אם אתה נהנה ממקום העבודה ומתכוון להישאר שם - תראה מה הם צריכים ותלמד את הדברים האלה. לדוגמה אם את הבדיקות הידניות אתה עושה על אתר - אתה יכול ללמוד להשתמש בסלניום איי די אי, ואז לקצר את זמן הבדיקות הידניות דבר שיתן לך הזדמנות לשפר את הקוד שלך ולהעבור לאוטומציה דרך סלניום.

במקרה שלי בדקתי API בצורה ידנית ולמדתי על כלי שמאפשר לעשות אוטומציה, קיבלתי אישור ממנהל הפרוייקט להשקיע קצת זמן, והם רכשו את הרשיון. ומאז כתבתי כבר אלפי בדיקות, וכרגע אני במצב שלוקח לי 3 שעות להריץ מערך בדיקות מלא על המערכת, וכל פיתוח חדש או תיקון או שינוי בקוד אני ישר כותבת בדיקה ככה שזה יבדק בעתיד בכל שיחרור גירסה.

אם מקום העבודה שלך נראה זמני, תבדוק איזה דרישות יש לתפקידים שמעניינים אותך ותנסה להתמקצע בהם. תתקדם על חשבון העבודה שלך ברמה שתמצא דרך לישם את הלימוד שלך על הכלים הזמינים לך ובמסגרת המשימות שלך, לא להשתולל יותר מידי כדי לא לאבד את העבודה

כרגע אני לומדת סלניון בין לבין הדברים האחרים שאני עושה, בגלל שכתבתי את כל האוטומציה לפרוייקט שהוא מרכזי בחברה אז מצוותים אותי כמעט לכל פיתוח חדש וזה משאיר לי מעט מאוד זמן פנוי...

אוגיטוס

New member
מה זה סלניום אי די אי

תוכלי בבקשה להפנות אותי לקישור שיעזור לי להבין מה זה סלניום אי די אי? תודה.

עמית ו

New member
זו דרך להקליט בדיקות בסלניום.

תוסף לפיירפוקס שמאפשר למי שאינו יודע לקודד להקליט תסריטים ולהריץ אותם בהמשך.
אפשר למצוא לינק כאן: http://www.seleniumhq.org/download/
וכאן: http://seleniumbuilder.github.io/se-builder/
&nbsp
בכל מקרה - אלא אם המערכת הנבדקת לא משתנה אף פעם, הקלטה תיצור כנראה יותר בעיות מתועלת (ולמעשה כשאני חושב על זה - יש סיכוי שזה יהיה כך גם אם הדפדפנים פשוט יתקדמו, אבל זה רק ניחוש) כי יהיה צורך להקליט דברים מחדש, וכי היכולת לנהל את הדברים לא באמת קיימת.
&nbsp
אופציה נוספת בכיוון של הקלטה היא https://testim.io/ שמתפקד כתוסף לכרום

smadji

New member
בואו נשים דברים בפרופורציות

דבר ראשון - רוב האנשים שכותבים בפורום הזה הם אנשי סלניום מתקדמים. לא יודעת אם הם התחילו בבדיקות ידניות או שדילגו על השלב הזה, בכל מקרה הם הרמה הכי גבוהה של אוטומציה שניתן להגיע אליה. נסתכל עליהם כאל אלים.

אבל אנחנו שהתחלנו מבדיקות ידניות, הגענו למקום בדרך כלל עם הרבה בלאגן וניסינו להכניס סדר ולבדוק את האיזורים הפגיעים ביותר כי אי אפשר להספיק לבדוק הכל. כל הזמן שלנו הולך על הבדיקות הידניות, והאחראיים עלינו לא יתנו לנו לבזבז חודשים בכתיבת קוד עקום של סלניום כדי ליצר אוטומציה שתחסוך לנו זמן.

אז מה עושים?
כאן הולכים לסלניום איי די אי.
אתה מבצע את הבדיקות הידניות שלך, אבל במקום סתם לפתוח את הדף ולראות שמה שאתה מצפה יהיה שם, אתה מקליט את הפעולה.
בפעם הבאה שאתה מריץ את המקרה בדיקה הזה - אתה מפעיל את ההקלטה שלך מפעם קודמת, אלא שהפעם במקום לקרוא בהוראות איפה ללחוץ ואיזה ערך להקליד, הסקריפט זוכר את זה, אז התהליך לוקח חמש שניות פחות, בשלב הזה אתה כבר מתחיל להסתכל על אסרשן - assertion בדוק שאכן מה שאני מצפה לו מופיע על הדף, ככה שבפעם הבאה אפילו לא תצטרך להסתכל על זה.
אתה מריץ שוב לפני שיחרור הגירסה הבאה, והבדיקה נישברת, אתה מתקן אותה קצת כדי שלא תישבר בפעם הבאה.
ואז אתה מגלה שאתה יכול להריץ שורה של סקריפטים ולחסוך מלא זמן מהבדיקה הידנית. ישששש! כרגע יש לך משהו להראות לבוס שלך. וגם יש לך קצת יותר זמן פנוי לשפר את הבדיקות ולעשות אותן מעט יציבות יותר, ולהתחיל להוסיף סקריפטים לבדיקות אחרות במערכת.

נגיד שעכשיו הגעת למצב שכל הבדיקות שלך או 90% או 75% עם סריפט, ונמאס לך מידי פעם לעצור ולתקן את השבירות שיש בבדיקות האלה, עכשיו יש לך (בתקווה) תמיכה מהבוס שלך, רקע בהבנת אסרשן, ןקוד בסיסי של הבדיקות (ניתן להמיר אותן לג'אווה)

חחח - זה השלב שאני נמצאת בו, רק שבדרך עשיתי עוד עצירה בגלל שאצלנו בודקים API ויש לי כלי אוטומציה לזה, אז במשך שנה למדתי אותו וכתבתי אלפי בדיקות. כרגע בשלוש שעות אני מריצה בדיקות שיקח לי חודש להריץ ידנית.

בשלב הזה אתה יכול להעזר באנשים המעולים שכותבים כאן ולהבין מה הדרך הנכונה לכתוב בדיקה בסלניום ומשם להתקדם להיות בודק אוטומציה כמו החברה שכותבים כאן.

halperin

New member
מנהל
ואז השתנה משהו פצפון בדרך וצריך להקליט מחדש 1000 בדיקות...

כי אין פונקציות בסיסיות - אלא הכל מוקלט מחדש שוב ושוב ושוב...
הקלטה זה נחמד בכדי ללמוד "תכנות בסיסי" או לקצר דרך פה ושם - אבל לחלוטין לא יעיל מבחינת תחזוקה - אלא אם עובר שכתוב מקיף.
והלוגים של התוצאות לא ברורים - אז במקום לתחקר בעיה ב-5 דקות, תוך צלילה מהירה מרמה לרמה - לוקח יומיים,
בקיצור - קיצורי דרך טובים לזמן מוגבל, ולאורך זמן חשוב מאוד להבין איך לכתוב נכון (לא רק בכיוון של איך לתכנת נכון - אלא יותר בהקשר של איך לבנות את סביבת העבודה בצורה יעילה).
&nbsp
ולא - אין פה אלים - כולם בני אדם - חלקם עם יותר ניסיון...

עמית ו

New member
האולימפוס זה בכלל ביוון

אחרי שסיימתי להסמיק, יש כאן משהו נכון מאוד ומשהו מסוכן:
מה שנכון הוא שאפשר להשתמש בהקלטה כדי לחסוך זמן של בדיקות ידניות וכדי להציג הוכחת היתכנות להנהלה (תראו - הנה הבסיס של מה שאוטומציה יודעת לעשות). אפשר גם להשתמש בזה כדי להתחיל להתרגל למינוחים השונים, למרות שאני לא יודע אם זו הדרך בה כדאי לעשות זאת.
&nbsp
החלק המסוכן הוא מה שקובי ציין - סקריפטים מוקלטים נוטים להיות קשים לתחזוקה. כל סקריפט מוקלט צריך להיות מוקלט מתוך ידיעה שהוא תקף לתקופה של חודש (אם יש לנו מזל) וכל שנייה בה הוא עובד מעבר לזה היא בונוס.
&nbsp
חוץ מזה - אנשי בדיקות שלא יודעים לתכנת לא צריכים להיות אחראים לבניית אוטומציה. זה אחלה אם מישהו רוצה ללמוד לתכנת, ולפעמים יש מצב לא אידיאלי בו מישהו שאינו יודע לתכנת מנסה להכניס אוטומציה למקום העבודה, אבל במקרה כזה חשוב לומר מראש - העלות של עקומת הלימוד הזו גבוהה, ויש דרכים לחסוך בעלות הזו (למשל: להביא יועץ\חונך שיעזור בשלבים הראשונים - בהקניית הכישורים הדרושים, באיתור הצרכים של המקום ובווידוא שלא עושים טעויות בסיסיות בבניית התשתיות). אם מוכנים לשלם את עקומת הלימוד הזו - סבבה.
&nbsp

halperin

New member
מנהל
אני אדגיש קצת יותר - לא רק מי שלא יודע לתכנת

אלא אפילו תכנת מעולה שמעולם לא בנה אוטומציה - רצוי שלא יילך לבנות אוטומציה בחברה ובעצם "יתגלח" על זמן חשוב ולעיתים קרובות גם על המוכנות לתת לנושא צ'אנס.
לגבי המשפט "אנשי בדיקות שלא יודעים לתכנת לא צריכים להיות אחראים לבניית אוטומציה" - אין זה אומר שלא יכולים להשתתף - מילת המפתח מבחינתי היא *אחראים* - מי שמכווין את התהליך חייב להיות משופשף.
לגבי מידת הידע בתכנות - לעמית ולי יש "וויכוח" נושן עליו תוכלו לקרוא בבלוג של ITCB:
הפוסט המקורי:
ניסיון לעשות קצת סדר בתפקידי אוטומציה בבדיקות.
http://www.itcb.org.il/index.php?op...ת-קצת-סדר-בתפקידי-אוטומציה-בבדיקות&Itemid=611
ותגובתו של עמית:
http://www.itcb.org.il/index.php?op...:מיישמי-אוטומציה-–-איזו-מין-חיה-זו&Itemid=611

smadji

New member
מסכימה איתכם בהכל אבל

נכון שהכי טוב להביא מתכנת שיבנה את הבסיס לאוטומציה וילמד את אנשי הקיו איי מה לעשות.
אבל מעטות החברות שיאשרו דבר כזה, זה לא זול, ואם הבדיקות הידניות עובדות או חצי עובדות זה בדרך כלל מספיק להם, ויש דברים עם עדיפות גבוהה יותר מאשר אוטומציה.
אבל לאנשי הקיו איי שעושים את הבדיקות הידניות - הכנסת סקריפטים ליעילות עבודתם זה דבר שיכול לשפר את העבודה שלהם, את תדמיתם בחברה, ואת מצבם הנפשי - כי לעשות בדיקות ידניות כל היום זה לא קל חחח

למי שמתחיל מהרמה הכי נמוכה שהיא בדיקות ידניות - הוספת הקלטות וסקריפטים יכולה רק לשפר עבורו את מהלך העבודה. משם - כפי שכתבתי אפשר להתנסות בשיפור הסקריפטים ולהתגלגל משם (לאט לאט) לאוטומציה, לפחות מקבלים טעימה קלה, וגם יש משהו להראות להנהלה.

זה לא המצב האידיאלי, אבל במקרה שלי זה הצליח לשים אותי במעמד שבו אני יכולה לקבל כמה שעות חודשיות כדי ללמוד סלניום ולהשקיע בלמידת אוטומציה.
וגם בדרך רכשו כלי אוטומציה נוספים לפי בקשתי, לא הייתי מקבלת את זה בלי להראות תוצר, והקלטה הביאה אותי לשם...

ככל שאני לומדת יותר אני מבינה את צידקתכם, ולא מדובר בהבטחת עבודה מצדכם אלא אכן יש הרבה דברים שצריך להבין ולתכנן כדי שהאוטומציה תהיה יציבה לאורך זמן. אני מבינה למה אתם מתנגחים בי בכל פעם שאני כותבת על הקלטת בדיקות. אבל אין מה לעשות, מבדיקות ידניות זה הכי הכי פשוט להתקדם הלאה. הוא לא יביא אותנו לאוטומציה מלאה ונפלאה, אבל הוא יתן לבודק ידני את התחושה אם בא לו להתקדם לשם או שהוא רוצה להחליף עבודה...

עמית ו

New member
השאלה היא מה המטרה

הקלטות זה אחלה בתוך סט הכלים הקטנים שחוסכים זמן בבדיקות ידניות. בדיוק כמו שיש לי כל מיני סקריפטים שנכתבו בחמש דקות וקיצורי דרך שונים שעובדים בשמונים אחוז. זה אפילו משהו שאפשר לחלוק בין חברי צוות בתור "שק הפטנטים הקטן שלי".
הקלטות זו גם דרך מצויינת לביצוע הוכחת היתכנות ולנסות לשכנע את ההנהלה שכדאי להשקיע בכיוון.
הקלטות יכולות לעזור לאדם בלי רקע בתכנות ללמוד את העולם באופן פחות מפחיד - למרות שאני די בטוח שלשבת יומיים עם מישהו שמכיר את התחום יהיה יעיל יותר.
&nbsp
וכמו שאת כותבת - הקלטת תרחישים נותנת תחושה של התקדמות לבודק הפרטי.
&nbsp
למעשה, להקלטות יש רק שני חסרונות שאני יכול לחשוב עליהם:
1) כלי ההקלטה נוטים להיות מוגבלים בשפה שהם מאפשרים (האם הם מספקים שפה לביצוע פעולות מול מסד נתונים? מול command-line? לא תמיד. האם הם מאפשרים פעולות מותנות? אולי. וכן הלאה)
2) הם נוטים להיות יקרים להחריד. בעיקר החינמיים שבהם.
&nbsp
החיסרון הראשון נוטה לבלוט רק לאחר זמן מה, כי בתחילת הדרך הערך המוסף של הכלים האלה מספיק כדי לסנוור את המשתמש ("אז מה אם אני לא יכול לעשות X? זה חוסך לי שלוש שעות ביום!") ורק אחרי שמתרגלים למצב הקיים ומתחילים לנסות להרחיב את השימוש בכלי שמים לב לצרכים הנוספים שיש (ואז פתאום הטון מתחלף: "למה שאני לא אוכל להסתכל על זמני התגובה מהשרת בעזרת האוטומציה? מה זה הכלי המעפן הזה?!")
החיסרון השני הוא שאלה של נקודת מבט ושל אלטרנטיבות - לבודק שאינו מתכנת שאין לו תמיכה מצד ההנהלה אבל יש לו זמן ורצון להשקיע את הזמן הזה: כדאי לשלם את המחיר של כלי ההקלטה השונים כי האלטרנטיבה היא להישאר באותו מקום ולא להתקדם לכיוון שמעניין אותו. מקום העבודה מרוויח משהו, כי הוא לא השקיע כלום וקיבל מתנה מעובד עם רצון ויוזמה.
הצרות מתחילות ברגע בו המוצר מתחיל להסתמך על הבדיקות האוטומטיות. כי אז ההנהלה מתחילה להשקיע משאבים באוטומציה ולצפות לתמורה. פתאום מתחילים לשים לב שבכל פעם בה מנסים להיעזר באוטומציה, מישהו מדווח במשך יומיים "אני מתקן כמה נפילות באוטומציה ומקליט מחדש שניים שלושה סקריפטים" (זה קרה גם קודם - אבל על חשבון זמנו הפרטי של הבודק בעל היוזמה).
&nbsp
&nbsp
אז בקיצור - כשלב ביניים, הקלטה היא פתרון לא רע בכלל למגוון סיטואציות. כאסטרטגיה שמטרתה היא להגיע למערכת בדיקות יציבה, הקלטה היא משהו שרוצים לעשות ממנו כמה שפחות, כי היא מגבילה ומאוד שבירה.
&nbsp
חוץ מזה - אני מסכים לגמרי עם החידוד של קובי - זה שמי שאחראי על פיתוח האוטומציה צריך לדעת לתכנת היטב (וצריך ניסיון כלשהו עם פיתוח מערכת בדיקות אוטומטית, או להיות ארכיטקט תוכנה מעולה) - זה נכון, אבל זה לא אומר שאחרים, ובפרט - בודקי התוכנה שישתמשו במערכת, לא צריכים להשתתף. למעשה, אני חושב שכדאי מאוד שהם ישתתפו במאמץ הזה, כל עוד יש מי שידע לזהות מתי מתקדמים בכיוון לא נכון.
&nbsp

halperin

New member
מנהל
צריך לדעת להפריד בין Ad-Hoc לפעילות ארוכת טווח.

צריך לדעת להפריד בין Ad-Hoc לפעילות ארוכת טווח.

אוטומציה יכולה לשמש לשתיהן,
אבל החוכמה לדעת מתי ללכת לכיוון של KISS, ומתי לתכנן אסטרטגייה לפעילות מסודרת.
וגם אחרי שיש לנו סביבה מוסדרת - יהיו פעילויות שעדיף לבצע מחוץ לה - ומותר!

אנחנו לא "תוקפים" את טענותייך לגבי הקלטות - אלא מנסים לפרט את ההתניות בכדי שאחרים יבינו מתי ללכת בדרך זו ומתי באחרת, ויחסכו זמן של טעויות חוסר ניסיון.

smadji

New member
סבבה

נראה לי שחפרנו מספיק למסכן ששאל את השאלה חחח

גל1971

New member
מאוד פשוט - העולם מתקדם לאוטומציה

קודם כל זה מצויין שאתה מרגיש תקוע. זה אומר שיש לך רצון להתקדם:)
מי שלא מתקדם לאוטומציה ישאר מאחור היות ורוב המשרות היום דורשות שילוב של השניים ובעתיד זה יגדל עוד יותר.
אתה מוזמן להכנס לשער לעולם האוטומציה ולהתקדם
הייתי ממליץ על שילוב של אוטומציה + התקדמות ניהולית (אם אתה רוצה ובנוי לזה). זה השילוב שיתן לך את העניין הגדול ביות והשכר הטוב ביותר בתחום הבדיקות.

halperin

New member
מנהל
לא כל ריענון / התקדמות היא דווקא אוטומציה

אני מעדיף את תשובתו של עמית - קודם כל הבחור צריך להבין מה מעניין אותו ומה משעמם אותו בתפקידו הנוכחי, ורק אח"כ הוא יוכל לבחון איזה שינוי הוא רוצה לבצע.
אוטומציה וניהול כפי שהצעת הם שני כיוונים מנוגדים - מי שרוצה לעסוק בניהול צריך למצוא לו חונך שיקדם אותו לרמה של ר"צ בעזרת פעילויות ניהוליות (הובלת פעילויות של תכונה/גירסה וכד', השתתפות בישיבות CCB), אוטומציה היא פעילות טכנית שתדרוש תרגול של מס' שנים לפני שיגיע לתפקיד ר"צ ואין סיכוי להתקדם במקביל גם לאוטומציה וגם לניהול.
במידה ואכן יחליט כי דווקא אוטומציה היא הכיוון - הוא יכול לקרוא על הנושא ולקבל התנסות ראשונית עם סלניום וובדרייבר בחינם באתר של יוני:
http://blog.yoniflenner.net/?p=652

אמיר1972

New member
יש לך המון אופציות.

אולי לעבור לאטומציה (במידה ויש לך את הכישורים)?, להתקדם לתפקיד ניהולי?
לעבור לסוג בדיקות שונה (קלינט, סרבר, עומסים).
מתקשה לשבור את תקרת הזכוכית? לא בטוח באיזה מסלול לבחור ואיך לתרגם את ההחלטה שלך במקום העבודה או בראיון ?
ממליץ לך להסתכל כאן:
www.klipper.biz
שיהיה בהצלחה
אמיר

למעלה