בואו נשים דברים בפרופורציות
דבר ראשון - רוב האנשים שכותבים בפורום הזה הם אנשי סלניום מתקדמים. לא יודעת אם הם התחילו בבדיקות ידניות או שדילגו על השלב הזה, בכל מקרה הם הרמה הכי גבוהה של אוטומציה שניתן להגיע אליה. נסתכל עליהם כאל אלים.
אבל אנחנו שהתחלנו מבדיקות ידניות, הגענו למקום בדרך כלל עם הרבה בלאגן וניסינו להכניס סדר ולבדוק את האיזורים הפגיעים ביותר כי אי אפשר להספיק לבדוק הכל. כל הזמן שלנו הולך על הבדיקות הידניות, והאחראיים עלינו לא יתנו לנו לבזבז חודשים בכתיבת קוד עקום של סלניום כדי ליצר אוטומציה שתחסוך לנו זמן.
אז מה עושים?
כאן הולכים לסלניום איי די אי.
אתה מבצע את הבדיקות הידניות שלך, אבל במקום סתם לפתוח את הדף ולראות שמה שאתה מצפה יהיה שם, אתה מקליט את הפעולה.
בפעם הבאה שאתה מריץ את המקרה בדיקה הזה - אתה מפעיל את ההקלטה שלך מפעם קודמת, אלא שהפעם במקום לקרוא בהוראות איפה ללחוץ ואיזה ערך להקליד, הסקריפט זוכר את זה, אז התהליך לוקח חמש שניות פחות, בשלב הזה אתה כבר מתחיל להסתכל על אסרשן - assertion בדוק שאכן מה שאני מצפה לו מופיע על הדף, ככה שבפעם הבאה אפילו לא תצטרך להסתכל על זה.
אתה מריץ שוב לפני שיחרור הגירסה הבאה, והבדיקה נישברת, אתה מתקן אותה קצת כדי שלא תישבר בפעם הבאה.
ואז אתה מגלה שאתה יכול להריץ שורה של סקריפטים ולחסוך מלא זמן מהבדיקה הידנית. ישששש! כרגע יש לך משהו להראות לבוס שלך. וגם יש לך קצת יותר זמן פנוי לשפר את הבדיקות ולעשות אותן מעט יציבות יותר, ולהתחיל להוסיף סקריפטים לבדיקות אחרות במערכת.
נגיד שעכשיו הגעת למצב שכל הבדיקות שלך או 90% או 75% עם סריפט, ונמאס לך מידי פעם לעצור ולתקן את השבירות שיש בבדיקות האלה, עכשיו יש לך (בתקווה) תמיכה מהבוס שלך, רקע בהבנת אסרשן, ןקוד בסיסי של הבדיקות (ניתן להמיר אותן לג'אווה)
חחח - זה השלב שאני נמצאת בו, רק שבדרך עשיתי עוד עצירה בגלל שאצלנו בודקים API ויש לי כלי אוטומציה לזה, אז במשך שנה למדתי אותו וכתבתי אלפי בדיקות. כרגע בשלוש שעות אני מריצה בדיקות שיקח לי חודש להריץ ידנית.
בשלב הזה אתה יכול להעזר באנשים המעולים שכותבים כאן ולהבין מה הדרך הנכונה לכתוב בדיקה בסלניום ומשם להתקדם להיות בודק אוטומציה כמו החברה שכותבים כאן.