מזל טוב תותח!
איזה כיף לשמוע, ברכות ממני וגם מאשתי.
אני רוצה להרחיב מעט על נושא הדירוג, שזה נושא מאד מעניין בעיניי ולכן חקרתי אותו קצת (שאלתי פרופסורים, אנשי אדמיניסטרציה, סטודנטים, קראתי מאמרים, נתונים..) הנה מה שהסקתי מאד בכלליות:
1. כשהבחירה היא בין מוסדות מצוינים (ובהרבה מקרים זה המצב), דירוגים לא משנים יותר מדי. מקום 8 או 17 בדירוג כללי או תת-דירוג זה לא הבדל גדול במיוחד.
2. אבל, נראה שדירוגים משנים יותר ממה שהרבה אנשים חושבים.. למעשה נראה שפרט להישגים האקדמיים שלך (פרסומים, כנסים, כיסוי תקשורתי אולי), הדירוג של המוסד ממנו באת משפיע יותר משאר הפרמטרים בתחומים מסוימים. למען האמת על הנקודה הזו יש הרבה ויכוח, ואני יודע שבעיקר ביולוגים/כימאים לא קונים את הרעיון הזה (אולי בצדק). אבל - בתחום שלי, ובתחומים אחרים ששאלתי לגביהם (הנדסת חשמל, כלכלה ופיזיקה בין השאר) יש נתונים שמצביעים על כך שזה המצב.
3. דירוגים שונים משנים בהקשרים שונים - דירוג של תת-התחום משנה באקדמיה, בעוד שדירוג כללי משנה יותר בתעשייה. זה פרט מאד רלוונטי למישהו כמוך שהולך לדוקטורט ממנו הרבה אנשים יוצאים דווקא לתעשייה.
עכשיו, נניח שכל זה קשקוש בלבוש? הנה עצה שיחסית קל לממש בימינו - בדוק לאן הגיעו הדוקטורנטים של המנחים הפוטנציאליים ובכלל במחלקה בשלוש-ארבע שנים האחרונות. אילו תפקידים אקדמיים הם קיבלו, אילו תפקידים בתעשייה, כמה הם היו פעילים אקדמית, האם הם פרסמו לבד או עם המנחה, באיזו תדירות, באילו נושאים.. תן לנתונים לדבר, והם יספרו לך הרבה!
אני חושב שהקשר עם המנחה קריטי, ולי יש קשר וחיבור מאד מיוחד עם שלי. זה נהדר, ואני מודה על זה כל יום ומתפלל שכך ישאר. אני חושב שמשפחה באזור זה דבר נהדר.. ואני חושב ש - EVANSTON ושיקגו אלו מקומות מצוינים לחיות בהם. אני מאד מאד אוהב את מדיסון, אבל יש לי תחושה שאם הייתי במצבך הייתי עובר בקיץ ל - NW..
סחטן עליך - מחכה לפגוש אותך בארה"ב!