התקבלות לאונ'

fighter21

New member
התקבלות לאונ'

בפועל, עם בגרות של 96 ופסיכומטרי של 600 אי אפשר להתקבל לשום מקום באת"א.

H20

New member
לא נכון

יש כמה חוגים, פחות מבוקשים מן הסתם, שכן אפשר להתקבל אליהם: סיעוד, מדעי הרוח וכו'.

fighter21

New member
צודק..

עם בגרות 96 ופסיכומטרי 600 אפשר להתקבל לחוג בהיסטוריה (או כל שאר החוגים במדעי הרוח חוץ מאנגלית), מדעי המדינה ולהיות אחות. יש משהו רציני שאפשר להתקבל עליו עם נתונים כאלה? לא. אונ' לבעלי פסיכומטרי 650 ומעלה.

H20

New member
קודם כל, להיות אחות זה משהו רציני

שנית, לא רק לפסיכומטרי יש משקל, גם לבגרויות.

fighter21

New member
להיות אחות.

לגבי זה לא רציני, או המילה היותר נכונה זה "לא רלוונטי". מקווה שזה מגדיר יותר נכון את מה שהתכוונתי.

אוי באמת...

אני שונא הכללות שכאלה, הודעות חסרות תוכן שכל מטרתן הן לעשות "הו הא". אגב, כימיה,פיסיקה ועוד מקצועות כן נתפסות אצלי כ"משהו רציני", באמת תודה לך
אה,והייתי עונה לך משהו רציני ובעל תוכן עמוק יותר, אבל הוצאת לי את החשק.

fighter21

New member
אח שלי

אח שלי (תרתי משמע) שפוך הכל. אבל אם נגדיר מה זה "משהו רציני" לגביי, אם ממש אתה רוצה לדעת, זה משהו שאפשר למצוא פרנסה בסופו של התואר. אם תתעלם לרגע מלהיות אח, ותשאר עם מקצועות ההיסטוריה והגאוגרפיה, כן.. תוכל למצוא עבודה, בתור מורה.

אוקיי,זו הגדרה שלך..

אבל בכ"א זה מה יש-מקצועות עם יותר פוטנציאל תעסוקתי הם מבוקשים יותר, ולכן רף הקבלה אליהם גבוה יותר באופן טבעי.ועם זאת, כאמור אפשר למצוא עבודה עם מקצועות שעומדים ברף זה...[חוצמזה, עם תואר שני אפשר למצוא תעסוקה רצינית יותר בחלק ממקוצעות אלו]

נכון

יש עוד אוניברסיטאות ומכללות. ובן אדם שהשקיע בתיכון, ויש לו ממוצע גבוה, יכול להתקבל לרוב המקצועות גם עם פסיכו של 550.

fighter21

New member
השאלה מה זה נחשב ממוצע גבוה?

בהקשר לאונ'..? מה.. צריך ממוצע 100+?

כן..

אם נתחשב בזה שזה ממוצע משוכלל, אז בסה"כ צריך כמה מקצועות מוגברים , ושבמקצועות המוגברים יהיה לך ציון טוב. 110 זה ממש לא בשמיים...

fighter21

New member
110 זה די גבוה לפי דעתי

הנה תראה. הציונים של חברה שלי לא רעים במיוחד, אבל ממוצע 110 אין לה

בגלל זה אמרנו שזה גבוה..

ציונים לא רעים זה 100, ציונים גבוהים זה 110 ציונים מטורפים זה 115 ומעלה. מצורף ממוצע בגרויות אמיתי שמדגים לך מה צריך בערך בשביל מעל 110...

H20

New member
אם זה עוזר להתקבל לאוניברסיטה, אז

מה רע?

אני לא ממש מבין מה אתה רוצה...

הציונים האלה אומרים שהבן אדם או שממש חכם או שממש חרשן (או שילוב כלשהו) ו --- צירוף מקרים מטורף! גם בשביל באמת להצליח בהנדסת חשמל בת"א אתה צריך להיות או ממש חכם או ממש חרשן. ודרך אגב, אם אתה רוצה יותר חיי חברה ופחות חנונים עם ציונים מטורפים, אתה יכול ללכת לבאר שבע , זו אוניברסיטה מעולה, ואני מאמין שהיחידה כרגע שלא נמצאת בגרעון :).

למעלה