התפתחות

AnalyzE

New member
התפתחות

ישננם שני שלבים מרכזיים בהתפתחות. השלב הראשוני הוא שלב המזוהה בקוטביות. בשלב זה ההתפתחות האישית שלנו תלוייה בהזדהות הקוטביות בחיינו. אנו למדים לזהות סיטואציות כאשר הן קורות לנו. הלמידה נעשית בדיעבעד מתוך פרספקטיבה. אנו לומדים להפנים את הלקחים שלמדנו וכך עוברים לשיעורים נוספים בנושאים אחרים או אפילו לעיתים על מנת לחדד במקרים דומים מאוד. מתי מגיעים לשלב הבא? השלב השני בהפתחות הוא שלב של יצירה. אם עד עכשיו חווינו סיטואציות תוך כדי לימוד, כעט אנו יודעים לבחור את הסיטואציות ואף ליצור אותן ולזמן אותן לחיינו. איך זה נעשה? תהליך הלמידה נעשה מיומן ומושרש כל כך עד שנראה כי למדנו את חוקי היקום ביחס לחיינו ואנו יודעים היטב לאן אנו בוחרים להוביל את חיינו. אך נשאלת השאלה? מה לגבי סיטואציות שאין לנו שליטה עליהן, מקרים קיצוניים או תוצאה לא מדוייקת. יש לזכור שגם שלב זה הוא תהליך. הרי מהות התהליך בחיינו הוא בעצם שינוי הפרדיגמה, שינוי התפיסה. אנו לא מחליפים תפיסה ישנה בחדשה אלא משדרגים אותה על בסיס התפיסה הקודמת. הכוונה היא שתפיסה מסויימת תשרת אותנו בהתפתחות חיינו לתקופה מסויימת אך תמיד תבוא תפיסה משודרגת יותר שתשב על התפיסה הישנה ותיצור תפיסה חדשה לגמרי. לכן כאשר על פניו נדמה שהרצונות שלנו לא התממשו כפי שייחלנו או התכוננו, חשוב לדעת שהמציאות תמיד תענה על כל הדרישות שלנו ותמיד תיתן לנו מה שאנחנו מבקשים. החוכמה היא לא להתמכר לתוצאה.

Shar0ni

New member
למעשה

עד שאדםלא יבין את מהלך הדברים הסרט יחזור על עצמו שוב ושוב. איש חכם אמר פעם בעניין מיסטיקה: אם ישאל אותי אדם מה יהיה העתיד שלי אומר לו בקלות: "בדיוק כמו העבר" כדי ליצור שינוי - יש לעבור תהליך לא פשוט.

"כדי ליצור שינוי, יש לעבור תהליך לא פשוט"../images/Emo45.gif

כל כך מסכימה עם זה, ואולי אפשר להרחיב קצת? אני גורסת ששינוי נובע ממצב של הרגשה "רעה", תקיעות או כאלה. משום שכאשר אדם מרגיש טוב, והכל טוב מסביב, מי חושב בכלל על שינוי? וכאשר אנחנו נתקלים במצב של "תקיעת" או כאלה, מתחילים לחשוב על שינוי. לא פשוט - משום שלרוב אנחנו חוששים מהחדש, מהלא מוכר, ולעיתים ממשיכים "להיתקע" כי נוח להתמודד עם מוכר וידוע למרות ההשלכות שלו.

Shar0ni

New member
אהלן גילי ../images/Emo24.gif

ת'געגעתי
אני חושבת שאם באמת נחקור נגלה שדווקא אלו שהתפתחו עברו לפני כן סוג של אכזבה או כישלון. כשהכל טוב אין שום סיבה לחפש דרך אחרת, לא? אבל כשאדם ניסה את דרכו והתאכזב וחיפש דרך אחרת ושוב התאכזב הוא שואל את עצמו שאלות. הוא מייחל לשינוי, מתפלל. כי כבר מרגיש שניסה הכל והתאכזב. בזמן הזה הוא יוצר איזו מגנטיות בתוכו שתוביל אותו לדרך הנכונה לו. אם ישכיל, יקבל אותה. אם לא- כנראה שיתאכזב שוב, וחוזר חלילה עד שהשיעור נלמד. עד שנעשה שינוי.

../images/Emo25.gif ו.. תראי מה "מצאתי"

"כל צרותיו של האדם נובעות מכך שהוא אינו מסוגל לשבת בחדר שקט לבד" (פאסקל, מתמטיקאי צרפתי) איך ככה?

Shar0ni

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo24.gif

מסכימה חלקית עם המשפט כל צרותיו
נשמע כוללני מידי
אני חושבת שכדי להיות מודע אדם צריך בראש ובראשונה להפסיק לדמיין. הכוונה - המוח יוצר לנו אשליות ודימיונות ורוב בני האדם מאמינים לאותן אשליות. האשליות נועדו כדי "להגן" עלינו. כדי שנוכל ללכת לישון בשקט בלילה ונאמין שהכל טוב. אבל כדי להפסיק לדמיין עלינו להמצא במצב של כאן ועכשיו. להיות. רוב הזמן אנחנו בכלל לא נמצאים איפה שאנחנו - אנחנו בפנטזיה, מחשבות, בלה בלה בלה. אז מתחילים להתאמן על זה... אז אולי אפשר לשבת בשקט בחדר לבד. אבל זה לא הכל יש עוד

Mist2

New member
אני לא בטוח שכך הוא הדבר

הצעד הראשון של האדם להתפתחות הוא לפקוח את העיניים ולראות את מצבו האמיתי!!! את זה יכול לעשות כל אדם, ולא משנה האם טוב או רע לו...אנו זקוקים רק לקצת כנות ואנרגיה. כשאנו מתארים אדם שטוב לו, אנו בעצם אומרים שהוא ישן טוב, אם הוא ישן טוב למה לו להתעורר? לאומתו אדם שרע לו ישן רע, יש לו חלומות רעים והוא רוצה להתעורר. אך גם אנשים שישנים טוב אלולים מזעזוע כזה או אחר להתעורר לרגע.

Shar0ni

New member
כן אבל

אתה מסכים שאדם שישן "רע" יהיה לו יותר "רצון" ואנרגיה להתעורר? אדם שלא מצליח לישון טוב מבין שהשינה אינה פיתרון - במצב זה אדם מבין שהוא חייב להתעורר. אין לו דרך אחרת. ניסה, התאכזב. שוב ניסה ושוב התאכזב. האם עליו לנסות שוב? או להתעורר?

Mist2

New member
בדרך כלל

אדם שישן רע, או שרע לו בחיים, ינסה בכל כוחו להרדם טוב וחזק יותר, הוא רוצה להיות כמו כולם, שיהיה לו טוב יותר. הוא נורא ירחם על עצמו וירגיש שהוא מסכן. אם לא יצליח אפילו ילך לרופא שיתן לו משהו שיעזור לו לישון טוב יותר. במקרים אחרים הוא יספר לעצמו סיפור שעליו להתעורר, שהערות טובה מהשינה, וסיפור מופלא זה ירדים אותו סוף סוף. הוא ישן ויחלום על כך שהוא מתעורר. אדם לא יכול לעשות כלום לבד, הוא זקוק לעזרה כדי לראות את עצמו כמו שהוא ולהבין שהוא ישן ויש אפשרות להתעוררות והאם זה טוב לו. משל המערה של אפלטון מתאר את מצבו של האדם ואת האפשרות להמלט ממצב זה בצורה מדהימה, אתם מוזמנים לחפש את המשל בכתביו של אפלטון, או לקרוא את ה"ניתוח" בבלוג שלי.

Shar0ni

New member
אגב

הדרך הרביעית, לא מתאימה לכל אחד. רוב בני האדם לא מסוגלים לעבור את התהליך שכרוך בשביל להתעורר. זה לא תהליך פשוט בכלל...

Mist2

New member
ישנם עוד דרכים

וזה נכון הדרך הרביעית לא מתאימה לכל אחד, לא בגלל התהליך, כל דרך אמיתית שאת תבחרי תדרוש ממך מאמצים ותהליך קשה.

Shar0ni

New member
יש גרסאות הפוכות

שטוענות שדברים צריכים לבוא בקלות. ללא מאמץ. רק ע"י שינוי מחשבה. יצירת מציאות שונה ע"י מחשבה.

Mist2

New member
אני בכוונה לא רציתי להזכיר את הגישות האלה

בתשובה שנתתי לך. אני לא אתיחס אליהן גם כעת כדי לא להעליב אף אחד :).

orli997

New member
תזכיר תזכיר../images/Emo140.gif

נראה לי שכבר מזמן הפסקנו להעלב מדעות שונות משלנו, ותמיד רצוי לדעתי לעורר לחשיבה שוב גם של דברים שנידמה שכבר הבנו, בכלל כלכך הרבה דעות שיטות ותורות ובכל אחת מהן בטוח נמצא גרעין כזה או אחר של אמת ואין זה אומר שמצאנו את התשובה רק את הגרעין הזה שבמקרה הטוב נצליח לזהות ויוביל למשהו עמוק יותר. אז אם להרגיש טוב זו המטרה תימצא גם הדרך לשם, ובכלל ממתי נהיינו עדינים ורגישים פה? אתה עלול להיות מופתע בתמיכה שתעורר עליך חחחח

Shar0ni

New member
אורלי אני מסכימה עם Mist2

זה נושא מורכב מידי מכדי להעלות אותו כאן בפורום וזה ממש תחום שמתאים לאנשים בודדים.

orli997

New member
למה את חושבת ככה?

אני מגלה כל יום יותר ויותר אנשים שיש להם ביקורת ותחושת חוסר אמון בכל הגישות האילה, אז אולי זו הזדמנות לדבר על זה, ממה חוסר האמון והביקורתיות הזו, אני כבר הרבה זמן מנסה לפתח דיון בכיוון ומישום מה זה מעורר רטיעה, אולי מחשש מהתנגדות? הרי זו הדת החדשה לא?

Shar0ni

New member
לא דת ולא חדשה

הדרך הרביעית היא תורתו של גורדייף שנולד ב- 1872 ונפטר ב 1949. תלמידו היה אוספנסקי שכתב את הספר "החיפוש אחר המופלא" שאתמול סיימתי לקרוא. יש באתר של Mist2 הרבה פוסטים בעניין הדרך הרביעית. אני רק יכולה לומר שזה לא מתאים לכל אחד מאחר וזה דורש המון מאמץ, כח רצון, גם סבל, כן... אבל להתרשמותי - הדרך הרביעית היא דרך להארה באמת! אבל שוב, אני מניחה שינן עוד דרכים. הפקיר הנזיר והיוגי אלו שלושת הדרכים להארה והדרך הרביעית

orli997

New member
לא מדברת על הדרך הרביעית

קראתי ומאוד מתחברת גם, אני דיברתי על הגישה הגורפת של להרגיש טוב לחשוב חיובי וזה, אני בכלל לא חושבת שיש דרך אחת להארה באמת, בכלל נזהרת מהצהרות כאילה, כי כבר נוכחתי בכל שקר טוב יש גרעין או יותר של אמת ואם גילית את הגרעין אל תמהר להצהיא שזו זו הדרך ואל תיתקבע ותיתחייב על כלום, ככה זה המוטו שלי בחיים. לכן בכל תורה דרך תפיסה ואמונה אני מחפשת את הגרעין הזה שסביבו עשו את כל הפרומווישן וגם מה לא מוצא חן או לא מקובל עלי, אני בטוחה שעבודה קשה היא הדרך בכל מקרה אין קיצורי דרך ואין אינסטנט , אז מה אם לא מתאים לכל אחד? אם לי מתאים אני בוחרת לדבר על זה, ומי שלא מתאים לו מוזמן להגיב וגם מי שמתאים לו, לפני שנתיים כשדיברתי על הדרך לאיזון באיזו הרצאה שהייתה היו בטוחים שניגזרה מהדרך הרביעית ואני בכלל לא ידעתי על קיומה, בהזדמנות אחרת היו בטוחים שאני מדברת על הדרך החמישית או תורת החמש או משהו כזה שגם את זה אני לא מכירה, בקיצור לא חשוב איך נקרא לעניין יש אנשים שנימשכים לאמת מסויימת מבלי צורך להגדיר אותה ויש להם בהחלט זכות להתבטא ולבטא אותה, לא ככה?

למעלה