התפתחות מינית

התפתחות מינית

בת ה-8.5 שלי הודיעה לי היום שמתחילים לגדול לה הציצים, היא מרגישה את הפיטמות עם גוש קטן. עדיין לא רואים כלום. שאלתי אותה אם היא שמחה והיא אמרה שלא. אמרתי לה שיקח עוד הרבה זמן עד שזה יהפוך לציצי ממש ויש לה זמן להתרגל. שוחחנו קצת. גם אני התפתחתי מוקדם אבל חשבתי שבגלל שהיא ילדה מאוד מאוד רזה אז היא תתפתח מאוחר יותר ממני - זה כנראה לא קרה... אני לא יכולה להגיד שאני מאושרת מההתפתחות המוקדמת אבל בשיחה איתה השתדלתי להיות הכי הכי "ניטראלית" שאפשר. זהו, רק רציתי לספר.

עשית בחכמה

ששמרת על ניטרליות, אני מקווה שהיא גם קבלה זאת. גם ענית לה נכון, שיש עוד זמן. את יכולה לציין לה שהיא עוד תשמח שהיא תהיה בין הראשונות בכיתה עם שדיים וחברות עוד יקנאו בה. היום, בדרך כלל הבנות מאד רוצות "להיות גדולות" מהר. אני שומעת הרבה בנות שבוכות שלהן עוד לא גדל כמו לחברות שלהן. חשוב שתקבל את הנשיות המתקרבת בלי הסתייגויות ועם בטחון.

daoli

New member
צודקת, הבת שלי בת חמש ורוצה כבר ציצים../images/Emo6.gif../images/Emo7.gif

שמה לעצמה כל מיני גרבים ומשחקת שיש לה ציצים. שואלת אותי מתי כבר יגדלו לה. אם זה גנטי.........אז כנראה שיגדלו לה עוד המון המון זמן. אני הייתי השטוחה של הכיתה. הכל בא לי מאוחר. מחזור קיבלתי רק בגיל 16 ובאמת קינאתי בכול אלו עם הבז'זים הגדולים. בגיל 14 אמא שלי ממש ריחמה עלי, והלכה ורכשה לי את החזיה הראשונה שלי. אני זוכרת את עצמי יושבת על המיטה ובוכה מרוב אושר שגם לי יש חזיה. אבא שלי תמיד ניסה לנחם אותי במשפטים כמו : "חמודה, שדיים קטנים זה ספורטיבי, לכל הספורטאיות והמתעמלות יש קטנים" מה שכמובן לא ממש עזר. ולאמא שלי היו את המשפטים כמו: " מתוקה שלי, תראי אותי עם הציצים הגדולים שלי, את יודעת כמה זה כבד? את מתארת לעצמך איך הם מזיעים שם למה? איך הם עפים מצד לצד כשאני רצה?" גם זה לא ממש עזר.
הכי חשוב לתת לבת שלך הרגשה טובה. שתרגיש נוח עם הגוף שלה.

b o t t e n

New member
../images/Emo6.gifכאילו שאני כתבתי את ההודעה.

הבת שלי בת ארבע וגם כבר רוצה ציצים וחזיות. אני מנסה להסביר לה שציצים מקבלים באוניברסיטה, אז היא רוצה ללכת כבר עכשיו
היא מודדת את שלי לפאן. מזל ששלי מרופדות. גם אותי האל לא חנן, אלא הרופאה בגיל 22
עד אז נראיתי כמו בת 12
היום מההנקות זה כל מה שנשאר

אנילה1

New member
תלכי עם הבת שלך לרופא אנדוקרינולוג, הוא ינסה

להפסיק את ההתפתחות המינית, גיל 8.5 זה נורא מוקדם. הסיבה היא שאם היא מתפתחת מינית היא תפסיק לגבוה. היא עלולה להשאר נמוכה. הסיבה שהיא ובנות אחרות מתפתחת מוקדם, היא בגלל שיש הרבה אסטרוגן בכל דבר שאנחנו אוכלים נושמים שותים ואפילו מורחים על הגוף. האסטרוגן מאיץ את ההתפתחות המינית. הייתה תוכנית שלימה בשידור חוזר על זיהומי אסטרוגן של הסביבה, עם רפי קרסו. במקרה זה התורשה לא משחקת תפקיד.

כל מה שכתבת שמעתי גם אני

לגבי עצירת ההתפתחות הייתי חושבת פעמיים. עד כמה נכון לעשות זאת ומהו ה"מחיר" אם בכלל .

נומלה

New member
לפני שחושבים פעמיים

מתיעצים עם רופא הילדים ומהר. אחר כך כשיש אינפורמציה יותר מלאה חושבים פעמיים.

נומלה

New member
כמובן

ובתור אחת שהיתה בדיוק במצב כזה, זה גם מה שעשיתי. אני מאמינה גדולה בהחלטות עם מקסימום אינפורמציה ואני חושבת שבמקרה המדובר החלטה כאשר לא בדיוק יודעים את ההשלכות (והן עלולות להיות חמורות) יש יותר סיכוי להצטער עליה. עדיף (לדעתי כמובן) להתיעץ לפני קבלתה.

לגבי צמיחה לגובה

הצמיחה לגובה, בדר"כ היא עד לשנה וחצי-שנתיים לאחר קבלת המחזור. התורשה תמיד משחקת תפקיד - יש המושפעים יותר ויש המושפעים פחות מכל זיהומי הסביבה.

פיצית9

New member
אנילה יקרה היא בת חמש וחצי לא שמונה וחצי

שולחת חיבוק לא יודעת מה עושים במצב כזה ומצד שני כלכך מבינה גם שהבת שלי נולדה והגיעה לגיל שנה והיה חשש לאוטיזם הייתי זומבי לא התיחסתי לבת הגדולה והיה לי מאוד מאוד קשה רק חשבתי איך אמות אם זה באמת יתממש והבת שלי תהיה כזאת. אבל למזלי תודה רבה לאלוהים אין אוטיזם וי שלי ילדה חכמה ומקסימה שהיה לה איחור התפתחותי והיא הצליחה להדביק את הפער. אבל אני מבינה אותך כי שיש ילד חדש בבית עם העניינים שלו. הורים ללא שינה דאגות מפה ועד הודעה חדשה על דברים קשה להתרכז בעוד ילד. מבינה ומאחלת לך שתמצאי את הדרך להסתדר עם ביתך על הצד הטוב ביותר.

פיצית9

New member
סיפרתי על מקרה שלי ועל כמה שמבינה את

הבחורה. כתבתי דוגמא אישית שלי ולמה מבינה אותה. שהייתי כלכך עסוקה עם התינוקת ופחות נתתי יחס לגדולה כי לא ישנתי טוב בלילה איתה כי היו חששות להתקדמותה והיה חשש לאוטיזם שזה סיפור בפני עצמו וכל מיני דאגות. לא אמרתי שלה יש את זה חלילה אלא נתתי דוגמא ממני למה היה לי קשה להתיחס לבת הגדולה וכמה שאני מבינה את האישה.

לא רואה בעיה. הבת שלי בת 9.5 כיתה ד' ורוב

הבנות בכיתה כבר עם חזה קטן ולכן הולכות עם גוזיות. הבת שלי עוד לא בכיוון. כן, בהתחלה זה היה נראה לי מוזר ומוקדם (בתקופתי זה התחיל רק בכיתה ו'...) אבל הזמנים משתנים. היא באה לשאול אותי מתי אני חושבת שיגדל גם לה, אז אמרתי שאני לא באמת יודעת כי זה אינדיבידואלי ומשתנה, אבל אם היא ירשה את הגנים שלי בכיתה ז' נקנה לה חזיה מרופדת..... אבל אמרתי לה שאם היא רוצה אנחנו יכולות ללכת ולקנות לה גוזיות בלי קשר. כי לא חייבים ציצי בשביל גוזיה ואכן הלכנו וקנינו והיא מאד מאושרת מהן.... אז הינה הקצה השני של הסיפור. כי ככה אנחנו, אף פעם לא מרוצות ממה שיש לנו. מי שיש לה שיער חלק - רוצה מסולסל. מי שיש לה מסולסל - רוצה חלק. מי שגבוה - מודאגת מזה שהיא גבוה מידי. מי שנמוכה - מודאגת שהיא נמוכה מידי. מי שגודל לה הציצי מעדיפה שהוא עדיין לא יגדל. מי שלא גדל לה הציצי מודאגת מזה שהוא עדיין לא גדל.....

עידכון

הייתי היום (במקרה) אצל רופא הנשים שלי ושאלתי אותו לגבי הילדה. הוא אמר שטווח הגילאים להתחלת ההתפתחות הוא 8-13, כך שהיא בנורמה ובכל מקרה לא מועמדת לטיפול אנדוקריני, מה גם שיש קשר תורשתי ואם אני התפתחתי מוקדם סביר שגם היא. בנוסף לכך אין חשש להפסקת הצמיחה לגובה כי היא בערך בגובה של ילדה בת 10 ומכיוון שהיא מאוד רזה, גם אם היא תתפתח מוקדם, סביר שאת המחזור היא לא תקבל לפני שתשקול 35-40 ק"ג (היא שוקלת היום בערך 25). נרגעתי.

נ.ב. בעניין התזונה

אנחנו מאוד משתדלים לאכול בריא, ירקות, דגנים, קטניות וכו', כשמתאפשר אז אורגני. ביצה אחת ביום ומעט מאוד חלב ומוצריו (היא במיוחד לא אוהבת) בשר ועוף שהם המקור העיקרי להורמונים אנחנו אוכלים בערך פעם פעמיים בשבוע. ג'אנק וחטיפים רק במסיבות.

מאוד מעניין מה שהרופא שלך אמר על משקל

לא ידעתי שילדה לא מקבלת מחזור לפני שהיא שוקלת 35-40. גם הבת שלי מאוד רזה היא בת 10 ושוקלת בערך 25, כך שזה משהו שאני צריכה לשים אליו לב. את רואה, את פנית להתייעצות איתנו ובסוף גם אנחנו החכמנו....

למעלה