התפתחות טוראט

ורדית14

New member
התפתחות טוראט

כחדשה בתחום שאלה נוספת. האם התסמינים הנוספים הנלווים לטוראט כמו OCD, הפרעות קשב, לקויות למידה וכו', הם דברים המתפתחים עם הזמן או שכבר בגיל צעיר רואים אותם? האם ייתכן שיהיו התקפי זעם בבית ובבחית הספר התפקוד יהיה נורמטיבי? אני פשוט מנסה לדעת למה לצפות. וחוץ מזה האם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי לטיקים בלבד כיוון שעדיין אין מאפיינים נוספים לטוראט כמו הפרעת קשב, מחשבות טורדניות כפייתיות וכו'? מה תופעות הלוואי של התרופות? ודבר אחרון.... חשבתי להתחיל בטיפול תרופתי לטיקים כדי שהדימוי העצמי לא יפגע בעתיד כיוון שכרגע בני מאוד מקובל ואהוב ואני חוששת מהעתיד. מה דעתכם? תודה מראש וסליחה על הבלבול הרב.. זו רק ההתחלה...

מירב1965

New member
ברוכה הבאה

לגבי שאלותייך, הטוראט מאוד מטעה ואצל כל אדם הוא מאופיין באופן אינדיבידואלי. ישנם לוקים שיש להם רק טיקים ואילו אחרים מקבלים את כל התוספות הנלוות כפי שמנית ואגב ישנם גם אצל בני. בתחילת דרכנו שלא ידענו בכלל מה זה טוראט התחילו להופיע אצל בני התקפי זעם קשים ואשר אופיינו רק בבית אני זוכרת כשהייתי שואלת בבית הספר איך ילדי מתנהג אמרו לי שבסדר גמור ולא הבינו בכלל למה אני שואלת, עם הזמן שמנו לב שיש לו קושי בלימודים ושוב כששאלנו את המורה היא אמרה שהילד לומד והכל בסדר איתו... בהמשך גם הופיעו חרדות מרובות שלימים הבנתי שזה בעצם OCD כי מעבר לחרדות היו לו גם כל מיני טקסים שלא הבנו מה זה. אחרי שנה לערך התחילו להופיע טיקים ממש מפחידים הוא היה מסתכל עלינו ומסובב את ראשו במקביל לכיוון אחר וממצמץ ללא הפסקה ומושך המון באף ומכחכך בגרון, בעת נסיעה ברכב הוא היה רוקע ברגליו ואני זוכרת שכל פעם חשבנו שמשהו נפל ברכב או מישהו זורק משהו על הרכב מרוב שזה היה חזק. כך שאת מבינה שאת לא יכולה לדעת למה לצפות ואם בכלל ואני יכולה רק לומר שרק דרך שיחות עם הילד הבנתי מה הם קשייו האמיתיים ודרך זה הוא אובחן וקיבל טיפול בהתאם. לגבי שאלתך אם עדיף לתת לילד כדורים רק לטיקים את השאלה הזו את צריכה להפנות לבנך בעצם כי הוא יודע הכי טוב לומר אם זה מפריע לו ואם הוא רוצה להתחיל להתנסות בכדורים, אצלנו למשל מתחילת הדרך ועד היום בכלל לא קיבלנו כדורים לטיקים אלה רק לתופעות הנלוות של הטוראט. ובאופן אישי הייתי מעדיפה בכלל שילדי לא יקח תרופות אך לפעמים זה ממש בלתי אפשרי כי איכות חייו נפגמת ללא תרופות ומצד שני הניסוי והטעייה/תהייה גם לא עוזרים הרבה לאיכות חייו כי אצלנו רוב הכדורים גרמו ליותר תופעות לוואי מאשר לעזר.... מאחלת לכם בהצלחה בהמשך הדרך.

mazy

New member
בהחלט יש מצב שהתסמינים מתפתחים..

אין זה וודאי ובטוח שכמו שהתחילה התסמונת כך היא תימשך. אין חוקים בעניין. אף אחד לא יכול להבטיח שתסמין כזה או אחר יגיע או לא. יש לוקים שאצלם התחיל הטוראט רק עם טיקים, ובחלוף הזמן התווספו עוד תסמינים כגון OCD, ADHD ועוד..הכל ייתכן והכל יכול להיות. עניין כדאיות הטיפול התרופתי היא אישית ומשתנה מלוקה ללוקה. בדר"כ טיפול תרופתי ניתן במידה והתסמינים משבשים את חייו של הלוקה ומפריעים לחיי היומיום שלו. מאחלת לכם דרך צלחה ב"מסע" במשעולי הטוראט. נשמח לענות ולהשיב על שאלות, תהיות ועוד.. מזי (אם למתבגר בן 15 לוקה בטוראט).

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif ורדית שלום

רק לפני ימים ספורים חזרתי - אז מתייחסת רק עכשיו. מציעה לך לעיין בתקציר ההרצאה של פרופ' בוב קינג "תסמונת טוראט – ממצאים עדכניים, גישות טיפוליות ומבט לעתיד", שם ניתן למצוא התייחסות הוליסטית לטוראט לרבות התייחסות לטיפול התרופתי. אם יהיו שאלות נוספות - אנחנו כאן.

למעלה