התפתחות זית בר...

wuten

New member
התפתחות זית בר...

שלב א מלפני כשנה וחצי...אחרי גיזום והורדת רוב הנוף..

wuten

New member
לאחר מספר חודשים.

עבר כמובן גיזומים,והורדת עוד חלק מענף השלד המרכזי...

wuten

New member
וכיום...

העציץ הוחלף לפני יומיים,הוסף חיפוי טוף אדום גרוס על פני המצע למראה אסטתי יותר. ועדיין ממשיך להתאמן,לאט,אבל מבטיח.. אוכל לציין שהעץ גדל בתוך הבית מול חלון שטוף אור הפונה מזרחה.

Dor It

New member
תיעוד יפה ומיקום השתילה

נראה לי שתזוזה לכיוון ימינה (קרוב יותר צד הימני של שולי העציץ) תשפר את המראה.

wuten

New member
תודה..

לגבי מיקום העץ,גם אני חשבתי על זה בהתחלה,אבל אז יווצר מראה סימטרי יותר של העץ ביחס לעציץ,נראה לי פחות אסתטי. אני מעדיף אותו במיקום הנוכחי. אני גם לוקח בחשבון גם גידול כלשהו בנפח הנוף בצידו הימני של העץ,לכיוון שוליו הימניים של העציץ.

אדם ק

New member
זית מרשים

לפי דעתי העץ נראה טוב מאוד, בעל קריטריונים מאוד טובים, נראה לי שמחכה לו עתיד טוב : ) בהצלחה בהמשך,

wuten

New member
תודה אדם...

לקחתי את הערתה של דורית לתשומת ליבי ושיניתי את המיקום.... אני עדיין מתלבט מה נראה יותר טוב,אשמח לקבל עוד דעות...

סן תאי

New member
חומר גלם מצויין !

התפתח יפה מאוד עד כה, במיוחד לאור העובדה שהוא גדל בבית. אני חושב שמיקום השתילה וגובה השתילה אינם נכונים. עוד מעט ימינה ישפר משמעותית את האפקט, ויותר מכך חשוב לשתול אותו נמוך יותר על מנת לנטרל את אפקט ה"כרס" התחתונה ולתת תחושה של נבארי המתרחב בנקודת המפגש עם הקרקע. א ב ל ... לא ממליץ לעשות זאת כרגע, די בכך ששינית את זווית השתילה לאור ההערה הקודמת, גם זה היה מיותר, הוא עדיין באימון. אל תציק לו לעיתים כל כך תכופות. בבוא היום לקראת השתילה בעציץ המתאים - עיין בכל התגובות שקיבלת ותקבל ואז בצע את השתילה בצורה הנכונה ביותר.

למעלה