התפתחות הילד

meravhs

New member
התפתחות הילד

אני יודעת שיש כמה חייפאים כאן בפורום ורציתי להתייעץ לגבי התפתחות הילד בבני ציון. עשינו פיזיוטרפיה מספר פעמים וברובם עפרי היתה כמעט רדומה לגמרי ולא שיתפה פעולה כלל. התעקשתי על בדיקת רופא נוירו-התפתחות משום שלא התבצעה כזו מאז הפגיה. הומלץ לי לפנות לפרופ' תירוש וכך ביקשתי. לאחר דחייה של מספר פעמים שבהם נאמר לי שיש צורך לחכות לבדיקה אצלו והסכמתי להמתין על מנת לבצע אצלו את הבדיקה קבעו לי תור לפני יומיים. להפתעתי כאשר הגעתי לבדיקה היתה שם רופאה אחרת שאני אפילו לא זוכרת את שמה, בהתחלה התלבטתי אך לבסוף החלטתי להכנס אליה בלי לומר מילה כדי לא ליצור אנטי כבר בהתחלה. האם להתעקש לבצע אצלו בדיקה חוזרת? כדאי לציין שהיא מצאה חוסר סימטריה קל בין ימין לשמאל (שמאל חזק יותר) וחוש השמיעה והראייה אינם מפותחים כמו של תינוק רגיל ויש צורך לעבוד על מעקב לשני הצדדים. האם בדיקה קצרה כל כך שבהם עפרי היתה קצת עצבנית אם כי עירנית מכרגיל יכולה לתת מדד מדויק? הבנתי שהפיזיוטרפיסטית היא זו שהבחינה באי סימטריה, איך יכלה לעשות זאת אם בכל פעם שאנו מגיעים עפרי לא מסכימה להתעורר? שמעתי פעם על סוגי פיזיוטרפיה ברפואה משלימה, מישהו מכיר משהו מומלץ? תודה, מירב

מירב

הא סימטריה היא דבר ידוע ומוכר, וגם אנו "לוקים" בו. זוהי בדיוק מטרת הפיזיו- לשפר את הסימטריות. זהו ליקוי התפתחותי בלבד (בניגוד לפרמננטי) ואפשר לטפל בו. בשביל זה אנחנו הולכים שם באדיקות לפיזיו (בריגיטה). אני חושב שכדאי לך להתעקש על תירוש. הוא משיכמו למעלה והתחושות שהוא יתן לך הן מדהימות. הוא יענה לך על הכל בכל הכבוד הראוי ואם לא תשכחי כלום, לא תצאי ממנו עם סימני שאלה. אולי את הבדיקה הבאה (עוד חצי שנה, נכון?) כדי שתעשי איתו ואז תתעקשי. מה עם הברה? ובנוגע ל"נרדמות" בפיזיו, אולי כדאי לנסות שעות אחרות? תסמכי עליהם. לא בעניים עיוורות, אבל הם ממש בסדר. בגלל זה אנחנו שם (והייתי צריך להלחם על זה עד זוב דם, תאמיני לי). אם יש לך עוד שאלות- SHOOT!

למעלה