התפתחויות בנושא כתיבת הבוקר שלי

התפתחויות בנושא כתיבת הבוקר שלי

לרגל השקת המחברת השניה, אני פשוט מ-ו-כ-ר-ח-ה לספר על האפקט. הייתי חשדנית וסקפטית תחילה, אבל היום אני מבינה בדיוק למה התכוונו כאן הרבה אנשים שדיברו על כך שהם מרגישים היום הרבה יותר ממוקדים. כך גם אני מרגישה עכשיו. באופן עקרוני אני לא כותבת בשבתות ובחגים - אני נותנת לעצמי פטור בימים אלה ממטלות יומיומיות, כמו התעמלת בוקר, ספורט וכאלה. אבל בעוד שיש דברים שפחות חסרים לי [כמו התעמלות בוקר...], הכתיבה ממש חסרה לי. אני מצפה כל בוקר לכתיבת הבוקר, ולעתים קשה לי לעצור בתום 3 העמודים. ואגב, שאלה: מה אתם עושים עם המחברות הישנות? זורקים? שומרים?

meshi4

New member
גם אני מתמידה

בכתיבת הבוקר.ערב אחד קרה לי שהרגשתי כל כך רע,ואז נזכרתי במחברת.מיד התיישבתי לכתוב .חשתי הקלה לאחר מכן ויכולתי להמשיך בפעילות שהיתה לי. מוצאת את עצמי ממליצה לאנשים הקרובים לי לכתוב במחברת.

נוע ת נ ו ע גם אני התחלתי השבוע

בכתיבת הבוקר שלי ומתקשה לעצור כעבור 3 עמודים. בינתיים שומרת את המחברת...

mikel a

New member
הפסקה בכתיבת הבוקר../images/Emo4.gif

בכל ימי החג לא כתבתי... מקווה לחזור מחר לשגרה. אני עדיין בודקת את השפעות כתיבת הבוקר עליי. חלק מהימים היא גרמה לי להיות יותר מרוכזת. ובחלק מהימים להצפה רגשית ודווקא לחוסר ריכוז וחוסר מנוחה במשך היום ואז נתקעתי וחשבתי אם זה טוב בשבילי?? סתם מעניין אותי לשמוע מכותב/ת מנוסה אם הכתיבה אצלכם בכל מצב? חופשה, יום עמוס במיוחד, חוסר חשק?

השאלה אם הכתיבה עושה טוב בכל מצב?

התשובה שלי היא כמישהי שכותבת בבוקר כבר די הרבה שנים ברציפות - בטווח המיידי, כלומר לאותו בוקר, לאותה שעה, לא. לפעמים היא מתסכלת, כואבת, מציפה והדברים שכתבתי לא נותנים לי מנוחה. וזה ככה במיוחד בהתחלה, זה יילך וישתפר ככל שתשתפר היכולת שלך להיפגש עם הדברים ולטפל בהם, אבל זה לא ייעלם לחלוטין, וטוב שכך. גם החשק לכתוב הוא לא תמיד זהה, ואיכות הכתיבה והתכנים משתנים כל הזמן. יש לפעמים ימים שלמים שהכתיבה שלי תקועה באותו נושא כל בוקר, ויש ימים שאני כותבת על מאתיים נושאים שונים בשלושה עמודים. אבל לטווח הארוך יותר, הכתיבה עושה טוב, טוב מאוד אפילו. ודווקא ההתעסקות בתכנים שגורמים לחוסר ריכוז היא מבורכת כי זה סימן לכך שאת נוגעת בדברים אמיתיים.

mikel a

New member
יעל ענית בדיוק על השאלה שלי

למרות שאני לא ניסחתי טוב את השאלה. חשבתי על זה שאולי ההתנגדות שלי לכתיבת הבוקר נובעת מכך שעולים גם תכנים לא נעימים שמחייבים אותי להתמודד. שזה טוב. התובנה שלי מכתיבת הבוקר של היום היא שאני צריכה יותר להתמקד במימוש המחשבות/רעיונות שלי. ולא רק להסתבך במחשבות. ועצם זה שכתבתי זו כבר תחילתו של יום עם עשייה.

אחרי החגים יתחדש הכל

אנצל את השירשור כדי להזכיר שמחר מתחילה תקופת "אחרי החגים". יכול להיות שיש מי שרואה בזה תקופת דכאון של התפכחות והאנג-אובר (חמרמורת בעברית) לאחר שכרון החגים, אבל אני חושב שיש משהו טוב בשגרה, ושזו הזדמנות לשינוי: באורחות החיים, בתזונה, בפעילות, בעבודה, במשימות האישיות והמשפחתיות ועוד. כעת אין תירוצים- אמיתיים או מפוברקים.

חמרמורת, מה?

בטוח יהיה לי מזה קצת בשבוע הקרוב, אבל כמו שכתבת כאן, השיגרה תגיע, ומהבטחון של השגרה, נתחיל לעשות את השינוי. שבוע טוב וחזרה נעימה לשיגרה לכולנו,

KoSeMeT

New member
לא מצליחה להתמיד

והסיבה תלויה ולא תלויה בי. אמא שלי מסיעה אותי כל בוקר למשרד, משום שהיא שותפה בו ואני עובדת איתה בעצם, ולכן הבקרים שלי תלויים בה. כי גם אם אני אהיה מוכנה לפני הזמן, אנחנו פשוט נצא לפני הזמן. היא לא תחכה לי 10 דקות. גם ככה יש לנו ריב כל בוקר מחדש על זה. וזה כן תלוי בי כי אני יכולה לקום ולכתוב כשאני עוד במיטה, אבל אז הראש שלי עדיין רדום מידיי בשביל לחשוב על משהו. בקיצור, אני לא מצליחה להתמיד...

למעלה