התפרצויות זעם/כעסים?

התפרצויות זעם/כעסים?

ה"פתיל" של נוריל קצר קצר. ב- 3-4 ימים האחרונים סף התיסכול שלו נמוך מאד וסף הכעס שלו גבוהה מאד. זה קורה במשפחתון וגם בבית. לדוגמא: אם הוא רוצה משחק מסוים שנמצא אצל ילד - הוא ישר מחטיף לילד וגם לא מקבל את המשחק ואז הוא נשפך על הריצפה בקריז ממש. הוא ממש רועד. הוא יכול לעבור לילד ילד ולתת לו מכה בלי סיבה. וכל מה שהוא רוצה שנענה בשלילה מקבל תגובה של קריז. (נוריאל עוד שבועיים בן שנתיים). מה שאני עושה זה להחזיק אותו, לתת לו חיבוק ולנסות לשקף לו:'אני רואה שאתה כועס כי.... או אני רואה שאתה עייף....וכד', כמיטב יכולתי. האם מוכרת לכם התופעה? מה עושים????

zimes

New member
3-4 ימים?פתאום?

אולי כואב לו משהו - מפתח מחלה מגדל שיניים עצירות תולעים . . . (הייתי הולכת לרופא לשלול בעיה גופנית)

זה לא מדויק הפתאום,

העוצמה של זה היא פתאום. זה מין גל כזה. היו לנו כל מיני גלי כעסים ועכשיו אני לא ממש יודעת על מה להצביע. אני אתן שתי דוגמאות ממש טובות מהבוקר: (הוא ישן טוב בלילה, הוא התעורר במצב רוח טוב, ואפילו זכיתי להיקרא 'אמא', בפעם הראשונה. עד עכשיו זה היה מאמא...) דוגמה ראשונה: אנחנו אוכלים קורנפלקס ביחד. אני מאכילה אותו. הבוקר הוא התחיל בצרחות ובכי וממש ממש לא הבנתי מה הוא רוצה. בסופו של דבר ירד האסימון - הוא רצה לשבת לאכול ליד שולחן האוכל, בכיסא של השולחן. לא בכיסא שלו (=של תינוקות?). בבת אחת הופיע חיוך. לכל אורך הדרך דיברתי איתו כמו אתה כועס כי אתה רוצה לאכול לבד וכד'. דוגמה שניה: הוא רצה צעצעוע שנתתי למאיה. הוא התחיל בצרחות ההסטריות ובהשטתחות, ותוך כדי דיבור איתו זה נפתר. גם הפעם זה נפתר די מהר. היה לי מאד ברור מה הוא רוצה, שהוא כועס ואיך אני פותרת את זה. הבעיה היא שהרבה פעמים ממש לא ברור לי מה הוא רוצה. אני מתוסכלת מזה ובטוח שגם הוא. השאלה היא האם אני נוהגת נכון ומה עוד יש לעשות?

zimes

New member
דומה למה שהיה עם הדס....

היו לנו איזה חודשיים כאלה אתה, וזה נגמר פתאום. אני חושבת שזה היה קשור לכך שיכולת הביטוי שלה לא הספיקה לה, אבל אני לא בטוחה
לדעתי - וזה מה שאני עשיתי - כשאת לא מבינה מה הוא רוצה, כדאי לנסות לעזור לו להראות לך. (למשל "בוא אני אקח אותך על הידיים לשיש, ותראה לי"). הנחמה החיחידה, באמת, היא שזה עובר, ושבעוד כמה חודישם הוא בטח גם יתחיל לדבר ואז זה יהיה אפילו יותר פשוט.

לאה_מ

New member
גם לי זה נשמע קשור לתסכול שנובע

מכך שלא מבינים אותו. שווה לחשוב על דרכים לאפשר לו להבהיר את כוונתו (תראה לי זה רעיון טוב, וגם שאלות של כן ולא).

zimes

New member
דווקא

למרות הפיתוי להשתמש בשאלות של כן ולא, אני מוצאת אותן כבעיתיות מאוד (אולי - מוצא אחרון). הענין שכשילד במצב הכועס של "לא רק שאני לא מקבל את מה שאני רוצה, הם גם לא מבינים אותי", שאלות "כן" יכולות לעזור, אבל שאלות "לא" גורמות להתפרצות של עוד תמרור (מילה מקומית, מלשון "בכי תמרורים") ענק. לא אמרתי שהחיים קלים

למעלה