התפרעויות בצרפת

התפרעויות בצרפת

כשהחלו ההתפרעויות נשמעו קולות האומרים "הנה, עכשיו יראו הצרפתים איך עושים סדר", עברו כשבועיים, הופעלו כוחות שיטור עצומים, הוטל עוצר על שכונות, נעצרו אלפי מפגינים, וזאת בזמן שהמפגינים עוברים לשימוש בבקבוקי תבערה ונשק חם, אבל אף מפגין לא נהרג. מעניין להשוות את זה ליום פרוץ האינתיפדה הראשונה או ליום התפרעויות ערביי ישראל על 14 הרוגיו.

כן. כן. עוד הוכחה שאני לא מושלמת

גם בי היתה איזו שמחה לאיד על ההתרחשויות בצרפת. לא נעים. אבל הרבה יותר לא נעים היה לקבל מהם המלצות כיצד לפעול וממה להמנע בשעה שהבית בער אצלנו.

גרי רשף

New member
תהיותי

אי אפשר שלא להתפעל מהסובלנות של הממשלה והמשטרה נוכח המהומות, אם כי יש לי כמה תהיות: 1. האם המפגינים מסכנים שוטרים או אזרחים צרפתים אחרים, או שהם עושים בשכונה מה שבא להם והמשטרה נערכת בחוץ? 2. כל לילה נשרפות מאות מכוניות. נכון- מדובר ברכוש שיש עליו ביטוח ולא בחיי אדם, אבל מה החוכמה? גם המשטרה הפלסטינאית מאוד "סובלנית" ואינה עושה דבר למשגרי הקסאמים.. זה נראה כאילו השוטרים מחכים שלא ישארו מכוניות לשרוף (מה גם שרוב המכוניות הן של מהגרים אחרים מהשכונה).

לגבי השאלה הראשונה

המפגיניםבהחלט מסכנים שוטרים, הדברים הגיעו כבר לירי על שוטרים בנשק חם, שני שוטרים נפצעו קשה מקליעים

אטיוד5

Active member
כמה קסאמים הוטלו לעבר ...

רובע 17? להזכירך, אצלנו הסכסוך נמשך שנים על גבי שנים, ומאורעות אוקטובר היו מאוד מאוד יוצאות דופן. לראיה, כשהיו מהומות במע'ר לפני כחצי שנה המשטרה נמנעה מלהתערב (וגם זה לא היה בסדר, מהצד השני, ודע לך שאתה ואני משלמים על זה עכשיו במיסים - ההרס שנגרם שם מפוצה ע"י המדינה.)

גרי רשף

New member
אין מוקדם ומאוחר בתורה

הקסאמים החלו לעוף הרבה אחרי אוקטובר 2000, ומעבר לכך- יש הבדל בין תושבי הרשות לאזרחי מדינת ישראל.

אטיוד5

Active member
ולפני 10-2000 לא היו צרות אחרות?

נכון שיש הבדל בין אלו לאלו. להזכירך שההפגנה ההיא היתה, פחות או יותר, נסיון לטשטוש ההבדל הזה.

למעלה