התפקדות

ניר4819

New member
התפקדות

אז עכשיו כשיש לנו יותר ויותר חברים, מה דעתכם לעשות קצת סדר ולהתפקד? אני אנסה שיהיו לנו התפקדויות חודשיות, כי אני חושב שזה מאד עוזר לפורומים שיש דברים כאלו. אז הפעם ההתפקדות הראשונה: 1. שם/כינוי: 2. גיל: 3. מתי גיליתם את מרטין והספרים? 4. מתי הייתה הפעם האחרונה שקראתם ספר בסדרה? 5. קוראים עוד סדרות פנטזיה? אלו? 6. מה דעתכם על סדרת הטלביזיה עד כה? 7. דמות חביבה במיוחד בספרים? ובסדרת הטלביזיה? 8. ספר אהוב במיוחד בסדרה? 9. התגובה הראשונה שלכם כשנודע שהספר ה-5 נגמר? 10. הזמנתם כבר את ה-5 או מחכים? 11. ולקרב האחיות הגדול: סנסה או אריה, מי חביבה עליכם יותר? סוף שבוע נעים ושבת שלום לכולם!

is00

New member
יותר מדי שאלות.

אבל אני אענה בכל זאת, אבל רק על חלק מהן. שם: איתי(את הכינוי פה אפשר לראות בעצמכם). גיל: 32. את הספרים התחלתי לקרוא לראשונה בשנת 2003. מאז קראתי את הסדרה עוד פעם אחת ועכשיו התחלתי לעבור עליהם שוב, כי... ובכן זה בגלל הסדרה והכמות של הסצנות שהם חותכים/משכתבים ומוסיפיםשאני לא מבין למה הם עושים את זה והורסים הרבה סצנות מעולות מהספר. לכן החלטתי שאני חייב לבדוק את זה בעצמי, אז...כנראה שתוך חודשיים-שלוש אני אקרא את הסדרה כולה בפעם השלישית. הדמות האהובה עלי היא ללא ספק אריה סטארק. הספר המועדף עלי בסדרה... "סופת החרבות", ללא שום ספק. מה אני חושב על הסדרה עד כה?! מאוכזב מאוד. אבל הפרק השלישי היה יותר מוצלח מהשתיים הקודמים לו, לטעמי, אז אולי זה יישתנה עד סוף העונה. מה לגבי ספרי פנטסיה אחרים? אני חובב פנטסיה מושבע, אבל הרבה זמן לא קראתי משהו חדש ו... לא הזמנתי את הספר ה-5. חיכיתי 6 שנים. אין לי בעיה לחכות עוד כמה חודשים עד שהוא יגיע לארץ.

ellendili

New member
../images/Emo45.gif

1. שם/כינוי: אלה, נעים מאוד
2. גיל: 27 3. מתי גיליתם את מרטין והספרים? מממ...בערך לפני 10-11 שנים.. קראתי את התרגום לרוסית והייתי לחלוטין מאוהבת בג'ון (ממש היה לי קראש רציני עליו בגיל 16
) סיימתי את שלושת הספרים תוך שבועיים וחצי ואחרי יומיים התחלתי את כל הסדרה מההתחלה שוב
. 4. מתי הייתה הפעם האחרונה שקראתם ספר בסדרה? בפעם האחרונה קראתי את שלושת הראשונים (הפעם באנגלית) לקראת ההוצאה של משתה לעורבים. מאז לא חזרתי אליהם. אבל הפורום ממש עושה חשק. 5. קוראים עוד סדרות פנטזיה? אלו?ברור! טולקין הוא המלך הבלתי מעורער שלי. אני מאוד אוהבת גם את הרואים למרחק והליצן הזהוב של הוב. פראצ'ט ואדמס כשבא לי משהו מצחיק וקליל, הם מעולים!. המשחק של אנדר וההמשכים...טוב יש המון... אה, הארי פוטר ונרניה! (אבל רק הספרים!) האכזבה הכי הכי הכי גדולה וכואבת שהייתה לי זה כישור הזמן...זה התחיל כ"כ טוב...פרשתי איפשהו אחרי הספר השביעי או השמיני..זה התחיל להיות בלתי נסבל. וחבל
6. מה דעתכם על סדרת הטלביזיה עד כה?אמביוולנטי... מצד אחד היא עשוייה מעולה. ויש הרבה ליהוקים מושלמים. אבל מצד שני... חסר לי משהו...יש הרבה אי דיוקים שאין להם סיבה הגיונית... לא יודעת.. צריך לראות את כל העונה. (ואיפה, לכל הרוחות, הזאבים???) 7. דמות חביבה במיוחד בספרים? ובסדרת הטלביזיה? ג'ון כבר אמרתי?
וטיריון כמובן! בסדרה אני אוהבת את נד וטיריון. ג'ון פחות..הוא לא כמו שדמיינתי. 8. ספר אהוב במיוחד בסדרה?המ..קשה להגיד...בשבילי שלושת הראשונים הם מקשה אחת. ומשתה לעורבים הוא בנפרד. אז ברור שהשלישייה לוקחת
9. התגובה הראשונה שלכם כשנודע שהספר ה-5 נגמר? *אייקון מקפץ משמחה ומוחא כפיים בהתלהבות!* 10. הזמנתם כבר את ה-5 או מחכים? בארור שהזמנתי!! יאללה שיגיע כבר! 11. ולקרב האחיות הגדול: סנסה או אריה, מי חביבה עליכם יותר? אריה. זו לא תחרות בכלל. אולי אחרי שסנסה תלמד משהו מבייליש ותפסיק להיות כזאת נעל אני אחשוב על זה שוב. בינתיים אריה, ללא ספק.

IWRIS

New member
אני

1. שם: מיטל 2. גיל: 23 3. מתי גיליתם את מרטין והספרים? האמת שאני ממש לא זוכרת. אני רק זוכרת שמאיזושהי סיבה לקחתי את "משחקי הכס" בטעות, אני ממש לא זוכרת למה. אבל מסתבר שזאת הייתה הטעות הכי משתלמת שיש
4. מתי הייתה הפעם האחרונה שקראתם ספר בסדרה? האמת שאני קוראת עכשיו את כל הסדרה מחדש לקראת הספר החדש בסדרה אז כרגע אני ב"עימות המלכים". 5. קוראים עוד סדרות פנטזיה? אלו? קראתי הארי פוטר ושר הטבעות שממש אהבתי. וגם טיגאנה. אבל באופן כללי אני לא כ"כ מתחברת לפנטזיות אחרות. אחרי "שיר של אש ושל קרח" ניסיתי עוד, אבל כנראה שאחרי זה הציפיות שלי כבר היו יותר מידי גבוהות. 6. מה דעתכם על סדרת הטלביזיה עד כה? אני דווקא ממש אוהבת את הסדרה. סדרת טלוויזיה צריכה להיראות אחרת מאשר סדרת ספרים סך הכול וההפקה טובה לדעתי, הנופים, וכו'- אני מחכה כבר לשלבים של החרבות, המלחמות והאקשן. 7. דמות חביבה במיוחד בספרים? ובסדרת הטלביזיה? טיריון וטיריון
אבל אני גם ממש אוהבת את ג'ון, נד ואת ג'יים מהספר השלישי. 8. ספר אהוב במיוחד בסדרה? לראשון תמיד יהיה לי משהו מיוחד. אבל לפי מה שאני זוכרת גם ממש אהבתי את "סופת החרבות", אם כי לדעתי טיריון סובל שם יותר מידי
9. התגובה הראשונה שלכם כשנודע שהספר ה-5 נגמר? סוף סוף.... 10. הזמנתם כבר את ה-5 או מחכים? מחכה (לעברית) 11. ולקרב האחיות הגדול: סנסה או אריה, מי חביבה עליכם יותר? בסדרת הטלוויזיה אין ספק שאריה. בספר אהבתי אותה קצת פחות, אבל היא עדיין לוקחת כי סאנסה באמת טיפשה ומעצבנת (אבל יש לציין שיש תקווה לשינוי.

ניר4819

New member
גם אני מתפקד

ונעים מאד! 1. שם/כינוי: ניר 2. גיל: 36 3. מתי גיליתם את מרטין והספרים? לפני בערך עשור או קצת יותר. זה היה ממש אחרי היציאה של סופת החברות. 4. מתי הייתה הפעם האחרונה שקראתם ספר בסדרה? כאמור, אני קורא עכשיו את סופת החברות כהכנה לספר ה-5, ואחריו אקרא כנראה גם את הרביעי. צריך להזכיר לעצמי הרבה פרטים... למשל, אני קורא בספר השלישי את הפרקים של אריה, ואני מנסה לזכור איך היא הגיעה להארנהל ואיך היא ברחה משם בדיוק... וזו רק דוגמא אחת. איך למשל הגיע ג'ון לידי הפראים? ויש עוד המון פרטים קטנים וגדולים שאני לא זוכר, אבל אין לי חשק להתחיל לקרוא הכל מההתחלה. אולי במהלך קריאת ה-5 אני אחפש בספרים הקודמים תשובות לשאלות האלו. זה מה שקורה כשיש כזה פער עצום בין יציאת הספרים. 5. קוראים עוד סדרות פנטזיה? אלו? בוודאי ובוודאי. קראתי את סדרת הרואים למרחק של רובין הוב, שבטח הייתה סדרת הפנטזיה הכי מדכאת שקראתי, פרט למרטין כמובן... וקראתי עוד כמה - טולקין, כמובן, מספר ספרים בכישור הזמן עד שנשבר לי, פוטר, נרניה ועוד כמה. לאחרונה גיליתי סדרת פנטזיה מעניינת אבל מורכבת מאד. מדי. הרבה ממנה לא מובן לי. זה נקרא malazan book of the fallen של סטיבן אריקסון, וקראתי את הספר הראשון עד כה. מבלבל מאד. 6. מה דעתכם על סדרת הטלביזיה עד כה? על סמך צפיה בשני פרקים - נהדרת. רואים שהיוצרים מגיעים מאהבה למרטין והספרים, והם משתדלים להיות נאמנים לספרים ולרוח שלהם. 7. דמות חביבה במיוחד בספרים? ובסדרת הטלביזיה? טיריון, כמובן. אין כמוהו. 8. ספר אהוב במיוחד בסדרה? הראשון, בגלל הראשוניות שבו חחחח. והשלישי, כי הוא הכי סוחף, מדכא, טראגי ואפי. וכי יש בו את הסצינה שלטעמי היא הטובה, וגם כמובן הכי מטלטלת, מזעזעת וכאובת עד כה בסדרה - חתונת הדמים. 9. התגובה הראשונה שלכם כשנודע שהספר ה-5 נגמר? הללויה... צרחות אושר וירטואליות (בכל זאת, זה היה בסביבות 3 בבוקר כשראיתי את ההודעה הרשמית) ושמחה גדולה. 10. הזמנתם כבר את ה-5 או מחכים? האמת היא שעוד לא. יש לי יום הולדת בספטמבר, ואני בונה על הספר כמתנה המהנה ביותר חחח. 11. ולקרב האחיות הגדול: סנסה או אריה, מי חביבה עליכם יותר? ברור שאריה. סנסה היא דמות בלתי נסבלת בעליל בעיני. אריה לעומת זאת מקסימה.

ellendili

New member
../images/Emo58.gif

ג'ון הגיע לפראים כשהוא ועוד ריינג'ר נפלו למארב. והריינג'ר הוותיק (קואורן?) פקד על ג'ון להעמיד פנים שהוא עובר לצד ל הפרארים ובעצם לרגל אחריהם ולדווח לחומה כשיוכל. בתור הוכחה לזה שהוא באמת עובר צד, ג'ון הורג את קואורן (נראה לי ככה קראו לו) בהסכמתו. לגבי אריה אני גם לא זוכרת..אבל נראה לי שזה היה קשור ליאקן (האסיר שהיא עזרה לו לברוח ובתמורה הוא רצח בשבילה אנשים כשהיא ביקשה ממנו. אל תסתבכו עם אריה סטארק..)

אריה מקסימה?

אפשר להזדהות איתה יותר. היא מעניינת והגיונית יותר. אבל נראה לי שהמילה מקסימה די שגויה...

nathaliesh

New member
מתפקדת

שם/כינוי - נטלי גיל-33 מתי גילתי את מרטין והספרים? לא זוכרת בדיוק, קצת אחרי צאת התרגום של הראשון לעברית מתי קראתי לאחרונה את הספרים? לא מזמן עשיתי "סבב על כולם" כהכנה לסדרה קוראת הרבה פנטסיה ומד"ב וספרות בכלל. לאחרונה ביקרתי שוב את טים פאוורס האהוב עלי בשני ספריו המעולים ביותר "הזדמנות אחרונה" ו"שערי אנוביס", קראתי את הסדרה של קארד על שלל ספריה, אבל האמת שרוב הסדרה של אנדר נחותה ברמות קשות מהספר המקורי. לקרוא פנטסיה התחלתי עם טולקין ואחריו סדרת אמבר של ז'ילאז'ני. מאוד אוהבת גם את גיימן, פראצ'ט אדמס. אחד הספרים האחרונים הנפלאים שקראתי היו המנושל אורסולה לה ג'ווין ומלחמת האדם הזקן (יש לי בלאקאאוט על שם הסופר). מה דעתי על סדרת הטלוויזיה - מאכזבת ומלהיבה כאחת. כתבתי על זה המון בהודעות קודמות אז לא ארחיב שוב. דמות אהובה בספרים - טיריון וג'ון דמות אהובה בסדרה - בנתיים רק טיריון ספר אהוב במיוחד בסדרה - כנראה סופת החרבות, אבל זה משתנה מפעם לפעם. התגובה שלי כששמעתי שהחמישי הושלם סוף סוף - "אאמין לזה אחרי שאסיים לקרוא אותו..." הזמנתי כבר את החמישי. אריה או סאנסה? לאורך רוב הספרים אריה הייתה דמות מעניינת יותר. במשתה לעורבים הדמות של סאנסה מתפתחת בצורה מעניינת ונראה שיש לה פוטנציאל גדול. עברתי מלא לסבול אותה ללעקב אחריה בעניין החל מהרגע שהיא הופכת לאלינה אבן

מתפקד.

1. השם הוא יוסי כהן. הייתי בעבר בפורום ובקומונה בכינוי הנוכחי ובתור הברנש או צעיר בן.. משהו.. 2. 23. 3. גיליתי את מרטין והספרים כשהייתי בן 17. לפני שש שני. 4. אני מתחיל עכשיו שוב. אני נוהג לקרוא את סדרות הספרים האהובות עלי מדי פעם שוב ושוב. 5. ספרי טולקין. הארי פוטר. כישור הזמן. מאוד לא אהבתי את רומח הדרקון. העלילה עלובה ולא מעניינת והמאפיינים מועתקים מסופרים וספרים טובים יותר. 6. עדיין לא צפיתי. 7. בספרים. טיריון/סאנדור קלגאן/ג'ון שלג. 8. אולי סופת החרבות? 9. מתי לעזאזל הוא יופיע מתורגם בחנויות? 10. האנגלית שלי אינה מספקת לקריאה בשפת המקור. צריך לחכות. 11. כקריאת הפרקים, אריה הרבה יותר מעניינת והגיונית. אני מניח שגם במציאות עדיף לחיות עם אריה מאשר סאנסה שאין לה סדרי עדיפויות, מוסר מסויים (היא מאולפת היטב. לא בעלת מוסר.), היגיון שמנחה את דרכה בחיים וכו'.

לא נטשתי!

אני עדיין מקווה שיסיימו את הסדרה מן הכתבים שהשאיר אחריו ג'ורדן. היו שמועות ברשת כבר לפני כמה שנים שזה מה שמנסים לעשות. אבל לא שמעתי שיש שום התפתחות. אם יוצא ספר חדש בסדרה, אני רץ לקנות!!!

ellendili

New member
שמעתי ש

ברנדון סנדרסון פיצל את הספר האחרון בסדרה ל-3 ושני החלקים הראשונים כבר יצאו לאור. אבל אני נטשתי. די, יותר מדי עלילות משנה, דמויות משנה, תיאורי משנה. אני כבר לא זוכרת מה קורה עם החבורה הראשונית ואיבדתי את חוט העליל לגמרי.. תספר לי איך זה נגמר, טוב?

nathaliesh

New member
הצמד האחרון שתורגם

היה "סכין חלומות" ולא זוכרת איך קראו לשני. שניהם לדעתי עדיין של ג'ורדן

ועגור הזהב.

שניהם של ג'ורדן. עכשיו שאמרת לי שיצאו עוד שני ספרים בסדרה, ספרים שלא נכתבו על ידיו אבל ממשיכים את דרכו, בדקתי מה קורה עם זה. לא מצאתי כמעט שום מידע מעודכן ברשת על כישור הזמן למעט הערה שנזרקה באיזה פורום קוראי פנטזיה שטענה שאופוס מסרבים לתרגם את הספרים החדשים. באתר של אופוס, בדף שאמור לציין את מחזור כישור הזמן, אין כלום. הדף ריק. ב"צור קשר", ביקשתי בשמי ובשמם של עוד קוראים אפשריים שמחכים בכליון עיניים לראות מה יהיה בהמשך הסדרה, לתרגם את הספרים הבאים. אולי אם יווצר מספיק לחץ של הלקוחות, אופוס יתרגמו את הספרים הללו.

והרי תשובתם של אופוס

תודה על שפנית אלינו. הסופר רוברט ג'ורדן נפטר לפני שהספיק לסיים את הסדרה. יורשיו נעזרו בסופר אחר בשם ברנדון סנדרסון, שאסף את הטיוטה לספר הבא, שכתב והוציא לאור ספר נוסף. (ואולי ייצא עוד חלק בעתיד). בשל פטירתו של ג'ורדן, אנו במשא ומתן ארוך ומייגע עם בעלי הזכויות החדשים – על מנת להסדיר את תרגום החלקים האחרונים בסדרת כישור הזמן. צריך להתאזר בסבלנות, אופוס עושה כמיטב יכולתה כדי להביא לקורא הישראלי את הספר החדש. כרגע, עדיין אין תאריך יעד לספר הבא. אז אנחנו מחכים בסבלנות. אופוס נכבדי, השתדלו נא למהר את התהליך. על החתום, ברנש משועמם...

tanj

New member
שלום לכולם

. שם/כינוי:עודד 2. גיל:38 3. מתי גיליתם את מרטין והספרים? אח של ידידה שלי סיפר לי על הספרים אז התחלתי לקרוא. ב 2005 . הוצאתי מהספריה בעברית את משחקי הכס ועימות המלכים. בחלק השני של סופת החרבות לא היה בספריה אז השאלתי (עד היום) את הספר באנגלית מידידה אחרת ומאז אני קורא באנגלית וזה לדעתי הרבה יותר טוב ואותנטי מאשר התרגום הגרוע. 4. מתי הייתה הפעם האחרונה שקראתם ספר בסדרה? קראתי את "משתה לעורבים" ב 2007 ומאז אני מחכה לדרקונים המחורבנים הללו. 5. קוראים עוד סדרות פנטזיה? אלו? קראתי כמה מספריו של גאי גבריאל קאיי על ההיסטוריה האלטרנטיבית שלו ואת מארג פיונבר, כמה ספרים של קורנוול (מומלץ בחום!),שר הטבעות, כמעט כל ספר מד"ב של CJ CHERRYH ובטח יש עוד... 6. מה דעתכם על סדרת הטלביזיה עד כה? הסדרה ערוכה היטב עד כה (3 פרקים שראיתי) אבל יש בעיה אינהרנטית: העלילה בספרים מפותלת מאוד ומספר עלילות המישנה והדמויות העקריות רבות מאוד. האקספוזיציה קצרה והסצנות מהירות ועוברות בזריזות אחרי האירועים בקצב מסחרר מדי עבור מי שלא קרא את הספרים. הרבה קטעי סיפור נחתכו ואיתם מתפספסים חלק מהתפתחות הדמויות או הסברים עליהם. תחושת"האופס רחב היריעה" שחשתי כשצפיתי בשר הטבעות אינו קיים בסדרה זו אבל למרות כל זאת, הסידרה נפלאה באמת, הצילום מרהיב, בחירת השחקנים טובה וחלק מהם מתאים כמו כפפה ליד. לדוגמא: נד, רוברט,סרסיי,ג'ופרי וטריון. 7. דמות חביבה במיוחד בספרים? ובסדרת הטלביזיה? בסידרה אין ספק שטריון. גם נד וג'ון. אריה משחקת נפלא וגם ג'ופרי אבל אני לא מת עליהם כל כך. 8. ספר אהוב במיוחד בסדרה? משחקי הכס. ללא ספק. ספר מעולה. 9. התגובה הראשונה שלכם כשנודע שהספר ה-5 נגמר? הקלה וחשש קל שנזכה להפתעות לא נעימות. המרווח בין הספרים גדול מדי ודי שכחתי הרבה דברים. המישתה היה ספר גרוע במיוחד. 10. הזמנתם כבר את ה-5 או מחכים?מחכים... 11. ולקרב האחיות הגדול: סנסה או אריה, מי חביבה עליכם יותר? אני מחבב את שתיהן. סנסה עברה הרבה ומגלה תושיה ואומץ שלא היו לה בעבר. אריה נכנסת לתחום אפל שאני אישית לא מחבב, אבל רחמים עליה.

אמאלשני

New member
גמני../images/Emo58.gif

1. שם/כינוי: אמאלשני, (זה הכינוי של אשתי, אני אבא של שני, עצלן מדי מלפתוח יוזר לעצמי). 2. גיל: 40 3. מתי גיליתם את מרטין והספרים? 1999. חבר הביא לי את הספר ולא אמר לי כלום. קראתי (יחד עם אשתי) נהנינו מאד - אבל אז שאלתי אותו - אדוני, מה עם סוף הסיפור?? 4. מתי הייתה הפעם האחרונה שקראתם ספר בסדרה? לפני כשנתיים קראתי את הכל מהתחלה. 5. קוראים עוד סדרות פנטזיה? פעם כן (היינלין בעיקר) היום כבר לא - אין לי זמן לקרוא בכלל. אני רואה חשבון ועובד קשה + 3 ילדים. לספר החמישי אני אפנה כמובן זמן. 6. מה דעתכם על סדרת הטלביזיה עד כה? מצד אחד עשוי טוב מאד, מצד שני אני זוכר הכל די טוב אז גורם ההפתעה לא קיים. אני אמשיך לצפות כמובן, זה די כיף בכ"ז. מקווה שיהיה רייטינג טוב כדי שזה יעודד את מרטין לגמור את כל הסיפור בחיינו. 7. דמות חביבה במיוחד בספרים? ובסדרת הטלביזיה? האחים לבית לאניסטר (כולל סרסיי!) 8. ספר אהוב במיוחד בסדרה? ברור שהשלישי. החתונה האדומה זה הטוויסט הגדול ביותר שנכתב. 9. התגובה הראשונה שלכם כשנודע שהספר ה-5 נגמר? אני לא אוהב לקרוא באנגלית - יש לי מספיק אנגלית בעבודה, בשביל הכיף אני קורא בעברית בלבד, כך שאני יודע שיש לי עוד כשנה עד שזה יגיע מתורגם - אז אני לא כ"כ מתרגש. 10. הזמנתם כבר את ה-5 או מחכים? ברור שלא - אני אלוף בלדחות סיפוקים. 11. ולקרב האחיות הגדול: סנסה או אריה, מי חביבה עליכם יותר? ללא ספק סאנסה, דמות עגולה יותר שהתפתחה במהלך הסדרה ותמשיך להתפתח. ואריה קצת מוזרה לי מדי - אם כי הליהוק שלה בסדרה הפתיע אותי מאד לטובה - אחד הליהוקים המוצלחים. 12. הליהוק המאכזב : ללא ספק קייטלין (או שמא נאמר סבתא של קייטלין).

למעלה