התפקדות - לאן?

nova

New member
התפקדות - לאן?

שלום לכולם, אני מודאג מהמצב הנוכחי במדינה, ושוקל ברצינות להתפקד לאחת המפלגות הגדולות (עוד לא החלטתי לאיזה). כמו שחברות וגופים שונים שולחים את עובדיהם להתפקד עבור שמירת האינטרסים שלהם, כך, אני מעוניין למצוא אירגון גג כלשהו. אני מחפש להתפקד במסגרת אירגון שיש לו כוח לשכנע את חברי הסיעות שצריך להסדיר את נושא הדת והמדינה, ולהקטין את הכוח של גורמים קיצוניים להכתיב מדיניות שמשפיעה על כולנו. אני אישית כמובן אשמח להתפקד למפלגה ולשמש גורם מאזן כנגד הקיצוניים, אך המיטב יהיה אם אהיה חבר בקבוצת השפעה בעלת משקל, בדיוק כמו ששאר בעלי האינטרסים עושים. האם קיימת אחת כזו? תודה!

deathcaster

New member
תגובה

מפלגת "אור" היא האופציה הכי שפויה שתענה על רצונותיך, אבל אנחנו לא נביאים, אנחנו רק יכולים לקוות שבבחירות הבאות היא תקבל מספיק קולות בכדי לעבור את אחוז החסימה ולהיכנס לכנסת עם כמה מנדטים טובים.

nova

New member
תודה, אבל אני מעוניין להתפקד לאחת הגדולות

כי שם הקול שלי כמתפקד ישפיע הכי הרבה.

deathcaster

New member
וזו הצרה של הישראלי הממוצע

שמצפה לשינוי שיבוא ממפלגה גדולה, ובתוך תוכו יודע שזה לא יקרה, אבל לא מוכן לתת את קולות בכדי להגדיל מפלגה או רשימה קטנה למרות שהאג'נדה שלה הוא בדיוק מה שהוא רוצה. לא כל מה שגדול יותר הוא טוב יותר good things come in small doses

nova

New member
מי יודע למי אתן את קולי בבחירות הבאות?

אפילו אני לא. אני לא רואה טעם בלהתפקד למפלגה שבערכיה אני מאמין וסיכוייה לעבור את אחוז החסימה נמוכים. בינתיים, אני מעדיף שאחת המפלגות הגדולות יהיו מאוזנות יותר ונתונות ללחצי הקיצוניים קצת פחות. ביום הבחירות - אז אחליט למי אתן את קולי.

אבי רוד

New member
הבעיה במפלגות הגדולות

היא שאתה מכניס את האנונימי ה-16 או ה-17, שאפילו את שמם אתה לא מכיר, ואז מביא לעולם את כל האופיר אקוניסים הבינוניים והבזויים. זה לא ללכת עם הערכים שלך. זה ללכת נגד הערכים שלך, שכן - תכניס לכנסת מישהו אפור ובינוני שידאג לעשות דברים שיפארו את שמו עם הצעות חוק קיקיוניות. הצרה מתחילה מזה שכולם חושבים ככה "מה, אם אני אצביע למפלגה הקטנה הזאת - הקול שלי יילך לאיבוד".

אסננוש15

New member
חבל על זמנך

אל תתן את קולך לאף אחד. אני אלך רק כדי לפסול את קולי. כולם שקרנים. זו המסקנה אליה הגעתי ממזמן.

nova

New member
חברים יקרים, התגובות שלכם לא קונסטרוקטיביות:(

במקום לשבת בבית ולהיות בדיכאון, אני ממליץ לכם להתפקד למפלגות הגדולות ולשנות אותן מבפנים. אם היה יותר ייצוג לאנשים הנורמליים, הקיצוניים היו הופכים למיעוט ולא לרוב. אני מעדיף להתפקד למפלגה שבה יש לי זכות השפעה של אחד מתוך עשרות אלפי אנשים, ואולי עם עוד כמה מאות אנשים נוכל לבצע שינוי במפלגה, מאשר לשבת בבית ולא לעשות כלום. והמפלגות הקטנות? אני לא רואה טעם בלהתפקד אליהן כרגע כי אני מאמין בערכים שלהן. במקום לחזק את מי שאני מאמין בו, אני רוצה להחליש את מי שאני לא מאמין בו. למי אצביע בקלפי? נראה. תחשבו על זה שבבחירות לכנסת יש לכם זכות הצבעה אחת, אבל בפריימריז יש לכם עוד זכות הצבעה, שכוחה גדול יותר! למה שלא תרצו להכפיל ואף לשלש את זכות ההצבעה שלכם, כדי לדאוג שהמדינה בה אתם חיים תראה כמו שאתם רוצים? ולכל מי שאומר שפוליטיקאים שקרנים - מסכים איתכם לגמרי, אבל כשיש קבוצה של 500 או 2000 מתפקדים במפלגה שאכפת להם מנושא מסוים, הם יקדמו אותו. ועדיף לנסות מאשר רק להצביע, או הכי גרוע - לבזבז פתק בקלפי. הפגנות של 300,000 איש לא פתרו כאן כלום, הגיע הזמן שנשפיע במוקד הכוח. מישהו פעם אמר לי - "תגיד לי איך מודדים אותך, אגיד לך איך אתה עובד". המתפקדים מודדים את חברי הסיעה, והם קובעים את עתידם. תחשבו כמה כוח יש לקבוצת התפקדות גדולה!

Sophalin

New member
חבר יקר, צר לי אך התגובה אינה רלוונטית

הווה אומר - הדמוקרטיה נכשלה. אינך יכול לשנות דבר אם הרוב חושבים אחרת. אם הרוב רוצים אחרת. גם אם הרוב חושב בצורה שגויה (לפחות מבחינה שלטונית). וכאמור - מה העם מבין בשלטון?

nova

New member
אז בואו נרד מהארץ וזהו.

מה זו התבוסתנות הזו? האם צפוי כי הרוב יכריע ליכוד בבחירות הקרובות? קרא לכל פעילי חופש להתפקד לליכוד ולשנות את רשימת הסיעה לכנסת, לאנשים שיגשימו את מטרותינו. אם פייגלין יכול לעשות את זה, גם אנחנו.

אסננוש15

New member
תקשיב

ביום שהמדינה מנוהלת ע"י הסיקריקים... (חס וחלילה...
) אני הראשונה שעולה על מטוס. אני לא אתן להם לנהל את חיי. באיזשהו מקום הבחירות כאן הן לא באמת .... אתה מצביע למפלגה X. אחרי הבחירות היא משנה את עורה ולא עומדת בכל המצע שהבטיחה... כי היה לה דיל כזה או אחר מאחורי הקלעים... אז, יופי. נתת את קולך למצע שאתה לא מזדהה עימו. ואתה יודע, שהעבר מלמד על העתיד. ככה זה עובד מאז ומעולם. השחקנים רק מתחלפים.... תגיד לי שאני לא צודקת.... תראה מה קרה למפלגת העבודה.... איך היא מכרה את כל עקרונותיה בעד נזיד עדשים... ולא חסרות דוגמאות.

nova

New member
זו בדיוק הנקודה.

הפוליטיקאים מבטיחים דבר אחד במצע, אבל עושים דבר אחר במציאות. הדבר האחר שהם עושים - זה מה שבעלי האינטרסים רוצים שיעשו. זה לא חלק מהמצע, זה חלק מההתחייבויות של אותו פוליטיקאי כלפי ציבור המתפקדים שמצביע עבורו. במקרה הזה, אנחנו בעלי האינטרסים. אנחנו נשפיע אישית על פוליטיקאים, כי בזכותנו הם יקבלו מקום טוב יותר או פחות ברשימת הסיעה לכנסת. ושוב, להתפקד למפלגה לא אומר שזה מה ששמים בקלפי. מה ששמים בקלפי זה בינך לבין עצמך. תתפקדי לעבודה/ליכוד/קדימה ותשפיעי על מדיניות הטיפול בענייני דת ומדינה, ותצביעי בקלפי למפלגת אור, מר"צ, יאיר לפיד, או כל מה שבא לך. ככה יש לך השפעה כפולה, ואפילו יותר מזה. בסופו של דבר, מה עדיף - לא לעשות כלום?

nova

New member
מעולמי האופטימי, שחושב שאפשר לעשות שינוי.

אבל כדי לעשות אותו, צריך לפעול ולא לשבת בצד. אם יש לך הצעה יותר טובה, אשמח מאוד לשמוע :) אני התפקדתי היום. מוכן לנסות להציל את המדינה שלנו תמורת כ-50-60 ש"ח בשנה דמי התפקדות. במקרה הגרוע, אאזן את הקולות כנגד המתפקדים הקיצוניים. במקרה הטוב, אשיג את מטרותיי. מה יש לנו להפסיד? (חוץ מ-100 שקל, שאני מוכן להוסיף לכל כך הרבה מיסים שאני משלם, על מנת לעשות שינוי אמיתי ולא רק לממן את הדור הבא של האנשים שירוששו אותנו.)

Sophalin

New member
צודק אין מה להפסיד

אבל אני חושב שהמאבק כבר אבוד. התעוררנו מעטים מדי מאוחר מדי וזה עדיין לא מספיק...

deathcaster

New member
*שלוש

שלוש הגדולות הן קדימה, הליכוד וישראל ביתנו. ישראל ביתנו- 72 ש"ח הליכוד- 64 ש"ח קדימה- 50 ש"ח לכן אני מסיק בזהירות שהתפקדת לקדימה, ולכן אני שואל אותך (כמובן שזו בחירתך ואני מכבד אותה), מדוע אתה חושב שקדימה יכולה לקדם את האינטרסים שלך? זה נחמד שלבני כיום יוצאת נגד הדרת נשים ונגד החרדים וכך עשתה (בערך) מאז שהבינה שהיא לא תרכיב ממשלה, היא גם הצהירה שהיא לא תרכיב ממשלה שתיכנע לסחטנות פוליטית דתית. אבל הזיכרון של הציבור מאוד חלש.... וישנם דברים שקדימה עושה בפועל בשטח ובשקט שמעידים על ההיפך מהצהרותיה. למשל: קדימה מקודמת ע"י חרדים: http://www.ladaat.net/article.php?do=viewarticle&articleid=9746 קדימה מגייסת חרדים לשורותיה.. בשכר: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=818008 קדימה מבטיחה קצבאות לחרדים, "שוכחת" מזה, משמיצה על אותו דבר את הליכוד ומובכת בפומבי: http://www.kikarhashabat.co.il/חוק-האברכים-3.html ההתפקדות שלך למפלגה לא משפיעה וכהוא זה על מטרותיה, או מדיניותה. למפלגה כגוף אלקטורלי יש רק מטרה אחת, לזכות ברוב קולות ולחמם כסא למשך 4 שנים עם טעם של עוד.

לאונידס

Active member
אני חושב שהוא צודק

תושבי ההתנחלויות מתנהלים כך בדיוק. בליכוד הם בוחרים בפייגלין או כל חבר כנסת ימני אחר בתוך הליכוד ובבחירות הם בוחרים במפלגה אחרת לחלוטין. בצורה הזו הקול שלהם שווה הרבה הרבה יותר מאשר הקול שלך ועובדה שפשוט מצליח להם. כך שהוא נטוע עם שתי רגליים בעולם המציאות, הוא לא זה שחי בעולם הדמיוני.

Sophalin

New member
כן רק שתמונת המצב שאתם מציגים מעוותת

כשאתה מסתכל על האוכלוסיה הדתית קיצונית/חרדית במדינה אתה מבין שהם כולם משתייכים למחנה אחד גדול, תחת מחסה פוליטי שאשכרא דואג לאנשיהם (סה"כ המחנה הדתי בממשל דואג לחרדים לדיור זול, חינוך זול וכו' זול). בנוסף יש את החלטת הרב למי להצביע וכך כולם מצביעים למפלגות הדתית וזה לא שהפיזור הוא גדול ככך - הן גם מאוחדות (יחסית) תחת אותו הדגל. לאחר מכן אתה מתסכל על מה שנשאר ואתה מקבל שני מחנות שמתחלקים פחות או יותר באופן שווה. המחנה המנצח נאלץ להכנע לתכתיבי המפלגות הדתיות אחרת אין לו קואליציה.

למעלה