התפטרות

מצב
הנושא נעול.

fahrenheitt

New member
התפטרות

התפטרות
אם אני עובד מספר שנים בחברה מסוימת ואני מתפטר מרצוני ..בהנחה שלא אקבל את פיצויי פיטורים ..אז למה לי בעצם לתת להם התרעה של חודש ימים ולא לעזוב ישר???

r66

New member
כי החוק הוא דו-צדדי

התפטרות
אם אני עובד מספר שנים בחברה מסוימת ואני מתפטר מרצוני ..בהנחה שלא אקבל את פיצויי פיטורים ..אז למה לי בעצם לתת להם התרעה של חודש ימים ולא לעזוב ישר???
כי החוק הוא דו-צדדי
וכמו שמעביד מחוייב במתן הודעה מראש או לחילופין שכר בגובה ההודעה שהוא מחויב לתת ככה גם העובד, כלומר אם ת"עזוב ישר" כנראה תחוייב ע"י מעבידך בפיצוי כספי בגובה משכורת חודשית בגין חודש עבודה שיהיה עליך לתת, עפ"י חוק הודעה מוקדמת לפיטורין ולהתפטרות, התשס"א-2001

תשובה

התפטרות
תשובה
החובה לתת הודעה מוקדמת על התפטרות או פיטורין אינה קשורה כלל לתשלום או אי תשלום פיצויי פיטורים. מטרתה של הודעה מוקדמת היא לתת לעובד המפוטר אפשרות למצוא עבודה חלופית ולמעביד אפשרות למצוא עובד חלופי, במקרה של התפטרות העובד.

fahrenheitt

New member
אבל אם אני מתפטר

תשובה
החובה לתת הודעה מוקדמת על התפטרות או פיטורין אינה קשורה כלל לתשלום או אי תשלום פיצויי פיטורים. מטרתה של הודעה מוקדמת היא לתת לעובד המפוטר אפשרות למצוא עבודה חלופית ולמעביד אפשרות למצוא עובד חלופי, במקרה של התפטרות העובד.
אבל אם אני מתפטר
לא שיזיז לי אם למעביד יש עובד חלופי או אין?? ברור שאם אני חייב להתריע מראש שאני עוזב אחרת זה יורד לי מהמשכורת אז ברור שאתן התרעה אבל אם זה רק עניין של רצון טוב אז ממש אין לי רצון לעזור למעביד שלי ולתת לו זמן לעובד חילופי

הודעה מוקדמת

אבל אם אני מתפטר
לא שיזיז לי אם למעביד יש עובד חלופי או אין?? ברור שאם אני חייב להתריע מראש שאני עוזב אחרת זה יורד לי מהמשכורת אז ברור שאתן התרעה אבל אם זה רק עניין של רצון טוב אז ממש אין לי רצון לעזור למעביד שלי ולתת לו זמן לעובד חילופי
הודעה מוקדמת
" אבל אם זה רק עניין של רצון טוב " לא מדובר על רצון טוב אלא זה דבר החוק !! בהצלחה ...

מצב
הנושא נעול.
למעלה