התפוז הלוהט

ומתלהט יותר

"קבוצת דפי זהב במגעים מתקדמים לרכישת פעילות הפורטל תפוז" - מאת: מעיין כהן, TheMarker, 30.3.08 "קבוצת דפי זהב במגעים מתקדמים לרכישת פורטל תפוז. כך נודע ל-TheMarker. עוד נודע, כי דפי זהב מנהלת מגעים גם לרכישת הפורטל הרפואי דוקטורס". http://www.themarker.com/ibo/misc/printFriendly.jhtml?ElementId=%2Fibo%2Frepositories%2Fstories%2Fm1_2000%2Fmc20080330_54261.xml&ElementId=%2Fibo%2Frepositories%2Fstories%2Fm1_2000%2Fmc20080330_54261.xml

BellA עלמה

New member
שיהיה בהצלחה

אחרי ה"שיפוצים" (עלק) פה שיהיה לבריאות אני גולשת בפורטל הזה כבר שנים . לראשונה אני מרגישה שדי . כל המחשולים שאני צריכה לעבור כדי להכנס לאיזה פורום כבר לא ממש שווה את האנרגיות, הזמן והעצבים . והמשפט "תפוז הוא הפורטל המתקדם בארץ" ממש לא רלווטי מה הטעם בטכנולוגיה מתקדמת כשאתה לא יכול להכנס לפורום? (הפעולה הכי בסיסית) כדי להכנס לפורום אני צריכה להכנס דרך הלחצן "כל הפורמים" ומשם לעבור על כל רשימת הפורמים. גוזל זמן ומסורבל. כתבתי במשוב , תמיכה תכנית תפוז וגם בפורום החדש של "הפרוייקט" = נאדה שיהיה בהצלחה עם כל הטכנולוגיה הזו בסוף הגולשים ילכו. יום טוב חג כשר ושמח

צלליתה

New member
יש עוד פורטלים בארץ

שנראה כאילו עושים מאמץ להקשות על המשתמש. וזה חבל מאוד. יום יבוא, אנשים ילמדו לקרוא אנגלית ויגלשו לאתרי חו"ל, או אולי יחזרו לקרוא ספרים, או יתמכרו לסדרות מפגרות בטלויזיה, ויפנו עורף לאתרים הבומבסטים עתירי הטכנולוגיה. אם בכל העולם הפנימו שבתכנון אתר המשתמש הוא במרכז (אלא אם זה אתר לחלוטין אישי שלך ואז אתה מוזמן לשים את האגו שלך במרכז) הרי שבארץ נראה שהגישה היא משהו נוסח הי תראי איזה אתר מאגניב וגאוני הרמתי אם תרצי לגלוש אצלי תתחילי להתאמץ. אני מדברת על דברים פשוטים, כמו ניווט מסורבל, כמו תהליכי רישום אין סופיים שלעיתים קרובות מדי לא מצליחים, כמו אי התאמה למערכות הפעלה ודפדפנים שונים, כמו חוסר יכולת להתאים אישית דברים בסיסיים, כמו גודל פונט, ועוד מלא דוגמאות. ונראה שכל פעם שאיזה פורטל גדול מכריז על שיפור מדובר על איזה שיפור בלתי נראה לעין הצופה, ובטח שלא שיפור לטובתי. אני לא מתיחסת כאן לפורומים החדשים בתפוז, הצצתי לרגע, אבל לא נשארתי לבדוק לעומק.

BellA עלמה

New member
אני מדברת ברמת המיקרו (בקטן)

לא מדובר בפורמים חדשים אלה בשידרוג (עלק) של הפורטל. אישית מעדיפה טכנולוגיה פחות מתקדמת אבל שיהיה נוח , נגיש וזורם נקודה

לגבי המערכת החדשה בתפוז,

אם הבנתי נכון, עדיין לא מדובר בהשקה הרשמית, ועובדים על תיקונים ושיפורים.

לאן הגולשים יילכו?

האמת היא שאין, ככל שידוע לנו כרגע, אלטרנטיבות. רוב ממשקי הפורומים האחרים הם פחות נעימים ופחות ידידותיים. ואיפה שהממשק ידידותי ונעים (למשל, מערכת קליקיט של אורט) - מבחר הפורומים מצומצם ביותר.

BellA עלמה

New member
לאן ילכו?

תראי מה שלי חשוב כאשר אני גולשת בפורטל פורמים או כל פורטל אחר הוא נגישות , נוחות וזרימה. אז נכון שנענע y net וwalla לא "מתקדמים" אבל לפחות שם אני יכולה להכנס לפורום (איזה שאני בוחרת ) ולכתוב ולשלוח. או סתם להכנס כדי לקרוא. כאן בפרדס זה נהיה כבל בלתי אפשרי , מתסכל , מסורבל וממש לא נוח. אני מעדיפה פורטל פחות מתקדם טכנולוגית אבל מצד שני יותר נוח . הגלישה שלי פה היא חלק בתרבות הפנאי . לכייף . וככזה אני מצפה שיהיה לי נוח , ופשוט להכנס ולקרוא ולא לבזבז זמן לחפש בין 2000 פורמים כדי למצוא את הפורום הספציפי שאני רוצה. כאן (תפוז)זה לא חברת חשמל ככה שאין ברירה שחייבים לספוג את הבאגים פה יש לי ברירה ואני מוכנה לוותר על טכנולוגיה כדי שיהיה לי נוח נקודה

BellA עלמה

New member
ידידותי?

תקראי קצת בפורם משוב (רק לקרוא כי אני יודעת שאסור לך לכתוב כמנהלת) או בפורום של הפורמים החדשים. תראי כמה הוא "ידידותי". נעים ?(אותו כנ'ל) לגבי ברירות זה נכון בדברים כמו חברת חשמל או רשות הדואר שבאמת אין ברירה אז אתה נושך שפתיים , לוקח נשימה עמוקה ומתמודד עם כל ה"באגים" והביורוקרטיה. כאן (גלישה בפורמים) זה חלק מתרבות הפנאי תרבות הפנאי = הנאה = אף אחד לא מחייב אותי אני מוכנה לוותר על כל ה"טכנולוגיה" שהופכת את הגלישה למסורבלת ומעיקה מוכנה להתפשר אל פחות טכנולוגיה והייפ כדי שיהיה לי יותר נוח , מהיר , ונעים. כאילו מה הטעם ברכב יגואר שחורה עם כל הטכנו אם הנהיגה בה ממש לא נוחה ונעימה? תשאירו לי את ה Sizuki שלי שבמביאה אותי ממקום X למקום Y . אז נכון שאין בסיזוקי את כל ה הו הא וה wow אבל היא נוחה ויעילה . (אני מקווה שהובנתי)

אני יודעת שלא אוהבים את הממשק החדש,

ויש גם מנהלים שלא אוהבים אותו (ובנוסף גם צריכים להתמודד עם אדמין חדש). אבל אין אלטרנטיבות. הממשק של המתחרים פחות נעים. יש הרבה אנשים שמנופפים בסיפור יואל-וואלה, אבל אז היה את תפוז בשביל לקלוט את כל הקהילות של יואל. ואילו היום אין אף פורטל כזה שיכול לקלוט את הפורשים. לפחות תפוז זה לא וואלה, ופה מתייחסים לביקורת של הגולשים (עובדה שהקימו פורום מיוחד לזה) ומתקנים.

BellA עלמה

New member
את יודעת שיש יותר מ2 אופציות

או וואלה או תפוז יש היום באינטרנט הישראלי לפחות 5 פורטלים לא צריך כל פעם להזכיר את וואלה

בוודאי שאני יודעת,

אבל גם הממשק של נענע מעאפן. ושל Ynet עוד יותר מעאפן. אולי אפילו הכי מעאפן משל כולם. וזה רק ברמה של הממשק. מבחינת נושאים של פורומים - המבחר אצל האחרים מאוד מצומצם. אז נכון שאם רוצים פורום בישול - יש אצל כולם. אבל אם רוצים נושאים אחרים - לא תמיד יש. בגלל זה אני אומרת שאין ברירה.

BellA עלמה

New member
מצד שני יששם פורמים רפואים

יותר מיקצועים ו לא יודעת באופן כללי אני רואה שהמנהלים שם יותר מיקצועים (בלי להעליב)

BellA עלמה

New member
תראי

אני גולשת בפורמים די "רגילים " ולא באקזוטים כמו למשל קיפולי נייר ודומים להם כך שפורום למשל סרטים וטלוויזיה וספרות יש בכולם? פורום סריגה (הפורום הכי אקזוטי שאני קוראת בו) יש גם בעוד פורטלים פורום חיות מחמד ורפואת חיות כנ'ל שוב לא יורדת על תפוז (חוץ מהבאגים המעצבנים) הטענה שלי שכן יש עוד אופציות עם כל הכבוד

Kiru

New member
גם כשיואל נסגרו

לא היה בתפוז מבחר של פורומים

זה היה המזל... ../images/Emo3.gif

כי אפשר היה להעביר לתפוז את רוב קהילות יואל עם מעט חיכוכים. אבל הנקודה היא, שאז היה את תפוז בשביל לקלוט את "נדידת העמים". והיום (ככל שידוע לנו ברגע זה) - אין לאן לעבור.

למעלה