התערבות הורים

מאיו

New member
בוודאי!

בעיקר במצבים קיצוניים: בכל מצב שמסכן פיזית את אחד האחים. במצבים ויחסים של התעללות וכו'

E87 האחת

New member
ואם..

הסיטואציה עצמה היא לא ממש קיצונית...אך נמצב הזה נמשך פרק זמן מסויים וגורם לשנאה ממש בין האחים?

מאיו

New member
אולי תספרי לנו מה הסיטואציה?

זה מאד תלוי במה שקורה, בגיל הילדים ועוד.

פלגיה

New member
ברור שיש מצבים

אבל אין רשימה מוגדרת שתגיד לך עכשיו כן להתערב ועכשיו לא להתערב. זה תלוי בכל כך הרבה משתנים, ורק את מכירה את התמונה במלואה. אני ממליצה לך לקרוא את הקובץ המצורף להודעה הזאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1316&msgid=110544951 זה מאמר של אביקם ששון על מריבות בין אחים. אולי זה יחכים אותך קצת יותר.

E87 האחת

New member
אוקיי אז ככה..

הייתה לי בדיוק השבוע שיחה עם אמא,על המערכת יחסים שהייתה בעבר לאחותי ולי... אמרתי לה שעד היוםאני חושבת שאם היא הייתה מתערבת בינינו החיים היו נראים אחרת וזה היה חוסך הרבה סבל.. איך מצידה אמרה שאסור להורה להתערב בין אחים כי אח"כ אחד יחשוב שההורה לטובת השני... כשאני הייתי בת16-17 ואחותי הייתה 3 שנים מתחתיי,היינו רבות מלאאא...בעיקר זה התחיל משטויות של אני הייתי נותנת לה בגדים והיא לא...אמא שלי תמיד הייתה אומרת או שתוותרו או שכל אחת תסתדר עם מה שיש לה...אבל איכשהוא תמיד משומה אני הייתי נותנת לאחותי פול הזדמנויות וכל פעם היא הייתה עושה את אותו תרגיל ,אני הייתי נותנת לה וכשאני הייתי מבקשת ממנה היא הייתה אומרת שהיא צריכה את זה,וכאלה..ואני כמובן הייתי ממש מתעצבנת וכל פעם עוד פעם נותנת צאנס..וחוזר חלילה... בקיצור המב שהתחיל בכזה דבר פעוט דיי התדרדר ללשנאה אמיתית ונקמות קטנות גם בין החברים שלנו -זה היה נוראי!ואני זוכרת שעד שאמא שלי הייתה מתערבת זה היה לטובתה(כמובן שאימי מכחישה את זה)בכל מקרה בסופו של כל הסיפור הענק הזה שלא סיפרתי פה כלום...לא דיברתי עם אחותי שנתיים וגם עם ההורים שלי הייתי ממש מסוכסכת כי התעצבנתי שהם לא מתערבים... כמובן שהיום המצב אחרת לגמריי ב"ה!ואחותי ואני מדברת ויש אווירה טובה בבית ב"ה! אבל אם היואומרים לי לפני 3 שנים שכך המב ייראה לא הייתי מאמינה...כי באמת שזה היה זוועה! עברנו הרבה,ואני עדיין חושבת שאם אימי הייתה מתערבת בשלב מוקדם יותר זה היה חוסך המון!!!כי יותר קל לכבות אש קטנה מאשר לחכות שהיא תגדל.. מה אתם אומרים? אז אני צודקת או לא? קראתי את המאמר ההוא,וגם הבאתי לאמא שלי לקרוא אבל הוא עדיין כללי וגבולי מידי היא לוקחת את זה לצד שלה ואני לשלי. הבהרה:היום אנחנו מדברות על זה כדי ליישר דעות וקו ולא בקטע של להתווכח או לריב ח"ו! לא סיפרתי כמעט כלום מכל הסיפור,אבל זה נראה לי ההתחלה שאפשר היה לכבות אותה מוקדם,לא?

את טועה

ככלל אצבע, סכסוך בין אנשים בדרך כלל מתנהל במערכת יחסים משולשת - את הרי יודעת שאי אפשר לנהל קרב איגרוף או, למעשה, שום תחרות ספורטיבית בלי שופט, נכון? לכן, בכל פעם שאני עד לסכסוך כזה אני ראשית כל מחפש את ה"שופט" - זה שחוות דעתו תכריע ובדרך כלל, כשמזהים את השופט ומוציאים אותו מהתמונה הסכסוך גווע מעצמו - מה הטעם למאבק שבסופו אין מישהו בעל סמכות שמכתיר את המנצח? ובריב בין אחים, השופט הוא בדרך כלל אחד ההורים - את ציפית ועדיין מצפה שאימך תתמוך בך והעובדה שהיא תמכה באחותך עדיין מכאיבה לך - את עדיין בתוך הסכסוך - קחי צעד החוצה ותביני שהבעיה היא שאימך התערבה יותר מדי ולא פחות מדי.

E87 האחת

New member
אולי לא הסברתי את עצמי-אבל אימי לא

התערבה כלל!!!וזה למה שאני בדיוק היום אומרת לה שלדעתי היא כן הייתה צריכה להתערב... וחוצמזה עובדה שבזה שהיא לא התערבה שום דבר לא נפתר וסתם זה נמרח על שנתיים שלמות-לא חבל?

אמרת במפורש

שהריב נמשך שנתיים כיוון שלא הצלחת להשלים עם העובדה שאימך לא מתכוונת להתערב בסכסוך - ניסית בכל כוחך להכניס אותה לשם ולא הצלחת. ואמרת עוד משהו - שבפעמים הספורות שהיא כן התערבה זה היה בעד אחותך. ההנחה הסמויה שאני קורא אצלך היא שאם אמא היתה אוהבת אותך כפי שציפית ממנה ומתערבת לטובתך הסכסוך היה נפתר. את מבינה עכשיו למה אני טוען שהריב עם אחותך הוא שולי למלחמה האמיתית שניהלתן, המלחמה על חסדיה ואהבתה של האם? ואת מבינה גם למה אני טוען שלאם היה אסור בשום פנים ואופן לקחת צד בסכסוך הזה כי פירושו של דבר היה למנוע מאחת מבנותיה את אהבתה וחסדיה? זה הזמן, לדעתי, לסלוח לאחותך, אבל באמת לסלוח - היא באמת לא אשמה.

E87 האחת

New member
אני סולחת לאחותי ולכולם!באמת!זה כבר

מאחורינו... סתם יצא לי לדבר על זה עם אמא שלי... אני רק תוהה לעצמי אם אתה אומר שבאמת אמא שלי לא הייתה צריכה להתערב- אז האם זה המצב האידיאלי?כי תראה בעצם המצב דיי התדרדר...האם זה לא כבר SOS כאילו שאמא שלי כן הייתה צריכה להתערב?זה נרראה לי מוזר אם תגיד שלא...

פלגיה

New member
אבל מה המחשבות האלה עוזרות כרגע?

היתה צריכה, לא היתה צריכה. זה כבר עבר, ואין לשנות את מה שעבר. צריך רק לנסות להשתחרר ולחשוב קדימה.

בואי נראה -

את, משום מה, היית נותנת לה בגדים, מבקשת אותם בחזרה, היא היתה מסרבת, הייתן רבות, עובר כמה זמן ואת שוב נותנת לה בגדים והכל מהתחלה - כל מה שהיית צריכה לעשות היה להגיד לא - ככה פשוט. אבל לא - הפיתרון הכי טוב שאת יכולה לחשוב עליו זה שאמא שלך תתערב ותכריח אותה להחזיר. אולי זה רק אני, אבל איכשהו קו המחשבה הזה נשמע לי מופרך לחלוטין
.

E87 האחת

New member
זה לא שהיא לא הייתה מחזירה את הבגדים שלי

העניין היה פשוט,שאני הייתי תמיד נותנת לה והיא לא הייתה נותנת לי.. טוב לא משנה רק היתה לי ולאימי דיון על העניין אז רציתי לשמוע עוד דעות.. תודה בכל מקרה

M לשניים

New member
מנצל``ש משחקי מכות

אתם מתערבים או לא? אני לא אוהבת בכלל משחקי מכות אבל הבנתי שזה מה שבנים אוהבים. לבן שלי בן ה8 יש חבר טוב שגר קרוב ומגיע די הרבה אלינו, אני מציעה להם ממיטב משחקי הקופסה/מחשב שיש לנו, אבל כמעט תמיד מגיעים משחקי מכות (אוף). איך הייתם מגיבים אם הייתם רואים את חבר של הילד שלכם יושב על הבן שלכם (ממש ככה) ושואל אותו אם הוא נכנע, והבן מנסה להשתחרר ללא הצלחה? אני צריכה ממש להחזיק את עצמי שלא להתערב להם במשחקים המוזרים והכוחניים האלו. הבן שלי ממש שונא שאני מתערבת, הוא אומר שזה רק משחק ושזה בסדר. אני מודה שאם הבן שלי היה יותר חזק אולי זה היה מפריע לי פחות, ככה זה... היום אני מבינה יותר למה אני רוצה רק בנות:)

Kalla

New member
אם זה בתור משחק לא מזיק - לא.

אם זה ברצינות - בלי לחשוב פעמיים.

פלגיה

New member
בנות לא הולכות מכות

רק מושכות בשערות, צובטות, נושכות ובועטות. מה שטוב כשבנים הולכים מכות - זה שזה מסיים את המריבה ברגע. חמש דקות אחר כך הם יחזרו להיות חברים טובים כמקודם. בנות ימשיכו לנטור טינה עוד חודשים אחר כך. כשאני רואה משחקי מכות, אם אני רואה שמדובר אכן במשחק, ששני הילדים המעורבים שווי כוחות וששניהם נהנים (אפשר לראות הנאה) - אני לא מתערבת. אם אני רואה שהמכות עלולות לסכן - כמו מכות מתחת לחגורה, אני מבקשת שייזהרו ושלא ירביצו בצורה מסוכנת. לשבת על ילד - נמצא על הגבול של הסכנה ועלול להתפתח למשהו מסוכן בהחלט, ולכן מצריך השגחה מרובה. עוד משהו - לפעמים מגיעים למכות לא כי זה מה שכיף להם, אלא מתוך שיעמום. זה יכול להיות איתות לסיום הביקור.

למעלה