התערבות בחוזה

tulik23

New member
התערבות בחוזה

שלום נתקלתי בבעיה בבנק טפחות , יום לפני קבלת המשכנתא צלצלו אלי מהבנק ואמרו לי שמכיוון שלקחתי 90% מערך הדירה עלי לשלם לבעל הדירה אל כל 10% הנותרים לפני שאני מקבל את המשכנתא !!!!! ממתי הבנק מתערב בחוזה שביצעתי עם בעל הדירה ?? אני קבעתי עם בעל הדירה את 5% האחרונים שישיארו נשלם ביום קבלת המפתח נא יעצו לי בבקשה !!!

waisbart

New member
זה לא התערבות

הבנק שומר על האינטרסים שלו ואגב זו דרישה סטנדרטית של הבנקים במקרה של 90 אחוז. דרך אגב, זה לא כלכלי לקחת 90 אחוז משכנתא אבל זה כבר מאוחר לומר לך את זה.

waisbart

New member
למה הבנק

לא נותן 100 אחוז משכנתא? חשבת על זה? כי אז הסיכון שלו לקנוניות ולחוזה עם מחיר מנופח הוא גדול. כך לפחות הוא מבטיח מרווח בטחון מסויים בין שוי הבטחונות כנגד ההלואה.

אינטרס הבנק

הבנק שומר על האינטרס שלו שהעיסקה תצא לפועל ולא תיכשל בגלל שלא תצליח לשלם את ה-10 אחוז שלך. נכון שהבנק מוגן, אבל אין לו רצון להיכנס למשפטים, כינוס נכסים וכו.. במקרה קיצוני כמו שלך שהבנק מממן 90 אחוז זה מאוד לגיטימי. אני קניתי לפני חצי שנה דירה שבה מימנתי 90 אחוז והבנק רק 10 אחוז. אפילו במקרה הזה הבנק (לאומי) דרש שה-10 אחוז שלו יהיו התשלום האחרון ולא היה מוכן לכל פשרה בנושא.

במקרה של הפרת חוזה ...

נהוג לקבוע פיצוי מוסכם בסביבות 10%. אם הבנק יעביר למוכר כסף לפני שאתה שילמת את ה-10% במקרה של הפרת חוזה מצדך הבנק ישאר עם 10% פחות וללא בטחונות מספיקים שיאפשרו לו לגבות אותם ממך. זאת עוד סיבה שהבנק דורש שלפני שהוא נותן את חלקו אתה תשלם את ה-10% שלך.

השאלה היא האם זה תקין וחוקי שהבנק

לא יידע אותו בתחילת התהליך אלא רק יום לפני קבלת המשכנתא כי המשכנתא תינתן רק לאחר שישלם את ה10% שלו הדרישה עצמה כמובן חוקית ויכולה להיות חלק מהתנאים להעמדת המכנתא אבל האם אין על הבנק לומר זאת בתחילת התהליך? האם אי דרישה זו בתחילתו מהווה מניעה מלדרוש זאת מאוחר יותר? ועוד מספר שאלות [דוגמא אם למחרת היה אמור לקב המשכנתא הרי שיש כאן שינוי תנאים ] לדעתי הכתובת הנכונה לשאלות היא עו"ד

למעלה