התעצבנתי היום

ita101

New member
התעצבנתי היום

לקוחה פוטנציאלית התקשרה אלי אתמול וכשאמרתי לה מה המחיר שלי היא אמרה לי שזה יקר. ובהשוואה לאחרים! זה העניין כנראה. קודם היא אמרה שזה יקר בהשוואה לאחרים ואח"כ היא אמרה שזה יקר בשבילה. והיא ביקשה הנחה. אמרתי שאחשוב על זה ואחזור אליה היום ואכן חזרתי. הסברתי לה את עצמי אבל כנראה לא שמתי לב שהיא נעולה על העמדה שלה. די הרבה טחנו מים בינינו ולא נסגר כלום. מה שעיצבן אותי היה שהיא התווכחה איתי ואפילו הייתי מוכן לבוא לקראתה במקום מסויים אבל לא! היא לא הסכימה לקבל את הצעתי והמשיכה להתעקש... וזה היה נראה לי ממש מטופש כאילו היא מנסה להוריד אותי סתם במחיר כי זה יעשה לה טוב על הנשמה. אז התעצבנתי. כנראה שהתעצבנתי מעצמי כי ציפיתי שהיא לא תהיה כזו עקשנית. כאילו מעצבן אותי שיש כאלה אנשים בעולם. אני מדמיין לי אותה כאחת שנהנית ומקבלת סיפוק מזה שהיא הצליחה להוריד אותי במחיר. ואני לא מבין איזה חולי נפשי זה אמור להיות. (כנראה אני מתעצבן מחוסר הבנה). מישהו מוכן לעזור?

tlingit

New member
לחפש את הוו...

מצד אחד אפשר להתייחס באירוע שתיארת לחלק ה"טכני" עצמו: מדי פעם יכול לקרות שלקוחות ינסו להתמקח, לא כל לקוח ולא תמיד אבל קורה, ויש אנשים שבאמת ה"קיק" שלהם בחיים הוא להתמקח על כל דבר ויהי מה. זה העניין שלהם, אפשר לראות זאת בתור "החלק שלהם במשחק". אתה זה שיכול לבחור אם אתה משתתף במשחק, וזה נחמד לך, או לא. אם אתה לא רוצה לשחק את המשחק, אתה יכול פשוט לומר: "זה המחיר שלי, אם לא מתאים לך, לא מסתדר לך, או לא נראה לך, זה בסדר גמור. אני מאמין שתמצאי מאמן/מאמנת אחר/ת שאיתם תסתדרי" ולהיפרד בידידות. (אפשר אולי אפילו לתת לה פרטי התקשרות אחרים) אלא שכאשר נושא שהוא לכאורה "טכני" מציק לנו ומעורר תגובה רגשית חזקה אני חושבת שזה נותן לנו אינדיקציה שיש משהו לא סגור אצלנו בפנים ומשם באה התגובה. ואת זה שווה לנו לבדוק, למען עצמנו. האם היה משהו באינטראקציה עצמה – דרך הדיבור שלה, קולה או משהו כזה אשר עשה היה איזה טריגר מבחינתך? האם זו התחושה שמאד רוצים את הדבר הזה והאדם השני מסרב "לתת" לנו אותו? אם כן, מהו שמאד רצית ואיך האדם ממול נתפס כ"יחיד" שיכול באותו רגע "לתת" אותו? אולי יש איזה מפתח במשפט "אני מדמיין לי אותה כאחת שנהנית ומקבלת סיפוק מזה שהיא הצליחה להוריד אותי במחיר"? האם אתה יכול לפרק את התחושות שמתעוררות בך למקרא המשפט הזה? אולי משם תמצא רמז מאד מעניין יהיה להמשיך את הבירור הזה, אם תרצה

ita101

New member
תודה על התגובה

העיסוק של זה להיות מורה פרטי. אני רוצה להרחיב את מעגל התלמידים שלי כדי, בין שאר, לבנות שם טוב ומוניטין, למרות שיש לי כבר די הרבה תלמידים. אני יודע שפנייה מסויימת כגון זאת של האמא של התלמידים היא פנייה כנראה חד פעמית שאם היא לא תוביל להתקשרות בינינו אולי לעולם לא תהיה כזאת התקשרות. מעבר לכך היא אמרה לי שהבן שלה יוכל להביא לי תלמידים נוספים, שזה נחמד אבל אמרתי לה שגם ככה אין לי כבר יותר מדי מקום להרבה תלמידים נוספים. בקיצור הנקודה הראשונה זה שאני משתדל לקבל את התלמידים שפונים אלי (אבל "לא בכל מחיר" - תרתי משמע). באותו היום צלצל אלי עוד אבא וניסה להוריד אותי במחיר ועוד באתי לקראתו (יותר מדי, ובכך עשיתי טעות) והוא אמר שהוא צריך לבדוק עם עוד מורים, אז הלקח הוא לעמוד על (המחיר) שלי. נקודה שניה - צורת ההתנהלות של האמא בדיון בינינו לא אהובה עלי. היא נתנה את התירוץ הכי גרוע שיש כדי שאני אוריד במחיר ("זה גבוה, יש פה מורים שלוקחים פחות...) למרות שהיא גם אמרה שזה קשה לה לעמוד בזה כי יש לה עוד התחייבויות ו-3 ילדים וכו' וכו' (אבל אז זה נשמע פחות אמין...). היא היתה עקשנית ואמרה לי שהיא רוצה שאני אסכם איתה מראש על מחיר נמוך ב-10 שקלים לשיעור. אולי הסירוב שלי היה די מסתייג או פושר כזה והייתי צריך לומר לה "לא" ברור בקשר לזה. אבל הצעתי לה הצעה אחרת ואמרתי לה שאני לא יכול להתחייב למה שהיא מציעה, אלא להתחיל ללמד ואם זה יגיע לכמות שיעורים גדולה ויהיה לה קשה לעמוד בזה אז אני אשתדל לבוא לקראתה. אז שוב היא התעקשה. היא אמרה שהיא צריכה בינתיים שיעור אחד בשבוע ובהמשך אולי פעמיים או יותר. אמרתי לה שאם ככה אז בינתיים אפשר להתחיל וברגע שנדבר על פעמיים בשבוע אני אבוא לקראתה אפילו הסכמתי בצורה מוצהרת להוריד לה את המחיר אם תקח פעמיים בשבוע ועדיין זה לא סיפק אותה. אמרתי לה גם שאם היא תוכל לעמוד בפעמיים בשבוע במחיר לאחר הנחה אז היא בטח יכולה לעמוד במחיר הנוכחי, כשמדובר בפעם בשבוע. וחוץ מזה אמרתי לה שהפרש של 10 שקל במחיר לא נראה לי גבוה או משמעותי. היא אמרה שכן משמעותי לה כי "בלה בלה..." (טוב, אני מבין שלפעמים יש לזה משמעות אבל אני לא מאמין שמדובר באנשים כאלה שמגיעים למצב של פת לחם). ממש כבר הרגיז אותי אחרי כל הניסיונות שלה, זה היה נראה לי כמו עניין עקרוני שלה להוריד במחיר בגלל שהיא כאילו לא תוכל לסבול את המחשבה שהיא משלמת יותר מאלטרנטיבות אחרות שאולי קיימות (מורים אחרים אולי)ואולי היו קיימות בעבר וקשה לה להיפרד מקיומן ("היה לבן שלי מורה מקסים שהיה עתודאי אבל הוא התגייס... שהיה לוקח מחיר נמוך בהרבה... והוא היה טוב" - ממש מעניין אותי...). בעצם היא די מסכנה אם היא שבויה במחשבות האלה כי אז היא לא חיה במציאות אלא באשליה שלה (אשליה של אידיאל או משהו כזה - איכות גבוהה במחיר נמוך) שמבוססת על זיכרון או מחשבה על מציאות שהיתה אולי קיימת אבל איננה עוד. לפיכך היא מנסה לכפות על עצמי את התנאים של האשליה שלה ובכך להפוך את האשליה שלה למציאות. טוב, זה רק אפשרות אחרת. האפשרות האחרת והיא גם הנקודה השלישית היא שאולי היא באמת מתקשה לעמוד במחיר הנוכחי שלי ואולי פה אני מתנהל בקשיחות מול אחת שאני יכול להרשות לעצמי ללכת יותר לקראתה. הרגשתי קצת קשוח מדי לאחר השיחה למרות שאני לא מתחרט. אבל מי יודע מהם הקשיים שלה באמת... אין לי כל דרך באמת לדעת (ואני גם לא מעוניין לדעת). שיהיה לה כל טוב... וגם לכם יום טוב

לא יודעת אם ....

...יש טעם לעסוק בניתוחים גדולים כ"כ או נפשיים עמוקים כל כך. צריך להבין שמדובר בעסק ובעסק, כמו בעסק, יש אנשים שעומדים על המקח ויש שלו יש מוכרים שמורידים במחיר ויש שלא משחקים את משחק המקח. אתה צריך להחליט לאיזה מקבוצות "המוכרים" אתה שייך ולעמוד בזה. מה הטעם לעסוק בשאלה "למה היא עומדת על המקח" (היא כזו תמיד, היא רק איתי, אולי אין לה, אולי יש לה אבל היא מוציאה על דברים אחרים, אולי אני שידרתי לה..." - ממילא לא תדע לעולם את הסיבות שלה. הן גם לא חשובות. תחליט איפה אתה רוצה להיות עם תמחור השירות שלך (תעריפים שונים או תעריף אחד, מקח או לא וכו'...) ושם גם תהיה. . ובכל מקרה - בהצלחה ענת

ita101

New member
תשובה מצויינת

אני כנראה מנסה ליהנות מכל העולמות

צביקה38

New member
שלום איתמר

קראתי את הודעתך ואני סבור כי כתבת אותה סמוך מאד לתום השיחה. המשא ומתן הסעיר אותך מאד ויתכן שהמתאמן הפוטנציאלי שלך חש את סערת הרגשות ואמר לעצמו "רגע אחד,האם זה האדם שאני רוצה שיאמן אותי אם אלה התגובות שלו או זו הגישה שלו לניהול משא ומתן?" משא ומתן לגיטימי בכל עסקה ומתן שרות ואימון הוא מתן שרות,ללקוח יש זכות לנהל משא ומתן. מאחר ואנחנו עוסקים בגישה האימונית בוא נחפש מה לא עבד אצלך? אולי אתה לא מספיק טוב בניהול משא ומתן והצגת השרות שלך בפני הלקוח בצורה כזו שהמחיר לא יהיה פרט שולי? אני חושב שמה שאתה זקוק לו הוא פשוט להפוך בעיה להזדמנות ובמקרה הנוכחי לקחת ספר או לעבור קורס לניהול משא ומתן. בהצלחה ובשורות טובות צביקה-מאמן כוכבים לגעת בשמיים.

ita101

New member
מו"מ תחום מעניין

אני עדיין לא מאמן. אולי בעתיד... אני מורה פרטי. בכל אופן אני מאמין שעל איכות צריך לשלם. עד עכשיו בכלל לא הגיעו אלי שיחות מתמקחות ודוקא הגיעו די הרבה שיחות... הניסיון להתמקחות הזה גורם לי להתייחס לקשר ביני לבין הלקוח מראש כקשר לא מהותי, לא רציני. אני חושב שמי שרוצה את העזרה שלי - שלא יתמקח איתי על מחיר. היו כאלה שאמרו לי שיקר אבל הם לא נכנסו לויכוחים ושיכנועים ומו"מ. ככלות הכל, לא מדובר ביחסים ביני לבין איזה ארגון גדול ולא מדובר גם במחירים בשמיים, אלא במחירים הוגנים פר שיעור. איך שאני תפסתי את ההתמקחות שלה היה בצורה כזו שהיא חושבת שהיא תצליח להוריד אותי במחיר כי היא בודאי עושה לי טובה שהיא נותנת לי כסף בכלל כי אני סטודנט או משהו כזה (לא יודע בדיוק מה היא חשבה אבל זה יצר רושם כזה)... בקיצור לא מתאים לי. בכל אופן עברנו הלאה וזה היה ניסיון טוב. שבוע מצויין

למעלה