התעצבנתי היום

ita101

New member
התעצבנתי היום

לקוחה פוטנציאלית התקשרה אלי אתמול וכשאמרתי לה מה המחיר שלי היא אמרה לי שזה יקר. ובהשוואה לאחרים! זה העניין כנראה. קודם היא אמרה שזה יקר בהשוואה לאחרים ואח"כ היא אמרה שזה יקר בשבילה. והיא ביקשה הנחה. אמרתי שאחשוב על זה ואחזור אליה היום ואכן חזרתי. הסברתי לה את עצמי אבל כנראה לא שמתי לב שהיא נעולה על העמדה שלה. די הרבה טחנו מים בינינו ולא נסגר כלום. מה שעיצבן אותי היה שהיא התווכחה איתי ואפילו הייתי מוכן לבוא לקראתה במקום מסויים אבל לא! היא לא הסכימה לקבל את הצעתי והמשיכה להתעקש... וזה היה נראה לי ממש מטופש כאילו היא מנסה להוריד אותי סתם במחיר כי זה יעשה לה טוב על הנשמה. אז התעצבנתי. כנראה שהתעצבנתי מעצמי כי ציפיתי שהיא לא תהיה כזו עקשנית. כאילו מעצבן אותי שיש כאלה אנשים בעולם. אני מדמיין לי אותה כאחת שנהנית ומקבלת סיפוק מזה שהיא הצליחה להוריד אותי במחיר. ואני לא מבין איזה חולי נפשי זה אמור להיות. (זאת אומרת שאני מתעצבן מחוסר הבנה). מישהו מוכן לעזור?

הי ita101 ../images/Emo24.gif

קראתי אבל עדיין לא הצלחתי לנסח מלל שיכול לעזור לך, למרות שבתוכי הבנתי את המצב בצורה כלשהי. אז בינתיים,

הצעה

אני אנסה להתגבר על הקושי במעקב אחרי כל ההתרחשות ואלך עם ההרגשה שעולה בי לאור הדברים שאתה מעלה. אם תנסה להתבונן רגע כאילו אתה מישהו מחוץ לעצמך שמסתכל על הוויכוח ביניכם, ייתכן ואולי תבחין שהיא עוררה אצלך כעס שקיים אצלך, איתה או בלעדיה וזה מה שצריך לעניין אותך לדעתי. המטרה שלך אינה לשנות אותה אלא לגלות מה כל כך עצבן אותך כי בזבזת שם המון אנרגיה שעדיף היה לו היית עושה בה שימוש לטובת לקוחות שאכן יקנו במחיר שבו אתה מעוניין. מה? לא חבל שתתעצבן בכל פעם שתיתקל באנשים מעצבנים שמגיבים בניגוד לציפיותך? תשחרר אותם. הם ילכו, יתפנה מקום למתאימים יותר. אתה לאיכול לשנות את האחר כי לא מתאים לך איך בהוא מגיב. אתה בהחלט יכול לעבוד על איך אתה בוחר להתמודד עם אנשים שמעצבנים אותך או שתגובותיהם מעצבנות אותך, במצבים שונים כי כעס אצור, עצבים וכו' מעכבים אותך וחוסמים אותך בפני ההצלחה, השחרור והאושר. אני במקרה כשלך לו הייתי מבינה שאין עם מי לדבר הייתי אומרת לעצמי: נהדר היבאה לי אחלא שיעור. מה אני צריך ללמוד כאן? לחייך חיוך רחב , לומר בשקט שבאמת עשית כמיטב יכולתך ולשלוח אותה לשלום... באהבה

ita101

New member
תודה

באמת זו היתה מסקנתי בסופו של דבר. ורק עושה לי טוב לחשוב שאני באמת לא צריך להתכופף בשביל אף אחד. להיפך - זה שאני לא מתכופף רק שומר על התדמית שלי ולא מפורר אותה כאבק.

למעלה