התעעצות 2 - התאמת גודל מקרר וגודל ארונות מטבח

Yammiii

New member
התעעצות 2 - התאמת גודל מקרר וגודל ארונות מטבח

אני מעוניינת שהמקרר יהיה בקו אחד עם ארונות המטבח. קארתי כל מיני מדריכים על בחירת מקררים. אנחנו משפחה של 5 נפשות ורוצים מקרר גדרל מהסטנדרט. לפי מה שראיתי העומק של מקררים כאלה הוא כ 90 ס"מ. אם נוסיף את הרווח של כ 15 ס"מ מאחורה = 1.05 מ' עומק.. מצד שני הבנתי שעוק ארונות מטבח מומלץ הוא 60 ס"מ. כמעט כפול!! אם כך המקרר בוודאות יבלוט החוצה מקו הארונות
מה ניתן לעשות?? תודה

s h i r i 1

New member
מחפשים מקרר רחב, אבל לא עמוק...

או שפשוט מתכננים את המטבח ככה שהמקרר נמצא בנפרד

designeasy31

New member
תשובה-

1) מרבית המקררים כיום כבר לא דורשים מרחק כ"כ גדול מקיר אחורי. 2) ישנם מקררים ברוחב 90-95 ס"מ ובעומקים של- 75-80 ס"מ (נדמה לי שלסמסונג יש ובטוח לעוד חברות)- שיטוט קל בזאפ יאתר מספר מקררים כאלו. 3) אם יש אופציה כזו- יוצרים נישה ייעודית למקרר בעומק 20 ס"מ ואז המקרר הוא בקו הארונות. 4) אופציה נוספת- מרחיקים את הארונות בצלע המדוברת מהקיר כמה שדרוש כדי שייתישרו עם המקרר. את הארון הצמוד למקרר עושים עם דופן ארוכה כדי שהמרווח מאחורי הארונות לא יראה. החיסרון- מאבדים ס"מ מהצלע האחרת במטבח... בהצלחה

Yammiii

New member
ומה דעתכם על להעמיק את הארונות לעומק המקרר?

זה יהיה עמוק מדי? האם כדאי?

gerson1

New member
היות ושינוי העומק עלול לגרום לעלויות עדיף

להזמין מקרר בעומק הרצוי אפשר LIEBHER או VIKING או SUB ZERO או SMEG ולדעתי FOSTER מייצר בעומק 60

Yammiii

New member
תודה. עשיתי חיפוש בזאפ בהתאם

ל LIEBHER אין בר חיצוני SMEG רק בנפחים קטנים (אני מחפשת מעל 600) ולא מצאתי שם מקררים של VIKING ו- SUB ZERO

gerson1

New member
המקרר המוצע יכול להבנות כיחידת ארונית

מטבח כלומר, לא רק שישתלב אלא יוכל להוות מספר מגרות ו/או ארוניות

gerson1

New member
במחשבה שניה

שלח סקיצה של המטבח אולי על ידי יצירת משולש עבודה נכון יותר יוכל המקרר להשתלב יחד עם ארון מזווה או שווה ערך תבחר דגם מתאים לך למקרר, על אורכו, רוחבו ועומקו ולפי זה נתכנן את המטבח

Yammiii

New member
לצערי לא ממש הבנתי...

איזה מקרר מבין המקררים המוצעים? ואיך יכול להוות מספר מגירות/ארוניות? אודה לך אם תוכל להסביר...

Yammiii

New member
תודה רבה, איזה מבחר...

טרם בנינו את התכנית של המטבח, אך האדריכלית כבר מיקמה את המקרר בפינה הימינית של המטבח. אמנם מסומנות כיריים מצד שמאל, אך זה ישתנה - אנחנו מתכננים אי ארוך במטבח שם ימוקמו הכיריים (+קולט אדים כמובן...) האם זה המיקום האידיאלי עבור המקרר? נדמה לי גם שכדאי לקצר את הקיר שבסמוך למקרר כך שיהיה בעומק שלו, על מנת שניתן יהיה לפתוח את דלתות המקרר לרווחה......

gerson1

New member
בגדול תפיסה "נקיה ומינימליסטית"

אך-אורך המטבח די גדול כלומר שמשולש העבודה הינו כ-6 מטר אורך(מאוד מעייף את הטבח והסו-שף) נושא הארונות הגבוהים בקיר מעניין אך אז מיותר לסגור את המטבח כלומר לפתוח את הקיר בינו לבין הסלון. המקרר יוכל לזוז מעט ב-90 מעלות כאשר כל הפינה נסגרת ביחידה מלאה ושוות עומק, כפי שרצית (למרות הבעיתיות של ארונות פינתיים והפסדי שטח בגלל אי-ניצול, למרות פתרונות המג'יק והקרוסלות למיניהם) לגבי האי-אני לא אוהב כיריים במקום שמאפשר תנועה הקפית, כאשר תמיד ילד יוכל להפיל מחבת וכד'-זה יפה, אך מחייב צנרת גז קבועה ומקטין את ניצול האי חוץ מזה שצריך קולט אדים מעל לאי או שאדי הבישול (מבשלים פה, לא?) ילכו לסלון. לכן שווה לחשוב על האי (או דלפק/ארון דו צדדי) ועל השינוי בצורת הישיבה בסלון בגללו

gerson1

New member
הערה בונה

הפרש הגובה הפנימי חייב להיות לפחות 34סמ' כלומר שאין לבצע מדרגה אחת בלבד (לפחות 2 כך שיווצרו שלושה פסיות, צעד וחצי) כמו שאומרים, זה התקן

Yammiii

New member
יש תקן כזה??... לא ידעתי

זה לא בעייתי קצת עכשיואחקי שהגשנו את התכניות להנדסת העיר? האם זה משהו שיעירו עליו בהנדסה?

Yammiii

New member
אין קיר מלא שמפריד בין המטבח לסלון

זה קיר בגובה אי. כנראה ולא יהיה אלא אי בנוי מחומר אחר... במידה ואני אסובב את המקרר זה "יסגור" את המטבח וזה גם לא ממש נותן פיתרון למרחק של משולש העבודה, לא?.... מצד שני - אם אני רוצה להקטין את שטח המשולש - המקרר יצטרך להיות איפשהו באמצע המטבח ... זה לא נראה לי ממש פיתרון עדיף

gerson1

New member
יש תקן כזה

לגבי המקרר סבוב חסכון של כ100 המטבח די גדול לא תרגיש כנראה בהבדל אבל תייצר ללא ספק סגירה מסוימת אגב, משנראה מדהים בדו-מימד (בתכנית)לא נראה אותו דבר IN-SITU כלומר במציאות התכנית הינה די סכמטית הרי

Yammiii

New member
צודק.ראינו את השינויים מול הדו-מימד בSKETCHUP

אפשר אולי לקבל לינק לתקן? תודה רבה על עזרתך

למעלה